kızımın kilosu ve çevre baskısı

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:

Eğer doktoru sağlıklı gelişiminde problem yok diyorsa hiç takmayın.bizim toplumda şişman çocuk sağlıklı gibi bir algı var ama obezite su an eb önemli kronik hastalık dünyada diğer hastalıkların temeli malesef . O yuzden gelişiminde bir sıkıntı yoksa sağlığı yerindeyse zayıf olmasında hicbir sakınca yok aksine sorunda yok

Kan sonuclari guzelse, öğrenme yetisi gayet normal, yaşına uygun bir şekilde işliyorsa birak zayıf olsun?
Benim oğlumda 3.5 yaşında zayıf...
Genetik olarak ben ve benim aileme çekmiş.

Merhaba 3 buçuk yaşında bir kızım var kilosu 12.400gr çok zayıf ama boyu gayet iyi kızım prematüre dogdu 7aylik2.140gr doğmuştu.Esimde bende çok iri insanlar değiliz ben simdiye kadar kızımın kilosuna fazla takilmiyordum sağlıklı olsun yeter diyordum ama cevremden o kadar çok baskı aliyorum ki bu cocuk hiç kilo almiyormu hic gelismiyor çok zayıf vs.Bir anne için çok üüzücü şeyler bunlar ben çocuğumun elimden geldiğince beslenmesine dikkat ediyorum ama bu sözleri duydukca sinirleniyorum ve bu sefer her yemekte kızımın üstüne gidiyorum onuda ye bunu da ye bu seferde ters tepki yapıyor ve kızım bu sıralar hiç bir şey yemiyor çünkü üstüne çok gidiyorum sevgili anneler konu da ne yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz? :KK43:
Doktorunuz sağlıklı normal gelişimde diyorsa duymayın etrafı ağzı olan konuşuyor

Prematüre doğan çocuklar genelde zayıf ve ufak tefek oluyorlar yaşıtlarına göre. Gerçi doğduğunda 7 aylık prematüre bebeğe göre kilosu iyiymiş.

Doktor ya da çocuk gelişimci gördü mü? Hangi persentilde olduğunu biliyor musunuz?

Yemek konusunda zorladığınız sürece ters tepecek. Sağlıksız kilo almasındansa zayıf ama sağlıklı olması daha önemli.

Eğer doktor kilosunu zayıf bulmuyorsa kesinlikle sorun yapmayın kilonun alt ve üst sınırı var sağlık ocağında bile hemen üstüne düşüyorlar

Doktorunuz sağlıklı diyorsa değerleri normalse benim çocuğum gayet sağlıklı diyin geçin. Etrafa bakmayın onlara göre nerdeyse obez klasmanındaki çocuklar sağlıklı. Benim oğlum da zayıf doğdu hala da zayıf doktoru gayet sağlıklı diyor hiç takmıyorum millet ne der.

Seni cok iyi anliyorum bendede bi fasulye sirigi var ama cok cok zayif ayni tepkiyi bende aliyorum allahtan boyu kisa degil yoksa yanmistim yani bu cevredekiler gercekten omur torpusu hic bisey yokken insanin aklina is sokuyolar

eminim bilerek sen yedirmıyorsundur.
boyu ıyıyse, sağlık problemi yoksa!neyı takıyorsun.
senin bebeni beğenmeyenler tosun yapıp onu sevsin.
kızım 4 yaşında fazla yemesine müsade etmıyorum ben.daha son bır yıldır ıyı yemeye başladı
kılo alsın dıye ağzına habıre tıkacak halımız yok.kilo alsın diye sağlıksız besinlerde verecek halımiz yok.

Benim oğlum hem zayıf, hem kısa.
Çevre ne dersin desin umrumda olmuyor, ben sorun olarak görmüyorum çünkü.
Benimki 4 yaşa yakın, 14 kilo olamadı daha.
Sizinki prematüre, normaldir sanıyorum.
Doktora götürüyorsunuzdur, normal olmasa o yönlendirme yapar zaten.

Lütfen yemek konusunda çocuğunuza baskı yapmayın.
Arada ben de bunalıp kızıyorum, sonra çok üzülüyorum.
Alacağı o 2 gram hiç önemli değil huzursuz yedikten sonra.
Her bireyin yemek yiyeceği miktara karar verme hakkı olmalı, çaktırmadan yedirmek dışında : )

3 yas 3 aylik kizim var, boyu uzun gillerden babasina cekmis (1.95 esim), 19kg. Ben morbid obez dim onceden. O yuzden kilo konusuna cok takigim. Gecirmis olsugum ameliyatlar solayisi ile anne sutum gelmedi, mama ile buyudu. Kilosu hep fazla gitti. Size yemin ederim, 8 olcek suya 5 olcek mama katarak verdim kilo almasi dursun diye. Doktor kontrolu ile sadece 1 numara mama kullandik daha dusuk kalorili diye.

Hala daha her turlu yyecegini hesap ederek veririm. Yeter mi benim cektiklerimi cekmesin dite. Kilonun hic bir faydasini gormedim. Kilo olanlqr kadar sagliksiz zayifda gormedim. Zayif olsun saglikli olsun.

Bende çok zayiftim çöp gibiydim ve hicbisey de yrmezdim annemin ömrü bana yemek yedirmekle geçti. Şuanda da gayet fit minyon bı kadınım kilom çok iyi hamile olmama rağmen sadece karnım çıktı görenler çok özeniyor. Yani kilo aldırmaya çalışanlar büyüyünce kıskanacak kızını

Ay sinir oluyorum şu insanlara birine kilon fazla demek ayıp sayılıyor ama cok zayıfsın demek iyiligini düşünüyor oluyor. Kızınızın üstüne gitmeyin yemek yemekten soğur iyice. Kan değerleri vs.. iyiyse sorun yok. 6 yillik diploması olmayan konuşmasın mümkünse

Ben hic etrafi dinlemiyorum kizimin kilosu iyi ama bi donem zayifti dis cikarinca.gorumce olacak kisiye doktor saglikli cok zayif degil demistim oda bana doktor nerden bilecek demisti.o gunden sonra hic kimseye hic bir konuda aciklama yapmiyorum.onemli olan saglikli olmalari kilo ve anne ilgisinin ayni olmadigini ne zaman anlayacak insanlarimiz

Eğer doktor kilosunu zayıf bulmuyorsa kesinlikle sorun yapmayın kilonun alt ve üst sınırı var sağlık ocağında bile hemen üstüne düşüyorlar
Gida takviyesi ve propolis gibi doğal şeyler kullanabilirsiniz onlar çok faydalı oluyor. Çiğnenen jelibon gibi vitaminler var easy fish oil ablam çocuğuna kullanıyor çok memnun kilo da aldı yeğenim tavsiye ederim doktorunuza danışıp gıda takviyesi baslamak en doğrusu olur :)

X