kızımın ismi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iyi günler ben evli iki çocuklu bir kadınım, ilk kızım 2020 yılında doğdu ismini Havanur koyduk, kendimiz anlaştık koyduk, hem kendimde isted hemde kaynanamın ismine uygun olsun dedim Havali ismi, benim derdim şu ki, kaynım nerdeyse bir senesindir kızıma havali diye hitap ediyor, eşim kaynımın yardımına ihtiyacımız olduğu için sesini dahi çıkarmıyor. Bende birşey diyemiyorum, her havali diyişinde elimi yumruk yapıp sıkıyorum. Ne yapabilirim, tavsiyeniz nedir.
Ben de başlığı görünce 2.5 yaşındaki cocuk nekadar "havalı"olabilir diyecektim.

Siz de o her " havali " dediğinde "havvanur" diye seslenin.

Yorumları okuduktan sonra jeton düştü bende 🤣🤣
Havali isim mi şimdi ? Bende havalı diye anladım yani süslü püslu, nazlı manasnda diyor sandm yaa 🤯
Böyle anlaşılmasında başlıkta h harfini küçük harfle yazmış olmasının da payı vardır herhalde

Aslında sadece onun ismi diye koymadım, kendimde istedim havvanur veya hafsanur arasında kaldım, havvanurun iki v si kullanılmıyor bende havanur olsun istedim, nur benimde ismimin başı
E peki Havuli denmesinin sizce sakincasi nedir? Genel havanur diyorsa, amcası havali dedi diye çocuğun ismi oyle kalacak değil

Ama ben kaynanamın adı fatmada olsa haticede olsa havanur koymak isterdim, çünkü nur ismi bendede var olduğu için
İyi de nur bi tek havanur olarak mi kullanılıyor tüm isimlerin sonuna nur geliyor yapmayın Allah askına zaten “kaynanama yakın olsun adı diye öyle koydum” demediniz mi? Ben de bu konu açanların niye lafının arkasında durmayıp sürekli kıvırdıklarını algılayamıyorum.😶

Ama o ismi kendimde istedim havvanur olacaktı, ama kimse 2 vv okumadığı için tek v kullandım. Nur kendi ismimin başı.
İsmin doğrusu Havva iken Hava koymak neyin kafası ya? Çevrenizde hiç mi yoktu aklı başında biri, kimse uyarmadı mı sizi? Çocuğun adını bildiğin atmosfer koymuşsunuz. Tam Karadeniz fıkrası.

Havali isim mi yanlış mı yazılmış ?
Yok, bazıları Ali ismini çok seviyor ve oğlu olmayınca Havali koyuyor. Evet dünyanın en saçma şeylerinde zirveyi oynar ama şahit oldum buna shshshshs. İşte Havali’yi toparlamak için Havanur koyunca da bmyle bir olay olmuş. Olay olayı doğurmuş anajajaj

Yok, bazıları Ali ismini çok seviyor ve oğlu olmayınca Havali koyuyor. Evet dünyanın en saçma şeylerinde zirveyi oynar ama şahit oldum buna shshshshs. İşte Havali’yi toparlamak için Havanur koyunca da bmyle bir olay olmuş. Olay olayı doğurmuş anajajaj
Bende düşünüyordum Havali isminin Ali ismi ile bir bağlantısı var mıdır diye.snsjdjd

Başka ülkede yaşayamam.😂

Aslında sadece onun ismi diye koymadım, kendimde istedim havvanur veya hafsanur arasında kaldım, havvanurun iki v si kullanılmıyor bende havanur olsun istedim, nur benimde ismimin başı
Niye iki “v” si kullanılmasın ki? Arapça yazılışında var. Asıl Hava diye yazılınca sorun yaşıyor çocuk. Havva diyor herkes. Dalga geçilme nedeni hava olması zaten. Öğretmenim X bana, Hava gel seni içime çekeyim dedi. Öğretmenim bana Hava, su, toprak ve tahta dediler… bakın kulağıma gelen iki şikayeti yazdım bile

iyi günler ben evli iki çocuklu bir kadınım, ilk kızım 2020 yılında doğdu ismini Havanur koyduk, kendimiz anlaştık koyduk, hem kendimde istedim hemde kaynanamın ismine uygun olsun dedim Havali ismi, benim derdim şu ki, kaynım nerdeyse bir senesindir kızıma havali diye hitap ediyor, eşim kaynımın yardımına ihtiyacımız olduğu için sesini dahi çıkarmıyor. Bende birşey diyemiyorum, her havali diyişinde elimi yumruk yapıp sıkıyorum. Ne yapabilirim, tavsiyeniz nedir.
Ciddiye almazsaniz bir süre sonra soğuk esprisini bırakır.

Havva diye sesli söyleyin. 2 v şeklinde çıkar. Hava diyen kişileri duyunca içimden küçümsüyorum, ne yalan söyleyeyim.

Ben de havalı manasında çocuğa takılıyor sandım.
Kayınvalidenin adıyla hitap ediyor yani. Havalı diye isim de hiç duymadım.
E uyarın, bu kadar uzatacak birşey yokki, çocuğun adı Havanur diyin, ne var bunda. İşinizi görüyor diye her tavrına boyun mu eğeceksiniz?

Ayrıca çocuğunuzun adı Havanur mu Havvanur mu? Hava değil Havva dır o ama neyse..
Neticede bu isim olayı iyice aldı başını gitti. Her heceden isim türetir olduk milletçe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back