kızımın ismi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mavi Mucize ama hiç biri bir BAPBILI değil tabi ki asdsgadahss

Keşke memuriyet biraz daha ciddiye alınsa:)

Ben anladim cocugunuzun adi Havali Havanur. Tavsiyem iki elinizi birden yumruk yapip sıkın. Sizin nick Havizeh en iyisi siz bana kafa atmadan ben kacayim.

Desin ne var ki bunda elinizi yumruk yapıp sıkacak kadar stres yaptınız?
Hani sevmezsiniz, hoşlanmazsınız tamam da biraz fazla abartmamış mısınız sanki?
Sonuçta kızınızın nüfusta ki ismi belli amcası da o şekilde hitap etsin neden bunu bu kadar sorun ettiniz ?

Ama o ismi kendimde istedim havvanur olacaktı, ama kimse 2 vv okumadığı için tek v kullandım. Nur kendi ismimin başı.

Kimse iki v okumuyor mu? Hayatım boyunca hiç havvaya hava dendiğini duymadım. Sadece sizin çevreniz iki v okumuyor olabilir misiniz? İsmin anlamı da değişmiş böylelikle Hava başka Havva başka

Ama o ismi kendimde istedim havvanur olacaktı, ama kimse 2 vv okumadığı için tek v kullandım. Nur kendi ismimin başı.

Hiç böyle birşey duymadım. Yazım hatası olarak gözüktüğü için kızınızın adını e-devletten düzeltme imkanınız olabilir. Lütfen çocuğunuzun adını kimliğe doğru bir şekilde yazdırın.

Havvanur'a Havvanur denir; tek v ile de söylenmez. Birisi tek v ile söylüyorsa da dili dönmüyor, telaffuz edemiyordur.

Adım Havanur olsaydı, havalı denmesinden memnun olurdum
Ama siz havali diyorsunuz, klavye azizliği değilse olay Karadeniz şivesine doğru gidiyor.
Muhtemelen Rize, ben de Rize de duydum tam havali değil de Hevali diyorlar ama o baştaki e harfi e ve a arasında bir sesle, şiveyle söylüyorlar.

Ciddili yorumum:
Kürtçe'de Heval falan gibi isimler var, Kürt kökenli misiniz, bu isme benzer bi isim mi Havali dediğiniz, farklı bi ağızla okunuyor muhtemelen.
Çocuğa başka isim seçseydiniz keşke, Hava diye bi isim bile yok, Havva/son dönemde Eva olarak kullanılıyor.
Olan olmuş artık, kavga dövüş tribe gerek yok, tabii aranızdaki diyaloğa bağlı ama düzgün ve samimi bi şekilde söylenebilir, laftan anlamayacak insanlarsa da yumruk sıkmak normal, çünkü söyleseniz de bi şey değişmeyecek, o zaman siz de sallamayacaksınız, üstüne basa basa da kendi koyduğunuz ismi kullanacaksınız.

Böyle aillelerde büyüyen çocuklara üzülüyorum
Ba ba ba konu sahibesi kayın ailleye yaranmak için kaynananın isminikoymuş iki üç harfimesele ediyor
Bide yumruk sıkıyor
İroniye gel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…