Doğuma Hazırlık Kızımın ismi Nehir 2. Kızımın ismi Irmak olurmu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

GULTACC

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
291
3
96
Bursa
Kızlar İlk kızımın ismi Nehir.Şimdi 2. kızıma hamileyim eşim 2.nin adı da Irmak olsun diyor ilk önce Pınar demişti şimdi tuturdu Irmak diye bana anlamları aynı olduğu için saçma geliyor sizce?

bana da saçma geldi aynı anlamda iki isim ...

Nehir Irmak hmm aslinda cok kötü degil...

peki Nilsu bu isime ne dersin?? ikiside N ile basliyor :)

benim annem babamda takinti yapmis 3 kardesiz ücümüzünde ismi Y ile basliyor :) ama simdiye kadar hep iyi yönleri ile karsilasdik bunun, kötü yorum yapan olmadi

aynı anlamlar olduğu için bence o kadar saçma değil gibi ama bence şunları da düşünebilirsin .)

erkek olsaydı yasir derdim ..
kız olduğu için
Nehir & İdil olabilir hem çok cici bici anlamı -1. Kır hayatını konu edinen yazı veya şiir, aşk hakkında. 2. Küçük ve şairane resim. 3. İçten ve saf aşk.
Nehir & Beril - Arınmış, aklanmış
Nehir & Belemir - mor renkli çiçekler açan bir bitki, lakin halk arasında Peygamber çiçeği olarakta bilinir

Son düzenleme:
Merhaba,ismim Pınar, kızımın adı Nehir.Şu an 2,5 aylık hamileyim ve kızım olursa adını Irmak koyacağım:)Ben su ile ilgili isimleri
çok seviyorum,Irmak ismi anlam olarak güzel,söylenmesi kolay bir isim bence.

Bence iki kardeşin isminin uyumlu olması saçma değil.Benim de kuzenlerimin ismi Yağmur ve Irmak çok güzel yorumlar alıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar çoğunluk olumlu olduğunu düşünüyor benimde içim ısınmaya başladı siz böyle söyleyince

Kızlar çoğunluk olumlu olduğunu düşünüyor benimde içim ısınmaya başladı siz böyle söyleyince

benim kızımın adı da Nehir...Bilemiyorum bana da hep yakın gelirdi 2.si de kız olursa Irmak koymak ama henüz 2. olmadıgı için detaylı düşünmedim.ama hep güzel gelmiştir bana bu 2 isim....hayırlısıyla bebeğini saglıklı sıhhatli kucagına alman dileğiyle...

nehir ırmak pınar hepsi sulu bu isimlerin
çocuklara güzel anlamlı isimler koymayı öğütlemiş efendimiz as. ben türkçe isim düşünmem.kitapta geçen ve anlamı çok çok güzel olan isimlerden olmalı.deniz güneş toprak yaprak doğa yağmur ırmak pınar vs.. tamam güzel de manevi bi güzellik yok.bana sıradan geliyor.siz bilirsiniz tabi ki gönlünüze yatan hangisiyse onu verin

beste ve ezgi diye kardeşler tanıyorum hiç kötü değil, bence ırmak ve nehir de olur
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Kızlar İlk kızımın ismi Nehir.Şimdi 2. kızıma hamileyim eşim 2.nin adı da Irmak olsun diyor ilk önce Pınar demişti şimdi tuturdu Irmak diye bana anlamları aynı olduğu için saçma geliyor sizce?

Pınar Altuğ ve Yağmur atacan çifti geldi aklıma.ve bebekleri SU

Pınar-Yağmur-Su :)))

Türkçe isim koymam demişsiniz neden siz türk değilmisiniz yada türkiyede yaşamıyor musunuz?kuranda geçen yada peygamber efendimizin eşi kızı akrabalarının ismi ayşe fatma zeynep mustafa muhammed ali vs bu isimler gerçekten konmalı anlamları da şahsiyetleride çok güsel .fakat yok kuranda geçiyo diye uydurulan anlamlar yüklenen belki anlamı çok kötü birşey olan söylenişi kulağa hoş geldi diye çocuklara konan isimlere karşıyım çünki ne yazıkk ki öyle bir furya var bu aralar.şunu unutmamalı biz türküz ve türkiyede yaşıyoruz ne arabız nede avrupalı .bu arada benim iki ismim var biride zeynep...

İkinci kez anne olmak super birsey olmali.. Hele ki iki cimcimenin annesi olmak.. Saglikla dogurun babasiyla ve tum sevdikkerinizle gule oynaya agiz tadiyla buyutun yavrunuzu..

İsim mevzusuna gelince benim kizimin adi ayse.. Babaannesinin adi ve benim en sevdigim kiz ismi.. Yukaridaki yorumlara katiliyorum cok sacma uydurma isimler duyuyorum yazik yani bebelere..

Abla nehirse kucuk kuzuya irmak cok yakisir super havali durur. Nehir ve irmak diye iki kiz dusledim simdi ayy guzel kizlar geldi aklima isimler guzel kizlar cagristirdi..

Sansli annelerin ilk cocugu kiz sansli kizlarinda mutlaka bir kiz kardesi olurmus.. Saglikla buyutun kizlarinizi hep guzel gunlerini gorun insallah

mesele türklük değil.ingiliz müslüman da olsam böyle düşünürdüm.ayrıca ben de eşim de arapça biliyoruz elimizde meal var açıklaması var kelimenin anlamını çıkartabilecek durumdayız çok şükür.olmadı öğrenebileceğimiz çevremiz mevcut.kasdettiğiz anlamsızlıkları biliyorum.mesela aleyna '' bize,üzerimize olsun ..'' gibi anlamlara geliyor.böyle bişeyi anlayıp koymayız o ismi.mesela berre-berra ismi var onu hz Peygamber değiştirmiştir.anlam itibariyle kibir ifadesi var diye.. neyse öyle uzar gider.ayrıca türkçe isim koymak istememem sizi nie rahatsız etit ki?bakın sizinki de arap ismiymiş.ne var yani arapça isim olması kötü mü?ne bu önyargı?türküm türkiyede yaşıyorum anlamı güzel kuranda geçen güzel bi ismi çatır çatır araştırır koyarım çocuğuma nasipse...

mesele türklük değil.ingiliz müslüman da olsam böyle düşünürdüm.ayrıca ben de eşim de arapça biliyoruz elimizde meal var açıklaması var kelimenin anlamını çıkartabilecek durumdayız çok şükür.olmadı öğrenebileceğimiz çevremiz mevcut.kasdettiğiz anlamsızlıkları biliyorum.mesela aleyna '' bize,üzerimize olsun ..'' gibi anlamlara geliyor.böyle bişeyi anlayıp koymayız o ismi.mesela berre-berra ismi var onu hz Peygamber değiştirmiştir.anlam itibariyle kibir ifadesi var diye.. neyse öyle uzar gider.ayrıca türkçe isim koymak istememem sizi nie rahatsız etit ki?bakın sizinki de arap ismiymiş.ne var yani arapça isim olması kötü mü?ne bu önyargı?türküm türkiyede yaşıyorum anlamı güzel kuranda geçen güzel bi ismi çatır çatır araştırır koyarım çocuğuma nasipse...

ne yazık ki son zamanlarda ya arap özentiliği yapıyoruz yada avrupa amerika kendi özümüzü dilimizi unuttuk neredeyse keşke onlarda bizi örnek alsa bizim dilimize kültürümüze özense.benim oğlumun hem türkçe hemde kuranda geçen adı var göbek adı mustafa ama illaki türkçe adı var çünki kendi dili türkçe benimde iki ismim var biri türkçe biri zeynep böylesi doğru bence ...İki ismimdende çok memnunum ve mutluyum .ama kendi dilimize kültürümüze sahip çıkmalıyız öncelikle.yoksa tabiki de isteyen çatır çatır koyar istediği ismi sizin gibi

İnsanın %60-70 nin su dan oluştuğunu ve su olmadan hayat olmayacağını düşünürsek sulu isimlerin güzel ve anlamlı olduğu anlaşılır.Ayrıca Su, Allahın bize verdiği en önemli ve en güzel nimetlerdendir.Adımı ve kızımın adını seviyorum.

Kızlar kızım doğdu ve adı Pınar oldu babası öyle istedi..Artık 3. cü çocuğum olursa ve birde kız olursa sanırım bu sefer HAYRAT olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…