Kızımın isim sorunsalı

El değmemiş bakire kız anlamına gelen arapça bir sözcük için mi bu kadar tantana. Kırmak ya da üzmek istemem ama ismin anlamı da önemli değil mi? Türkçe “bakire” koyar mısınız mesela?
Bende ilk kizima koyacaktim . Cok guzel bir isim gercekten cok begeniyorum. Sadece bir anlami bakire , Hz.Meryemin lakabi cunku Azra Betül . Ama sirf anlamina biri baktiginda bakire kadin diye dalga gecer dusuncesiyle koymadim :)

Bende ilk kizima koyacaktim . Cok guzel bir isim gercekten cok begeniyorum. Sadece bir anlami bakire , Hz.Meryemin lakabi cunku Azra Betül . Ama sirf anlamina biri baktiginda bakire kadin diye dalga gecer dusuncesiyle koymadim :)

Bir anlam on anlam fark etmez. Türkçe, anlaşılır, ne olduğu belli olan, anlamı belli bir sürü isim varken on anlamından biri bakire olan arapça bir isim bana hiç sevimli gelmiyor açıkçası.

Kizimin adi gokce oglum olursa Tuna cok guzel bir isim kizmn adinida arkadasim onerdi hep isim ariyordum o da dedi ki ben kizim olursa gokce koyacagim, o an gokce aklima yerlesti icime sindi ertesi gun soyledim arkadasima cok sevindi hatta senin agzina cok yaksti falan dediler simdide ovunerek soyluyor isimini ben buldum diye hatta bir gokcede ben yapacagim deyip duriyor

10 günlük bir bebeğimiz var, adı Zeynep Azra koyulabilir bir isim... Artık oldukça yaygın...

Sonradan neyde karar kıldınız peki

Ben oğluma yeğenimin ismini koydum. Ben ne yapmış oluyorum bu durumda
Başka isim mi yoktuda yigeninizin ismini koydunuz

Benim gorümcemde oglumun ismini bebegine koyucak
Sinir oldum
Hayır ne gerek varki boyle bişeye

(Oglumun ismini koymaya ben karar vermiştim )

Isım konusunda ne düşünüyorsun , benim de kızım olacak inşallah hep konuştuğumuz isim aklımda diye konuşun bence.

Herkes normal konulabilir denmiş ama sonuçta onun kızı için konuştuğunuz bir isim bu, istişare yapılmalı karşılıklı.

Arkadaşlık görüşme sikligiyla olculmemeli ayrıca.

cocuguna koyacaginiz ismin patenti arkadaşınizda degil sonucta istediginiz ismi koyabilirsiniz bence

Sağlıklıca kucağınıza alın öncelikle, bence Azra çok sıradan bi isim. Azraili hatırlatıyor. Fikir olur size belki bi kaç isim yazıyım, ravza (kızımın ismi), Rana (bi daha kızım olsa kesinlikle bu ismi koyarım) Erva, lila(oğlumun sınıfında bir kız acayip tatlı bişey), Asya, asel(bence azra ismine göre daha asil), Reyyan, duru, ecem(ece ve Ege çocukluk hayalimdi, eşim oğluma başka bi isim koyunca büyüsü bozuldu ece koymadım kızıma) isim çok önemli bence, ömür boyu taşıyacak, aman isim değil mi ne olacak demeyin, anlamı güzel bi isim koyun)

Tavsiyelere açığım

Arkadaş açısından sorun olmaz diye düşünüyorum isimler kimsenin tekelinde değil
Ama ne olur Azra yı bir daha düşünün ya isimlerin anlamları da çok önemli, çocuk bunu ömrü boyu taşıyacak. Berna, Banu, Ayla, Ayşe, gibi çok güzel isimler varken biraz daha düşünün siz bence sağlıkla büyütün inş

İzin değil ama ismi koymadan önce söyleyebilirsiniz. Samimi arkadaşınızmış sonuçta, saklamaya gerek yok. Bazıları buna ciddi anlamda takıyor, belki arkadaşınız da bozulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…