• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

Bir anlam on anlam fark etmez. Türkçe, anlaşılır, ne olduğu belli olan, anlamı belli bir sürü isim varken on anlamından biri bakire olan arapça bir isim bana hiç sevimli gelmiyor açıkçası.
Bir anlami dedigim ilk baktigim sayfada bakire kadin yazmiyordu. Iyice arastirmak istedigimde gormustum. Ve bende o yuzden vazgecmistim . Azra kulaga hoş gelen bir isim. bu benim gorusum herkes ayni dusunemez tabiki :)

Azra açısından düşünürseniz?
Azra ismi bende çok kötü bir etki bırakıyor. İki Azra tanıdım bugüne kadar ve ikiside çok karektersizdi, belki ondandır. Zaten anlamı da bakireymiş. İlerde adının anlamı ne dediklerinde bakire mi desin? Fonetik olarak tamam ama anlam olarakta düşünmek lazım. Bence bırakın arkadaşınız koysun size yeni isim bulalım

Benzer bir durum yaşadım.
Kızıma aylarca isim aradım. Hem birkaç dilde anlamı olan, hem mitolojik, hem karma bir kültüre doğduğu için iki tarafında kullanabileceği bir isim buldum. Hayatım boyunca hiç kimsede duymadığım bir isim olunca cazip geldi.

Bizden sonra yakın sayılabilecek iki kişi daha koydu aynı ismi. Biri beni arayıp "Söyleyeceğim saçma olacak ama ismi çok sevdim seni rahatsız eder mi?" dedi. Diğerinden sonradan haberim oldu. Ikisine de hislerim aynı, beğenmiş koymuşlar ne güzel. Ama birincisi hakkında hep ne zarif kadın diyorum yalan değil :KK45:

Kızıma aylarca isim aradım. Hem birkaç dilde anlamı olan, hem mitolojik, hem karma bir kültüre doğduğu için iki tarafında kullanabileceği bir isim buldum. Hayatım boyunca hiç kimsede duymadığım bir isim olunca cazip geldi.

Bizden sonra yakın sayılabilecek iki kişi daha koydu aynı ismi. Biri beni arayıp "Söyleyeceğim saçma olacak ama ismi çok sevdim seni rahatsız eder mi?" dedi. Diğerinden sonradan haberim oldu. Ikisine de hislerim aynı, beğenmiş koymuşlar ne güzel. Ama birincisi hakkında hep ne zarif kadın diyorum yalan değil :KK45:
Isim maya mı?

Bozulmak değil de, hoşlanmazdim ben olsam.
Ama pek de az gorusuyormussunuz, yani sürekli aynı ortamda da değilsiniz..
Sorun olmaz bence.
Benim oğlumun iki ismi var, isimleri ayrı ayrı duydum da, ikisini bir arada hiç duymadim, kalkıp da bunu koyacağım dese hoşuma gitmezdi, çünkü ben herkes de olan isimleri çok sevmiyorum.

Mesela oğlumun dört tane arkadaşı var, ikisinin ismi aynı, diğer ikisinin de birbiriyle aynı..

Öyle yaygın bir isim olsa sorun olmazdi ama.

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.
Azra diye bi öğrencim vardı , hiç kimse ile geçinemezdi. Çok içe dönük bi kızdı.
O aklıma geldi.
Benim kızım olursa ;
- Defne (yaz-kış yapraklarını dökmeyen bi ağaç , kızım da hep canlı kalsın , etrafına faydalı olsun diye )
- Nazlı Hilal (canım bayrağım , canım istiklal marşım )
- Neslihan ya da Aslıhan (Çünkü aslımız ve neslimiz HAN )
- Gökçe bi de :)
Uzun yazmışım özür :)

Bizden sonra yakın sayılabilecek iki kişi daha koydu aynı ismi. Biri beni arayıp"Söyleyeceğim saçma olacak ama ismi çok sevdim seni rahatsız eder mi?" dedi. Diğerinden sonradan haberim oldu. Ikisine de hislerim aynı, beğenmiş koymuşlar ne güzel. Ama birincisi hakkında hep ne zarif kadın diyorum yalan değil :KK45:
Merak ettim acaba nedir isim ☺️

Evet tuna. Balkanlardan damat alirsam o da 😋

Beyza da ayni anlama geliyor. Asla kizima koymak istemeyecegim iki isim.
Bu arada kuzenimin kizi azra. Annesi bazen 'azraaaaa yine yapmissin!' falan diyor. Boyle konusma dilinde hizli hizli soyleyince hep 'azrail' diyormus gibi geliyor her seferinde.
Yine herkesin cocugu kendine ama guzel turkcemizde ne guzel -zarif isimler varken bence sizin de fikriniz degisir
Tuna ismini ben de cok severim. Ve azra cidden kötü hiç hoşlanmıyorum

Eva-Havva olabilir mi:)

Back