Kızımın isim sorunsalı

Kaç kere sorulduğu halde ismi söylememeniz manidar
Siz daha önce koymak istediğiniz bir ismi arkadaşınıza söylediğiniz de, o koysa hoşunuza gidermiydi? bunu düşünün derim
Şahsi fikrime gelecek olursak, ben koymam. Dünya da isim mi kalmadı? Daha önce hamileyken, kızım olsaydı şu ismi koyacaktım dediğim için, sevgili görümceceğim sırf o isim için çocuk doğurdu diyebilirim, gıcık olmuştum, evet patenti bana ait değil ama düşüncem bu yönde. Sonrasında ikinci kere hamile kaldım, kızım olacağını öğrendim, doğana kadar sır gibi sakladım ismi. Oğluma eşim koymuştu ismini, kızıma kendim koyucam sende doğumdan sonra öğreneceksin dedim. Kızıma da Ravza ismini koydum. Çevrem de kimse de yok. Çok da yakıştı kuzuma, sanki o isim için doğmuş gibi.

Bence koyun, ne olacak ki? Sırf ona özel bir isim değil ya.

Bu arada ismi çok merak ettim. :)

Ha bu arada ben istemem yakın çevremden biriyle aynı olsun. Ama ayda yılda görüşüyorsanız olabilir.

Aynen öyle konu sahibi sıkıntılı
Allah sağlık versin de kesin isim bildiğimiz z kuşağı isimlerinden

niye izin alacaksınız ki?
ismin tapusu onda mi?
yeri geliyor bie ailede 10 tane mehmet oluyor mesela kimse kimseye küsmüyor.
bence sorun yok.
ha ama karşınızdaki insan tuhaf bi tiptir onu bilemem

İsmi çok merak ettik :)
Azra Nasıl sizce

Azra açısından düşünürseniz?

Çok teşekkür ederim empati duygunuz ve yardımınız için

Hahaha ben Azra yüzünden açtım konuyu, öyküden bana da gına geldi

El değmemiş bakire kız anlamına gelen arapça bir sözcük için mi bu kadar tantana. Kırmak ya da üzmek istemem ama ismin anlamı da önemli değil mi? Türkçe “bakire” koyar mısınız mesela?

Fonetik açıdan beğendiğim ve soyadımızla uyumundan dolayı çok istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…