• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

Derin Deren Elyessa Elmira.bunlar icinden bi isim de dusunebilirsiniz.
Ecrin :KK68:
Kızım olursa düşündüğüm isimlerden :anneadayı:
Sağlıcak ile kucağınıza almanız dileğiyle :nazar:
Bence Begüm adını düşünün, Hint prenseslerine verilen ünvan demek ☺️
Bir gün nasip olurda kızım olursa Nil koyacağım.

:KK200:
bu arada melodi, arya, beste vs de çok popüler

Çok teşekkürler tavsiyeler için ❤️ Hepsini ekledim listeme

Muhtemelen yazılmıştır ama ben yinede söyleyim.isim koyarken o isimdeki insanların mizaclarina da dikkat et.ben isimlerin cok etkili olduğunu düşünüyorum.misal oğlunun adı Çınar.tanidigim ne kadar çınar varsa hepsi düz duvara tırmanan yerinde duramayan çocuklar.cok hareketliler.kizimin adida defne narin nazenin birazda mızmız bı kız.ben düşünemedim isim koyarken sen yapma.favotimide yazayım bence en güzel kız ismi zeynep.ben koyamadim çünkü benim adım.

Öztürkçe veya arapça gibi bir kriterim yok, kulağa hoş gelen, iki hece 4 veya 5 harften oluşan, içinde öüğşç gbi Türkçe karakter barındırmayan bir isim istiyorum ( Türkçe Karakter istemememin sebebi Yarın bir gün yurtdışında okursa veya yaşarsa telaffuzda ve anlamda büyük problem yaşamaması )
Cevabınızı okuyunca aklımda canlanan ilk isim Ela. Bu devirde çok yok, yurtdışı olursa ayrımcılığa uğramaz, kimse ismiyle yargılamaz ve Ela isminde kızlar naif oluyor. Kafamda direk ışıklar içinde Ela ismi yandı :D

Muhtemelen yazılmıştır ama ben yinede söyleyim.isim koyarken o isimdeki insanların mizaclarina da dikkat et.ben isimlerin cok etkili olduğunu düşünüyorum.misal oğlunun adı Çınar.tanidigim ne kadar çınar varsa hepsi düz duvara tırmanan yerinde duramayan çocuklar.cok hareketliler.kizimin adida defne narin nazenin birazda mızmız bı kız.ben düşünemedim isim koyarken sen yapma.favotimide yazayım bence en güzel kız ismi zeynep.ben koyamadim çünkü benim adım.
Kesinlikle katılıyorum. Benimde gönlüme Zeynep bir düştü, bir daha asla başka isim beğenemedin. Belki 100 isim düşündüm, dönüp dönüp Zeynep'e geldim. Kızımın adı :) Tanıdığım tüm Zeynepler harika insanlardı. Anneannem de dahil. Nur içinde yatsın. Ona da benzesin dedim ve doğumdan 3 gün önce rüyamda yanımda oturup elimi tutuyordu :)

Kesinlikle katılıyorum. Benimde gönlüme Zeynep bir düştü, bir daha asla başka isim beğenemedin. Belki 100 isim düşündüm, dönüp dönüp Zeynep'e geldim. Kızımın adı :) Tanıdığım tüm Zeynepler harika insanlardı. Anneannem de dahil. Nur içinde yatsın. Ona da benzesin dedim ve doğumdan 3 gün önce rüyamda yanımda oturup elimi tutuyordu :)
Anneannemin ismi Zeynep Sevgi ve kimseyle anlaşamayan,kanser bir kadına bile öl geber diyen,çocuklarına anne şefkati bile göstermeyen bir kadın.
İstisnalar var demek ki.

Vazgeçme kısmı tamamda şimdi yeni bir isim bulma problemi ile karşı karşıyayız 😄 hele bir arkadaş Azrail dedi beni bitirdi 🤦🏽‍♀️ Başka tavsiyeleriniz var mı acaba
Ya vallahi manasini hic bilmiyordum,burada öğrendim,fakat bana da azrail derken yarım kalmis gibi geliyor:)
Artı tanidigim bir tek Azra var,mubarek evlat kapi gibi,15 yasinda yetiskin kadin gibi iri yari:)
Yani bana hic oyle dal gibi narin bir genc kizi cagristirmiyor.
Tamam herkes narin olacak diye bir sey yok ama hani onu diliyoruz icten ice bebegimizi hayal ederken ya:)

Ozlem ve ege tamam da mavideniz cok garip bir isim olmus sanki. Belki ayri olarak konsa guzel olurmus. Mavi Deniz 😊Bir tanidigimiz cocuklarina Ufuk Tan Dogan Günes isimlerini vermisti 😁 pespese seslenince cok guzel oluyordu 😁
Ege ismini bende cok severim. Icimi isitiyor o isim resmen. Ama ogluma o ismi koymam :) Yavuz Selim istiyorum ben hep. Esim de fazla etiket bir isim diye istemiyor. Nasil dua ettiyse ilk cocugumuz basta erkek dendi sonra kiz oldu. 😁 2. Erkek olursa kim koyarsa koysun ben yavuz ismini koyarim yani. Kimse ismin patentini almiyor sonucta 😂
O kiza da Mavi diyormus cevresi zaten.
Bir programa seyirci olarak katilmisti.
Epey oldu simdi olsa o kadar ilgi cekmez.
O zaman oldukca ilgi cekmisti.

Ben de begendigim isimleri yazayim.

İpek, inci, aylin, aslı, hafsa, berfu, erva, ruveyda, gizem, gülru, yasemin, özlem, sare, hümeyra... Daha aklima gelmeyen de cok var.

Kizima gülru (gül yüzlü) ismini koymayi cok istedim. Ama biraz zor soylendigi icin vazgectim sonradan.
Ahhaaaaa benim kizimin adi da iclerinde,hepsi isimleriyle yasasin:KK200:

Dua , Deva , Hayâl , Derin , Çisem , Melina , Mısra , Hilal , Buğlem ,Doğa, Ceylin , Zümra , Rüya , Sanrı , Polen , Duru , Nilsu , Hazal , Yankı , Tuğse , Mihri , Peri , Alina

Daha çok var aklima gelenler bunlar 😌 Azra ismini bende hoş bulmadim ama senin kararin tabi. Soruna gelince ben bozulur hatta çok sinirlenirdim. Sonuçta önce o karar vermiş... saglikla al kucagina 🙏
Sanrıo_O
O halüsinasyon degilmiydi yavo_O

Konu sahibi sen bu Azra isminden baska bence Meryem ve Leyla isimlerini de düşün.
Meryem İbrânîce’de Miryâm (Miriam), Süryânîce ve Ârâmîce’de Maryam, bazan da Maria olarak adlandırılmakta, Kitâb-ı Mukaddes’in Latince tercümesinde (Vulgate) ise Maria şeklinde geçmektedir. Internette bu sekilde yaziyor😂😂
Hatta bir arkadasim vardi ismi Meryem,benim adim aslinda Mariana diye de geçiyor demisti
Dogru Maria da denebilir cocuk yurtdışında yaşarsa gayet uluslararası bir isim
Leyla a
Leila ve ya laila?
Bir de Selva ismini de araştırmani tavsiye ederim :)

Ben olsam Selva koyarim heralde. Azra dan soguttuk galiba seni😂
Selva deyince de gozumun onune tahin helvasi geliyor:KK45:

Anneannemin ismi Zeynep Sevgi ve kimseyle anlaşamayan,kanser bir kadına bile öl geber diyen,çocuklarına anne şefkati bile göstermeyen bir kadın.
İstisnalar var demek ki.
Evet benimde tanıdığım 2 Zeynep var birisi cok terbiyesiz,5 vakit namaz kılar agzindan küfür düşmez oteki de gecimsiz,gıcık birisiymis. (Esimin akrabasi cok samimi degilim)

Back