• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

Bence isim koyarken sadece anlamı tınısı falan da düşünülmemeli.
Biz gecen gün bir film izliyorduk berrak tüzünataç ın
Esime "berrak" guzel isim haa manasi falan da dedim
Evet haa acaba olursa öyle mi koysak dedi
Bende sonra esime ,ama okulda dalga gecebilirler erkeklerin cinsel organi olan kelimeye benziyor dedim.
E öyle. 😂😂Neticede bizim zamanımızda da aslı ismiyle paslı diye dalga geciliyordu. Simdiki çocukların acımasız olduğu da unutulmadan koyulmalı 😁😁😁😂😂😂

Konu sahibi sen bu Azra isminden baska bence Meryem ve Leyla isimlerini de düşün.
Meryem İbrânîce’de Miryâm (Miriam), Süryânîce ve Ârâmîce’de Maryam, bazan da Maria olarak adlandırılmakta, Kitâb-ı Mukaddes’in Latince tercümesinde (Vulgate) ise Maria şeklinde geçmektedir. Internette bu sekilde yaziyor😂😂
Hatta bir arkadasim vardi ismi Meryem,benim adim aslinda Mariana diye de geçiyor demisti
Dogru Maria da denebilir cocuk yurtdışında yaşarsa gayet uluslararası bir isim
Leyla a
Leila ve ya laila?
Bir de Selva ismini de araştırmani tavsiye ederim :)

Ben olsam Selva koyarim heralde. Azra dan soguttuk galiba seni😂

Ben sonradan benim kızıma koyalım diye konuştuğumuz ismi, kendisi de kızına koymuş diye duysam bozulurdum ama snonradan duyduğum için bozulurdum o ismi koydu diye değil. Ben sevdiğim bir arkadaşımla çocuğuma aynı ismi koymaktan mutlu bile olurum ama herkes bir değil tabii. Bu tip bir şeye bozulacak bir sürü de insan tanıyorum. Siz durumu arkadaşınıza anlatın bence. Çok sevdim o ismi, benim de kızım taşısın isterim diyin. Tepkisinden anlarsınız zaten.

öğretmen olarak söylemek istiyorum sınıflarda bütün çocukların adı aynı.... Zeynep*4 elif*5 eymen*5 berat*3 taha*4 kuzey/sarp/Alp/ada-duru-İ - güneş -bulut yağmur damla taş toprak İpek böcek
Simdi bunlari cifter cifter koyuyorlar
Zeynep Ada
Eymen Alp
Sarp Mete
😂daha beter bir furya geliyor bence

bu isim işi değişik

eskiden ayşe fatma hayriye varmış emine hatice vs

babaannemin yaşadığı küçücük ilçede zümrüt modası varmış

belirli bir yaş üstü 3 kadından ikisi zümrüttü

şimdi ise isimler ideolojik

acı ama gerçek

mahallelere göre çocukların ismi değişiyor

bazı mahalleler Kur'an da geçen isim referansı ile yaşıyor bazıları öz Türkçe olsun ya da eski Türklerde kullanılan isim olsun diye

bir kesim var modern olsun diyor bir kesim hiç duyulmamış vs vs

mesela daha geçen konuştuk eskiden Devrim Deniz vs vardı artık kalmadı konjukturel bir durum

ya da daha azınlıkta olanlar için isimler önemli mesela Gupse nedir ki demiştim Çerkez ismiymiş öğrendim

oğlumun sınıf arkadaşlarının adını yazmayı seviyorum yakında ifşa olacağım

Ada, Eda, Ela, Elif, Ekin, Defne, Deren, Doğa, Rüya, İpek

bu bir okulun bir sınıfındaki kız isimleri

biraz da başka yerlerden yazayım, Merve, Elanur, Ayşenur, Nazlı, İkra, Sare, Bengü vs gidiyor

içinize sineni koyun

en pratiği de yaaa ben sana benimki erkekmiş demiştim ya kızmış

adını ben de Azra koysam olur değil mi deyin

olmaz deme şansı yok en fazla kendisininkini değiştirir

sağlıkla kucağınıza alın

Sağlıklıca kucağınıza alın öncelikle, bence Azra çok sıradan bi isim. Azraili hatırlatıyor. Fikir olur size belki bi kaç isim yazıyım, ravza (kızımın ismi), Rana (bi daha kızım olsa kesinlikle bu ismi koyarım) Erva, lila(oğlumun sınıfında bir kız acayip tatlı bişey), Asya, asel(bence azra ismine göre daha asil), Reyyan, duru, ecem(ece ve Ege çocukluk hayalimdi, eşim oğluma başka bi isim koyunca büyüsü bozuldu ece koymadım kızıma) isim çok önemli bence, ömür boyu taşıyacak, aman isim değil mi ne olacak demeyin, anlamı güzel bi isim koyun)
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim her birini göz önünde bulunduracağım🙏🏼

bu isim işi değişik

eskiden ayşe fatma hayriye varmış emine hatice vs

babaannemin yaşadığı küçücük ilçede zümrüt modası varmış

belirli bir yaş üstü 3 kadından ikisi zümrüttü

şimdi ise isimler ideolojik

acı ama gerçek

mahallelere göre çocukların ismi değişiyor

bazı mahalleler Kur'an da geçen isim referansı ile yaşıyor bazıları öz Türkçe olsun ya da eski Türklerde kullanılan isim olsun diye

bir kesim var modern olsun diyor bir kesim hiç duyulmamış vs vs

mesela daha geçen konuştuk eskiden Devrim Deniz vs vardı artık kalmadı konjukturel bir durum

ya da daha azınlıkta olanlar için isimler önemli mesela Gupse nedir ki demiştim Çerkez ismiymiş öğrendim

oğlumun sınıf arkadaşlarının adını yazmayı seviyorum yakında ifşa olacağım

Ada, Eda, Ela, Elif, Ekin, Defne, Deren, Doğa, Rüya, İpek

bu bir okulun bir sınıfındaki kız isimleri

biraz da başka yerlerden yazayım, Merve, Elanur, Ayşenur, Nazlı, İkra, Sare, Bengü vs gidiyor

içinize sineni koyun

en pratiği de yaaa ben sana benimki erkekmiş demiştim ya kızmış

adını ben de Azra koysam olur değil mi deyin

olmaz deme şansı yok en fazla kendisininkini değiştirir

sağlıkla kucağınıza alın
Açıklama ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepsini not aldım 🤗

Azra ismi bende çok kötü bir etki bırakıyor. İki Azra tanıdım bugüne kadar ve ikiside çok karektersizdi, belki ondandır. Zaten anlamı da bakireymiş. İlerde adının anlamı ne dediklerinde bakire mi desin? Fonetik olarak tamam ama anlam olarakta düşünmek lazım. Bence bırakın arkadaşınız koysun size yeni isim bulalım
Olur, önerilere açığım zaten :)

Benzer bir durum yaşadım.
Kızıma aylarca isim aradım. Hem birkaç dilde anlamı olan, hem mitolojik, hem karma bir kültüre doğduğu için iki tarafında kullanabileceği bir isim buldum. Hayatım boyunca hiç kimsede duymadığım bir isim olunca cazip geldi.

Bizden sonra yakın sayılabilecek iki kişi daha koydu aynı ismi. Biri beni arayıp "Söyleyeceğim saçma olacak ama ismi çok sevdim seni rahatsız eder mi?" dedi. Diğerinden sonradan haberim oldu. Ikisine de hislerim aynı, beğenmiş koymuşlar ne güzel. Ama birincisi hakkında hep ne zarif kadın diyorum yalan değil :KK45:
Haklısınız emrivakiden ben de hiç hoşlanmam o nedenle öncesinde muhakkak konuşmayı düşünüyorum arkadaşımla eğer bu isimde karar kılarsam tabi

Azra diye bi öğrencim vardı , hiç kimse ile geçinemezdi. Çok içe dönük bi kızdı.
O aklıma geldi.
Benim kızım olursa ;
- Defne (yaz-kış yapraklarını dökmeyen bi ağaç , kızım da hep canlı kalsın , etrafına faydalı olsun diye )
- Nazlı Hilal (canım bayrağım , canım istiklal marşım )
- Neslihan ya da Aslıhan (Çünkü aslımız ve neslimiz HAN )
- Gökçe bi de :)
Uzun yazmışım özür :)
Defne benim de aslında beğendiğim isimler arasında, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🙏🏼

DENIZ koyardim kizimda olsa oglumda olsa.ayy ne anlamli kizim deniz yada oglum deniz... biktim vallahi defneden oykuden adadan nilsudan peralardan liladan yiladan miladan dildadan piladan yaaaa
Mila milya alya lilya lila o kadar konuldu ki bana da gına geldi, mina ismini beğenirdim ondan da soğudum sırf bu yüzden 🤦🏽‍♀️

İki oğlum var bir kızım olsun çok isterdim adında İnci koyardım hem çocuklarda hem büyüyünce uyuyor :KK45:bence küçükken incim inci tanem diye severdim büyüyünce bak doktor inci hanım avukat inci hanım inci öğretmen inci babanne bak bak bak ne güzel:KK200::anne:
DENIZ koyardim kizimda olsa oglumda olsa.ayy ne anlamli kizim deniz yada oglum deniz... biktim vallahi defneden oykuden adadan nilsudan peralardan liladan yiladan miladan dildadan piladan yaaaa
Eva-Havva olabilir mi:)
Ayça aylin duru talu ülgen umay buket begüm buse hande esra gece maysa tuna gökçe almila tuğçe
Araya kızımın adını da sıkıştırıverdim ☺

Tavsiyelerin hepsini not aldım çok teşekkür ederim 🙏🏼

Sizi vazgeçirdik sanırım azra koymaktan..Arkadaşın kızı mila oda güzel ceren de güzel çok zeki oluyorlar eğitim hayatında
Vazgeçme kısmı tamamda şimdi yeni bir isim bulma problemi ile karşı karşıyayız 😄 hele bir arkadaş Azrail dedi beni bitirdi 🤦🏽‍♀️ Başka tavsiyeleriniz var mı acaba

Yok değil ama çok güzelmis Eva.

Özelden yazamadım profiliniz sınırlı.

Konu sahibi arkadaşım arada bir Azra gördüm ama şayet isim Azra ise aman diyeyim meslek hayatim boyunca tüm Azra' larım pek zorladı beni.
Öğretmen misiniz ? Asil kibar örnek olan kız öğrencilerinizin isimlerini rica edebilir miyim öğretmenim ❤️🙏🏼

Bence soylemeniz cok guzel olur dogrusunu dusunmussunuz bende kizima cok nadir kullanilan bir isim koydum isim sadece bizim tekelimiDe degil tabiki fakat yakin bir arkadasim hic soylemeden kizina ayni ismi koysa cok kirilirdim.siz niyetinizi samimiyetinizle soylerseniz cok daha guzel olur.
Siz ne ismi koydunuz belki ben esinlenirim

Back