• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

Bence azra koymayın
Ortalık azra kaynıyor. Yani siz bilirsiniz tabi.
Benim iş arkadaşım benden 9 ay sonra doğum yaptı isim arıyordu. Kızımın isminden koyacağını söyledi. Gayet normal. İzin falan almadı yani
Kızınızın ismi nedir ve bana tavsiye edebileceğiniz bir isim var mı

Ben olsam o kadar soruya bir isim sallardım da cevap verirdim diye düsündüm söylemek istemedigini göz önüne alarak tak bir sonraki sayfada Azra ismiyle karsılastım o yüzdende pek inanasım gelmedi nedense bu isme.
bi bu duyguyu yasayan benmiyim🤣🤣🤪
Fikirlerinize değer verip konu açtığıma göre isim konusundaki fikirlerinize de değer verip paylaşmam gerekir diye düşünüyorum, Nitekim bir çok arkadaşım çok detaylı yorumlar yaptı sağ olsunlar ve şu an yeni bir isim arayışındayız

Eşimin yeğeni büyük kızının adını benim adımı küçük kızının adınıda kızımın adini verdi .. Çok beğenmiyorum sizi ondan koydum dedi mutlu oldum aksine 😊 azra soyadinizla uyumluysa ravza da uyumludur sende koy kizimin adini😁
Çok tatlısınız çok teşekkür ederim ❤️

Şimdi bugüne kadar 3 isim annesi olarak şöyle diyeyim ; şu bu o falan diye isim saymak mantıksız. Soralım size Türk müsünüz, öztürkçe isim ister misiniz? Arapça dine yakın olmasını tercih mi edersiniz? Kızınızın büyüdüğünde nasıl olmasını arzu edersiniz? Bunlar etken oluyor genelde
Öztürkçe veya arapça gibi bir kriterim yok, kulağa hoş gelen, iki hece 4 veya 5 harften oluşan, içinde öüğşç gbi Türkçe karakter barındırmayan bir isim istiyorum ( Türkçe Karakter istemememin sebebi Yarın bir gün yurtdışında okursa veya yaşarsa telaffuzda ve anlamda büyük problem yaşamaması )

Ben de begendigim isimleri yazayim.

İpek, inci, aylin, aslı, hafsa, berfu, erva, ruveyda, gizem, gülru, yasemin, özlem, sare, hümeyra... Daha aklima gelmeyen de cok var.

Kizima gülru (gül yüzlü) ismini koymayi cok istedim. Ama biraz zor soylendigi icin vazgectim sonradan.
Hümeyra isminde cok kisi tanidim. Hepsi cana yakın, komik zeki ve guzeldi bu arada. İsimlerin insanlari etkiledigine cok inaniyorum.
Livâ ismini beğenirim.
Peygamberimizin ümmetini toplayacağı sancak anlamına geliyordu sanırım.
Düşündükçe aklima isim geliyor surekli :KK48:

Ebru, burcu ve nihan isimleri de cok hos bence.
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim hepsini not ettim

''Pelin, Mine, İpek, Nil, Meva, Gülsima, Müge, Nur'' bu isimleri seviyorum bende. Fikir olsun size Hoppa
Yüsra, Berra, Büşra, Erva nasıl? Azraya benzer anlam olarak da güzel bunlar.
Munise ve Nazenin de çok hoş...
İsmi inci
Biz çok yakıştırdık kendisine
Türkçe
Tınısı güzel anlamı hoş bence tavsiye ederim
Bir arkadaşım daha koydu
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim her birini not aldım tek tek değerlendireceğim

Konu sahibi sen bu Azra isminden baska bence Meryem ve Leyla isimlerini de düşün.
Meryem İbrânîce’de Miryâm (Miriam), Süryânîce ve Ârâmîce’de Maryam, bazan da Maria olarak adlandırılmakta, Kitâb-ı Mukaddes’in Latince tercümesinde (Vulgate) ise Maria şeklinde geçmektedir. Internette bu sekilde yaziyor😂😂
Hatta bir arkadasim vardi ismi Meryem,benim adim aslinda Mariana diye de geçiyor demisti
Dogru Maria da denebilir cocuk yurtdışında yaşarsa gayet uluslararası bir isim
Leyla a
Leila ve ya laila?
Bir de Selva ismini de araştırmani tavsiye ederim :)

Ben olsam Selva koyarim heralde. Azra dan soguttuk galiba seni😂
Azra ile çoktan vedalaştık 😄 Azrail benzetmesini yapan arkadaştan sonra ben sildim o ismi kafamdan şu anda yeni isim arayışındayım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Merhabalar, hemen konuya giriyorum. Yakın bir arkadaşımla 1-2 hafta arayla hamile kaldık, dr muz erkek olduğunu söyledi arkadaşım da kız olacağını öğrenmişti. Buluştuğumuzda cinsiyet ve isimler hakkında konuştuk ben ismi belirlemiştim, o da bir iki isim söyledi hiç beğenmedik, sonra acaba bu mu olsa diye çok beğendiğim bir ismi söyledi. Ben de, masadaki diğer arkadaşlarımız da çok beğendik. Hatta ben dedim ki gözümün önüne çok güzel, asil bir kız geliyor, kesin bu ismi koy. Aradan geçen zamanda bizim bıdığın aslında kız olduğunu öğrendik, dr karıştırmış. Şimdi ben isim konusunda inanılmaz bir girdaba girdim, bir türlü bulamıyorum. Sizce o ismi koysam ayıp olur mu? Öncesinde arkadaşıma sorup izin almam gerektiğini düşünüyorum, nasıl bir konuşma yapsam? Siz olsanız bu ricaya bozulur muydunuz? Arkadaşımla ortalama 2-3 ayda bir görüşürüz, haftalarca hiç konuşmadığımız da olur ama ortak bir arkadaş grubumu var ve hem onu kırmak hem de ortamımızı bozmak istemem. Şimdiden çok teşekkürler.

DÜZELTME: konuda sözü geçen isim “Azra” idi, yorumlarda çok sorulup cevaplanınca genel yoğunluk bu ismi hiç beğenmedi ve hatta Azrail benzetmesi oldu. Dolayısıyla
isimden vazgeçtim 😄 isim önerilerinize talibim.

2 heceli 4-5 harften oluşan ve içinde ğüşçöü gibi Türkçe karakter barındırmayan (yarın öbür gün yurtdışında yaşarsa telaffuzda ve yazımda sorun yaşamasın) Türkçe, Arapça veya Farsça kökenli olabilir, fonetiği güzel bir isim arıyorum. Yardım lütfen 🙏🏼
Azra kızımın adı nickden belli olduğu gibi
anlamı çok güzel bence düşünün derim
şimdiden sağ salim kucağınıza almak nasip metsin Rabbim

Back