kızımın doğum günü için babasının yaptığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam o parayla çocuğa hediye alır, kargoya babasının adıyla verirdim. Adama da durumu bildirirdim sadece. Maksat çocuğunuzun kötü hissetmemesi, babasından geldi sanıp mutlu olması. Bu adamın ne olduğunu biliyorsunuz artık, siz çocuğunuza odaklanın ve onu bu olaylardan uzak tutun. İcraya verip nafakayı her şekilde alırsınız ama bir insana zorla babalık yaptıramazsınız. Her konunuzun ana teması eski kocanız, ne o adam değişir ne de bizim yapacağımız yorumlar.

Eski eşiniz baba olmanın olgunluğuna sahip değil. Eşten boşanınca çocuktan da boşandı sanıyor heralde. Arada çocuk varsa o çocuk için ömür boyu stabil ve seviyeli bir iletişimi korumak zorundasınız. Hatta boşandıktan sonra çocuk için çift terapisine gideni bile gördüm. Bir araya gelemiyoruz çocuk için nasıl gelebiliriz diye konuşmak üzere. Acaba yaklaşır mı böyle bişeye? Sizin söylediğiniz etki etmez ama dışarıdan terapist söylediğinde belki bir anlamı olur onun için.
ben bunu teklif ettiğim an sanır ki jameya benimle barışmak için terapiste gidelim istiyor. :KK70: bu adam her cümlemi buraya çekiyor. halbuki daha önce barışmak isteyen tekrar evlenicez seninle diyen de kendisi ve ben tersledim her defasında. bu adamla bu muhabbeti yaparsam herkese jameya benimle barışmak için her tuşa bastı der :KK70:

Ben olsam o parayla çocuğa hediye alır, kargoya babasının adıyla verirdim. Adama da durumu bildirirdim sadece. Maksat çocuğunuzun kötü hissetmemesi, babasından geldi sanıp mutlu olması. Bu adamın ne olduğunu biliyorsunuz artık, siz çocuğunuza odaklanın ve onu bu olaylardan uzak tutun. İcraya verip nafakayı her şekilde alırsınız ama bir insana zorla babalık yaptıramazsınız. Her konunuzun ana teması eski kocanız, ne o adam değişir ne de bizim yapacağımız yorumlar.
her konumun ana teması eski eşim evet. dengesizlikleri bitmiyor çünkü benim de sinrlerimi alt üst ediyor. sinirlendikçe de sinirimi atmak için yazıyorum buraya.
babalık yaptıramam evet yaptıramıyorum da çabaladım ama malesef benim dememle olmuyor.
adamın değişmeyeceğinin farkındayım.

hediye alıp zaten babanın hediyesi diye söyledim.

kızımın doğum günü geldi çattı. 6 yaşına girecek ve çok heyecanlı.
doğum günü için hazırlık yaptım herşeyi hazırladım elbisesi ayakkabısı, parti hazırlıkları filan.
babası daha önce hiçbir doğum gününde hediye almadı nafakasını gönderdiği dönemlerde, nafaka ödüyrum zaten diye birşey almadı.gönderdiği para o dönem 2900tl o da okuluna gidiyordu zaten.
neyse geçen hafta durup dururken benim hesabıma 3000 tl göndermiş.
bu ne diye sorduğumda kızımın doğum günü için birşey almam için atmış.
gerçekten babalık bu mu ya?
çocuğun doğum günü için yanında olayım gidip kendim bir hediye alıp gelip mutlu edeyim yok. hiçbir doğum gününde de gelmedi ayrıldığımızdan beri. geçen sene ben herşeyi yok sayarak davet ettim, gelicem diyip gelmedi. 3000 tl göndermekle baba mı olunuyor? o kadar sinirim bozuluyor ki bu adamın bu şekilde çocuğu yokmuşçasına hayatına devam etmesi.
yani vicdanını 3000 tl ile temizlemiş mı oldu bu adam şimdi?
daha önce 500tl bot için bana etmediği hakaret kalmadı şimdi de sırf vicdanı rahat etsin diye bu parayı gönderdiğine o kadar eminim ki, sinirim inanılmaz derecede alt üst oldu kızım için inanılmaz üzülüyorum:KK43: ben ne kadar büyük bir hata yapıp bu adamla çocuk yaptım inanamıyorum kendime.içim inanılmaz derecede huzursuz, yaptığı haksızlıklar bitmiyor. bana yaptıklarını hiç saymıyorum ama kızıma bunu yapması çok zoruma gidiyor :KK43:
Gerçekten çok üzücü. Yani kendi daha ucuz heidye alsaydı da gelip kızına bizzat kendi verseydi aynı şehirde misiniz bilmiyorum ama çok fazla duygusallık aramayın bu adamda en iyisi yine üzülen siz oluyorsunuz

Gerçekten çok üzücü. Yani kendi daha ucuz heidye alsaydı da gelip kızına bizzat kendi verseydi aynı şehirde misiniz bilmiyorum ama çok fazla duygusallık aramayın bu adamda en iyisi yine üzülen siz oluyorsunuz
farklı şehirlerdeyiz. ama durumu çok iyi gayet de gelip kızıyla güzel bir vakit geçirebilir. ben kızıma
üzülüyorum sadece. benim kızım gerçekten çok akıllı bir kız bunları görüyo farkında herşeyin. geçen sene babası gelecek diye çok ümitlenmiş ve mutlu olmuştu. o zaman da bir bahane bulup gelmemişti. bir beklentim yok gerçekten sadece kızına babalık yapmasını istiyorum. benim kızım babam beni sevmiyor diye günlerce ağladı.

Bence bu parayı kullanmayın. Adam 1.500tl daha gönderip nafakaydı diyebilir
desin çok da önemli değil ne dediği 3000 eksik göndersin göndermesi gereken tutardan. gerçekten bu kadar basit hesaplar peşinde haklısınız der mı der. hesaplar ben bu kadar gönderdim bunu eksik alın diye, o kapasite o beyinsizde var.

Çocuk sadece sizin sorumluluğunuzdaymış gibi yapmasına izin vermeyin. Doğum günü mü mesela, çocuğu ne zaman alıp doğum gününü kutlayacaksın diyin. Biraz sorumluluklarının farkına varsın

Çocuk sadece sizin sorumluluğunuzdaymış gibi yapmasına izin vermeyin. Doğum günü mü mesela, çocuğu ne zaman alıp doğum gününü kutlayacaksın diyin. Biraz sorumluluklarının farkına varsın
ben babaığımı yapıyorum der o muhabbetlere artık girmiyorum. ne desem zaten tartışmaya hazır halde bekliyor. kızın hastalandı desem yine tartışacak bir mevzu bulur kendi kendine. çok sıkıldım bende en az muhabbeti ne kadar yapabiliyorsam o kadar yapıyorum.

çünkü o 3000 gönderdi diye babalık yaptığını düşünen bir karaktersiz.

Benimkinin babası da her doğumgununde gelir kızımı ve beni alır yemeğe götürür. Her sene aynı yere gideriz. Orda dilim pasta ister. Tek tabak. Şey der gerek yok kalana biz çatal atarız. Küçük bir mum. Hediye falan da vermez ben alırım sonra der asla da almaz. Her sene böyle geçerdi geçen sene akıllandım kızıma kendim evde parti yaptım mis gibi kutladım. Hediyesini de aldım. Adam cimri desem cimri değil. Kıza son model telefon aldı mesela geçen ay. Şu iphone son cikandan. Yani bunlarda bence dogumgunu fobisi var. Ben çocuk 6 yaşındayken babası gelmezdi dogumgunune kendi kendime hediye alır baban gönderdi derdim. 12 yaşından sonra yemeğe çıkmaya başladık yani. Kızım adına çok üzülüyordum eskiden ama şimdi takmıyorum. Kızımın günü o gün. Moralim bozulsa yüzüm düşecek. Kızıma haksızlık edeceğim. Bosverin gidin beraber alışveriş yapın o parayla. Bide güzel bir yemek ve sinema. Partisi de evinde olsun. Ben heba ettim kaç sene siz etmeyin. Siz eğlenin bosverin. Ne hali varsa görsün.

ben babaığımı yapıyorum der o muhabbetlere artık girmiyorum. ne desem zaten tartışmaya hazır halde bekliyor. kızın hastalandı desem yine tartışacak bir mevzu bulur kendi kendine. çok sıkıldım bende en az muhabbeti ne kadar yapabiliyorsam o kadar yapıyorum.
E böyle de kötü alışıyor. Nafakayı verdim iyi babayım. Hadi oradan derler adama. Biraz rahatı bozulsun

Benimkinin babası da her doğumgununde gelir kızımı ve beni alır yemeğe götürür. Her sene aynı yere gideriz. Orda dilim pasta ister. Tek tabak. Şey der gerek yok kalana biz çatal atarız. Küçük bir mum. Hediye falan da vermez ben alırım sonra der asla da almaz. Her sene böyle geçerdi geçen sene akıllandım kızıma kendim evde parti yaptım mis gibi kutladım. Hediyesini de aldım. Adam cimri desem cimri değil. Kıza son model telefon aldı mesela geçen ay. Şu iphone son cikandan. Yani bunlarda bence dogumgunu fobisi var. Ben çocuk 6 yaşındayken babası gelmezdi dogumgunune kendi kendime hediye alır baban gönderdi derdim. 12 yaşından sonra yemeğe çıkmaya başladık yani. Kızım adına çok üzülüyordum eskiden ama şimdi takmıyorum. Kızımın günü o gün. Moralim bozulsa yüzüm düşecek. Kızıma haksızlık edeceğim. Bosverin gidin beraber alışveriş yapın o parayla. Bide güzel bir yemek ve sinema. Partisi de evinde olsun. Ben heba ettim kaç sene siz etmeyin. Siz eğlenin bosverin. Ne hali varsa görsün.
yok ben heba etmemek için zaten elimden geleni yapıyorum. kendim içimde üzülüyorum ama kızıma asla yansıtmıyorum bu durumu. neden çocuğun gününü yada hayatını heba edeyim yapmıyorsa ben yapıyorum zaten. ama kızımın çocukluğu en önemli yaşlarında babasıyla güzel anısı yok. bir mutlu ettiği bişey yok. gidip tablet alıp babanın hediyesi diye verdim zaten. ama üzülüyorum bunu kendisi yapıp gelip hediyesini verip mutlu edebilirdi kızlar için babaları çok değerlidir çünkü. he ileride herşeyin farkında olur o da babasıyla vakit geçirmez büyüdüğünde, o da onun düşüneceği birşey beni ilgilendirmez. birşey de yapmam artık kendi kaybediyor.

E böyle de kötü alışıyor. Nafakayı verdim iyi babayım. Hadi oradan derler adama. Biraz rahatı bozulsun
önceden çok uğraşıyodum bu konularla. artık yoruldum gerçekten. bide her ay muhattap olmak zorunda kalıyorsam her ay tartışma demek. ya ben boşandığımdan beri kimseyle ne bir tartışmaya girdim ne bir polemiğe, bu adam her birşey yazdığımda muhakkak tartışmaya giriyor benimle ya hakaret ediyor ya tartışacak illa birşeyu buluyor. rahatı bzulsun bende istiyorum tabi ama iletişim kurmak zorunda kalmak beni yoruyor.

salağın teki ya en azından üç kuruş yollamış bi ihtiyacını görür o para çocuğun
daha fazla bu herife sinir olmakla enerji harcama
bazı insanlar böyledir. değiştiremezsin boşver

salağın teki ya en azından üç kuruş yollamış bi ihtiyacını görür o para çocuğun
daha fazla bu herife sinir olmakla enerji harcama
bazı insanlar böyledir. değiştiremezsin boşver
kendime engel olamıyorum sinirleniyorum ister istemez. nafaka bu kadar değil dediğimde de sen nafaka alamicaksın benden diye pişkin pişkin konuşuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X