Kızımın arkadaşının babasi

Allah ergenlerle uğraşan herkese sabır versin. Benim kardeşim de öyle ne kadar görüşme desekte gözünü açmaya çalışsakta malesef yasak daha tatlı geliyor. Ben saldım artık. Tabi sizin kızınız siz salamazsınız ama anne kız biraz vakit geçirmeye çalışın en yakın arkadaşının siz olduğunu anlasın. Maalesef başka bir şey diyemiyorum çünkü bi benzeri bizde de var ve biz başa çıkamıyoruz. 2 saat konuşuyorum anlatmaya çalışıyorum ertesi gün yine aynı. Büyüdükçe düzelirler akılları başlarına gelir 🫶🏻

Geçen senede arkadaş olduklari bir erkek arkadaşlarıyla kızının arasında birşey olduğunu düşünmüş.kizimi arayıp arayıp soruyordu
Kızınız sanki bu kızın velisi birsey oldumu onu arıyorlar.Ne biçim adam kendi kızını karşina alip soramiyormusun?Ne diye kücük kızı rahatsiz edip duruyorsun.Bende rahatsiz olurdum devir öyle berbat oldu ki insan kimseye guvenemiyor heleki erkeklere.Eşinizin devreye girip bu adamla konuşmasi gerek.Zaten karì koca ikiside bencillermiş.

Slm arkadaşlar.liseye giden bir kızım var.cocukluktanda arkadaşı olan bir kız var.ayni siniftalar.kiz çok hareketli bir kız.anne baba ayrı.baba tutucu bir tip.annede aksine rahat.ben kızımın akşam saatlerinde dışarda olmasını istemiyorum.bu kizla takıldıklarında sekizi bluyor.onun ailesi birşey demedigi için kızımla zitlasiyoruz.bu kızla takılırken derslerdede gevşeme oldu.her neyse konuda babası.surekli kızına ulaşmak için kızımı arıyor.kiz dışarda olsa arayıp kızıma kimlerle beraber o bu bı suru soruyor.ulasamazsa kız duymazsa kızımı arıyor.bu ve bunun gibi konulardan çok kez uyardım.ailesinede söyledim ama değişen birşey olmadı.her neyse gecen akşam okuldan çıkınca bu kızla kitap almaya gittiler yine hava karardı.msj attım yok arıyorum arıyorum meşgul.sonra çaldı kimle konuştuğunu sordum.x babasıyla konuşuyor dedi niye senin telefonundan konuşuyor dedim.iste aramış kızını duymamış.bu konuda defalarca da uyardım.hala niye aynı şey oluyor dedim.kiza msj attim lütfen artık babana şöyle benim kızımı aramasın dedim.aksam saatlerinde dışarıda çocuk istemiyorum dedim.kiz kızımı arayıp doldurmuş.o akşam birbirimize girdik.bugunde bir msj kızın annesi bana bir sürü hakaret dolu msj atmis.negeri zekaliligim ne sorunlu olmam neler neler.eski kocasının benim kızımı aramasında ne varmış.ben ve babası istemiyoruz.madem ulaşamadı kızına size ulaşsın dedim.biz artik o kızla arkadaş olmasını istemiyoruz.cunku hem davranışlarında hemde derslerinde bozulma var.zarar görüyor ve böyle gidersede iyice salacak.ben kızımın başkalarının aile sorunları arasında kalmasını istemiyorum.yanlismi düşünüyorum
Her ne sebeple olursa olsun benim kızımın arkadaşı hangi hakla zırt pırt arayabilir benim kızımı ? Bunun geri kafalılıklada fazla rahatlılıklada alakası yok. Çoçuğum yokken bile ben bunu düşünebiliyorsam onlarda düşünecekler.

15 yaşında birinin en değerli şeyi yakın arkadaşıdır. Siz görüşmeyin dedikçe arkadaşı daha da kıymetlenir
Bence eşiniz kızın babasıyla konuşsun, annesiyle çözemezsiniz bu işi. Okul değiştirmek faydalı olabilir ama kızınızın numarasınıda değiştirin.

Bu konuyu daha önce açmış mıydınız, hatırlıyorum böyle bir konu da? Meraktan sordum sadece.

Durumunuza çok üzüldüm. Eşinizin umursamaz tavırlarına da gıcık oldum. Eşinizin olaya el atması lazım ve benim tavsiyem, diğer kıza yazmamanız. O da bir çocuk sonuçta ve eminim, ailesinin, özellikle babasının bu tavrından rahatsız oluyordur ve kızınıza bundan bahsediyordur. Yani bu yaşlarda pek çok çocuk, yakın arkadaşlarıyla ailesi hakkında konuşur. Dertleşirler, çoğu zaman çekiştirirler falan. Kızınız, arkadaşının bu haline üzülüyor ve onu korumak için de size karşı çıkıyor olabilir, arkadaşını ezdirmemek vesaire gibi. Olay eşinizde bitiyor ama işte.

Okul değişimini düşünün bana kalırsa. Ve bana kalırsa, adamı şikayet edebilirsiniz. Kızına ulaşamazsın ve arkadaşını arayıp sorarsın, normal ama 1 olur, 2 olur. bu kadarı da fazla. Ki saçma sapan sorular, haller diyorsunuz. Ben şikayet ederdim şahsen.

Yani burada en normal davranan kızınız aslında. Arkadaşını (kendince) yarı yolda bırakmamış. Büyüğüne (kızın ruh hastası babasına) saygılı davranmış ve zor bir anda ne kadar arkadaşını sevse de annesi için dik durmuş.
Bu kızı neden cezalandıracaksınız ki? Yaptıkları isyan değil. Burada insanlar ailesinin hayır dediği kişilerle evleniyor koca koca yaşlarda (doğruluğu tartışmıyorum)
Kızınıza anlatın. Bence çok tatlı ve doğru bir çocuğunuz var.
Dersler konusuna gelince de hayatım boyunca akademik açıdan gereksiz başarılı bir insan oldum ve de hayatımda sadece bir defa o yaşlarda notlarım düştü. Annem de aynen böyle panikledi. Yapmayın.
Kocanız inanılmaz pasif. Burada söz konusu çocuğunuz olay zaten en başından büyüktü.
Bence kızınızı arkadaşı ile eve davet etme fikrine açın kendinizi çünkü okulu da ayırsanız yasakladığınız için görüşecekler.
Diğer ruh hastasına gelince. Onu sadece kocanız halledebilir. Sizi dinleseydi çoktan keserdi.

Ben olsam hakaret mesajlarini şikayet eder adami da telefondan engelletirdim. Sikayetten sonra belki arkadasliklarina da son verdirir karşı taraf.
Rahatsiz olmakta son derece haklisiniz.

Slm arkadaşlar.liseye giden bir kızım var.cocukluktanda arkadaşı olan bir kız var.ayni siniftalar.kiz çok hareketli bir kız.anne baba ayrı.baba tutucu bir tip.annede aksine rahat.ben kızımın akşam saatlerinde dışarda olmasını istemiyorum.bu kizla takıldıklarında sekizi bluyor.onun ailesi birşey demedigi için kızımla zitlasiyoruz.bu kızla takılırken derslerdede gevşeme oldu.her neyse konuda babası.surekli kızına ulaşmak için kızımı arıyor.kiz dışarda olsa arayıp kızıma kimlerle beraber o bu bı suru soruyor.ulasamazsa kız duymazsa kızımı arıyor.bu ve bunun gibi konulardan çok kez uyardım.ailesinede söyledim ama değişen birşey olmadı.her neyse gecen akşam okuldan çıkınca bu kızla kitap almaya gittiler yine hava karardı.msj attım yok arıyorum arıyorum meşgul.sonra çaldı kimle konuştuğunu sordum.x babasıyla konuşuyor dedi niye senin telefonundan konuşuyor dedim.iste aramış kızını duymamış.bu konuda defalarca da uyardım.hala niye aynı şey oluyor dedim.kiza msj attim lütfen artık babana şöyle benim kızımı aramasın dedim.aksam saatlerinde dışarıda çocuk istemiyorum dedim.kiz kızımı arayıp doldurmuş.o akşam birbirimize girdik.bugunde bir msj kızın annesi bana bir sürü hakaret dolu msj atmis.negeri zekaliligim ne sorunlu olmam neler neler.eski kocasının benim kızımı aramasında ne varmış.ben ve babası istemiyoruz.madem ulaşamadı kızına size ulaşsın dedim.biz artik o kızla arkadaş olmasını istemiyoruz.cunku hem davranışlarında hemde derslerinde bozulma var.zarar görüyor ve böyle gidersede iyice salacak.ben kızımın başkalarının aile sorunları arasında kalmasını istemiyorum.yanlismi düşünüyorum
Adamı ve kadini hem siz hem çocuğunuzun telefonundan engelleyin

Benim ev arkadaşım da böyleydi. Çok iyi kızdı çok mantıklı hareketler yapardı ama sonra saçma sapan bir adama aşık oldu onun peşinde perişan oldu. Dışarlarda içip içip gezerdi adamın evinde kalırdı değişik değişik şeyler yaşadı. O dönemde annesi sürekli beni arardı ne yaptı ne etti diye. Ben de iyi niyetimden birkaç kez konuştum ama baktım sömestr tatilinde bile arıyor. En sonunda kadına böyle yaparak ben kendimi kötü hissediyorum sanki arkadaşımın arkasından konuşuyorum gibi oluyor bizim aramızı bozuyorsunuz dedim. Bir daha da aramadı.

Kızınızın telefonundan o kişiyi engelleyin, arayamaz. Ne münasebet elalemin adamı benim kızımı ne diye arayıp dursun. Ben de olsam büyük tepki gösterirdim.

Babası olduğuna kesin emin misiniz? Sevgilisi olmasın kızınızın? Kılıf olarak da Xin babası yalanını uydurmuş olamaz mı? Siz o numarayı arayın bir durumu o adama da anlatın güzel dille.

Çok benzer bir durumu kardeşimle yaşamıştık. Karşı tarafın ailesiyle iletişime geçip rahatsızlığımızı belirtmiştik. Daha doğrusu annem yapmıştı bunu. Kardeşim deliye dönmüştü beni rezil ettiniz diye. En sonunda psikolog desteği alarak okulunu değiştirdik, telefon numarasını değiştirdik. Kafasını o olaya takmasın diye sürekli birlikte sosyalleşmeye çalıştık. Kedi sahiplendik. 1-2 sene sonra kendi anladı neyin ne olduğunu. Ama çok zor günler geçirmiştik, evden bile kaçmıştı düşünün. Ergenlerle tek başınıza uğraşmayın mutlaka profesyonel destek alın.
Ayrıca eşinizin tavrı çok kötü. Klasik erkek ilgisizliği ve bahanesi. Eşine saçma sapan mesajlar atılıyor, kızı anormal insanlarla muhatap oluyor ve beyefendi ben konuşursam kötü olur mu diyor ? Bazı erkeklerin böyle saçma sapan bahaneleri midemi bulandırıyor yaa. Bütün sorumluluğu size yıkmak için ne bulsam diye düşünmemiş bile.

Bir süre okul çıkışı siz alın kızınızı. Kahve içmeye yemek yemeğe mağaza gezmeye öyle takılın. Hatta varsa okul çıkışı istediği bir kursa gönderin dans olur spor dallarından biri olur. Kısıtlayarak olmaz. Okuldan kaçar yine arkadaşı ile görüşür
Tam ikna ediyorum oldu diyorum bakıyorum sonra tekrar asilesiyor

Kızım 11 yaşında telefonu yok,akıllı saat kullanıyor hala,benim telefonumdan whatsapp kullanıyor ben asla arkadaslarina yazmam,mesaj atmam. Doğru bulmuyorum,bu adam nerden buluyor bu cesareti. Ne bileceksiniz sapık mı,manyak mı ne yüzle çocuğunuzu arıyor? Arayamaz yani arayamaz.
Kızına ulaşmakta sorun yaşıyorsa otursun kızıyla konuşsun,ona bir yaptırım uygulasın gerekiyorsa ceza versin kendi problemi artık orası ama sizin ćocuğunuzu arayamaz.
Yerinizde olsam kızımla kızı yada ailesini kötülemeden güzellikle neden yanliş bulduğunuzu,ne sebeple endişelendiğinizi anlatırdım. Siz ters yaptıkça itiyorsunuz kızınızı o tarafa. Sakin ve anlayışlı olun,uygun ortamı kollayıp güzellikle konuşun.
Kızımın bir arkadaşı vardı manüpilatif bir çocuktu açıkçası, kızımı kullandığını hissettim,bazen fiziksel özellikleri ile ilgili kırıcı,aşağılayıcı tarzda konuşmaları oluyordu,başkaları ile arkadaş olmasını istemiyordu kızımın ki dışadönük bir çocuktur kızım bu tip şeyler yaşanıp kızım üzülünce, ufak ufak kızı kötülemeden böyle olsa daha iyi olurdu,arkadaşın sence burada doğru mu davranıyor vb şekilde anlamasını sağladım. Artık kendisi uzaklaştı. Asla görusme kus vs demedim, kendisi anlasın istedim. Normalde karışmazdım kendi halletsin isterim ama iyi bir tarafa gitmiyordu kızım açısından bu sebeple bir şekilde müdahil oldum.
Sizin durumunuz farklı tabi ama inanın yönteminiz doğru değil. Kızınızın tarafında olarak onun sizi anlamasını hak vermesini sağlayarak çözebilirsiniz ancak bu durumu. Mesela "arkadaşının babası bir yetişkin ve babanın yada benim tanıdığımız yada görüştüğümuz insanlar değiller haliyle,seni aradıgında endişelendim,senin akranın değil ,baban arkadaşını arasa rahatsız olmazmısın?
Annesine sadece seni aramasını istemediğimi söyledim,olaylar bu noktaya geldi,sen benim için değerlisin,seni üzecek ,incitecek yada güvenlik konusunda zaafiyet oluşturacak bir durumun içinde olmanı istemiyorum,sadece seni korumaya çalışıyordum. Asla sana zarar verecek birşey yapmam ama sende bana anlayış göster ben senin düşmanın degilim. Vb şekilde anlatın.
Kendinizden uzaklaştırmadan,yanında durarak yapın bunu. Zaman alabilir ama anlayacak sizi bir noktada inanın.

Kusura bakmayın ama savcılığa şikayet etmek için geç kalmışsınız.Ayrica yarın birgun kızınızın başına Allah göstermesin birsey gelse eşiniz tüm sorumluluğu size atıp bir şeyi halledemedin diyecek.Esinizin bir baba olarak devreye girmesi gerekiyor birdaha ararlarsa şikayetçi olacağını söylemesi gerekiyor.Bir görüşme daha olursa şikayetçi olun kızımı sürekli arayiyor diye.Onun bir ifadesini alsınlar bakalım.Gitsin kendi kızıyla halletsin sorunlarını. Böyle birsey bizim başımıza gelse bence olay çıkardı eşim o adamı çiğ çiğ yerdi .Ne münasebet benim kızımı ikide bir arayacak.Kim ki o.

engelleyin numarayı.
Kızınız ergenlikte, arkadaşlık ilişkisini kısıtlamaya gitmeniz onda ters tepecektir.

X