Kızım 11 yaşında telefonu yok,akıllı saat kullanıyor hala,benim telefonumdan whatsapp kullanıyor ben asla arkadaslarina yazmam,mesaj atmam. Doğru bulmuyorum,bu adam nerden buluyor bu cesareti. Ne bileceksiniz sapık mı,manyak mı ne yüzle çocuğunuzu arıyor? Arayamaz yani arayamaz.
Kızına ulaşmakta sorun yaşıyorsa otursun kızıyla konuşsun,ona bir yaptırım uygulasın gerekiyorsa ceza versin kendi problemi artık orası ama sizin ćocuğunuzu arayamaz.
Yerinizde olsam kızımla kızı yada ailesini kötülemeden güzellikle neden yanliş bulduğunuzu,ne sebeple endişelendiğinizi anlatırdım. Siz ters yaptıkça itiyorsunuz kızınızı o tarafa. Sakin ve anlayışlı olun,uygun ortamı kollayıp güzellikle konuşun.
Kızımın bir arkadaşı vardı manüpilatif bir çocuktu açıkçası, kızımı kullandığını hissettim,bazen fiziksel özellikleri ile ilgili kırıcı,aşağılayıcı tarzda konuşmaları oluyordu,başkaları ile arkadaş olmasını istemiyordu kızımın ki dışadönük bir çocuktur kızım bu tip şeyler yaşanıp kızım üzülünce, ufak ufak kızı kötülemeden böyle olsa daha iyi olurdu,arkadaşın sence burada doğru mu davranıyor vb şekilde anlamasını sağladım. Artık kendisi uzaklaştı. Asla görusme kus vs demedim, kendisi anlasın istedim. Normalde karışmazdım kendi halletsin isterim ama iyi bir tarafa gitmiyordu kızım açısından bu sebeple bir şekilde müdahil oldum.
Sizin durumunuz farklı tabi ama inanın yönteminiz doğru değil. Kızınızın tarafında olarak onun sizi anlamasını hak vermesini sağlayarak çözebilirsiniz ancak bu durumu. Mesela "arkadaşının babası bir yetişkin ve babanın yada benim tanıdığımız yada görüştüğümuz insanlar değiller haliyle,seni aradıgında endişelendim,senin akranın değil ,baban arkadaşını arasa rahatsız olmazmısın?
Annesine sadece seni aramasını istemediğimi söyledim,olaylar bu noktaya geldi,sen benim için değerlisin,seni üzecek ,incitecek yada güvenlik konusunda zaafiyet oluşturacak bir durumun içinde olmanı istemiyorum,sadece seni korumaya çalışıyordum. Asla sana zarar verecek birşey yapmam ama sende bana anlayış göster ben senin düşmanın degilim. Vb şekilde anlatın.
Kendinizden uzaklaştırmadan,yanında durarak yapın bunu. Zaman alabilir ama anlayacak sizi bir noktada inanın.