Kızımın arkadaşının babasi

Daha ne kadar büyüyecek olay? Adam kızınızı kaçırınca falan mı müdahale edecek babası?
Ya bazı adamlar gerçekten çok acayip oluyor. Niyeti başka olmasa bile tuhaf.
Ben ergenken bir arkadaşımız vardı. Babası öğretmendi ama fazla didiklerdi her şeyi. Üç arkadaştık, bunun babası kızı biraz durgun görünce hemen bize gelirdi. Ağzımızdan laf almaya çalışırdı. Arkadaş, senin kızın ergen, müzik açıp ağlayacak, kavga çıkaracak. Her olayda gelir bizi silkelerdi. Kocaman adamın küçücük kızları sorguya çekmesi yakışıksızdı. Eksik ebeveynliğini böyle tamamlamaya çalışıyordu.
Ama kimse kimsenin çocuğuna yanaşmamalı bence. Kadın veya erkek herhangi yetişkin birinin çocuklarla akran gibi takılmasını, konuşmasını hoş bulmuyorum.

Kadın birde üstüne tehdit ediyor beni birdaha boyle kızını şikayet edersem beni öyle yaparmış böyle yaparmis
Kızınız gördü mü kadının mesajlarını? Ne tepki verdi gördüyse?
Ya zaten aklı varsa annesine bunları diyen insanlarla bir daha muhatap olmaz.

Mutlaka okul değişikliği yapın. Eğer evleriniz çok yakınsa taşınsanız iyi olur.

Kızınıza da " bazen çok sevdiğimiz bir arkadaşımız bize bir şekilde zarar verir, bizi huzursuz eder. Bu durumda o kişiyi çok sevsek de iletişimimi kesmemiz gerekir" diyebilirsiniz. Bu şekilde uyarmak ve durumu anlatmak daha faydalı olabilir.

Ya bazı adamlar gerçekten çok acayip oluyor. Niyeti başka olmasa bile tuhaf.
Ben ergenken bir arkadaşımız vardı. Babası öğretmendi ama fazla didiklerdi her şeyi. Üç arkadaştık, bunun babası kızı biraz durgun görünce hemen bize gelirdi. Ağzımızdan laf almaya çalışırdı. Arkadaş, senin kızın ergen, müzik açıp ağlayacak, kavga çıkaracak. Her olayda gelir bizi silkelerdi. Kocaman adamın küçücük kızları sorguya çekmesi yakışıksızdı. Eksik ebeveynliğini böyle tamamlamaya çalışıyordu.
Ama kimse kimsenin çocuğuna yanaşmamalı bence. Kadın veya erkek herhangi yetişkin birinin çocuklarla akran gibi takılmasını, konuşmasını hoş bulmuyorum.
Bu adamda öyle.anneyle çok zıt girusteler.kizi bir erkek arkadaşıyla görse gidip satasiyor.kizimi arayıp sorguluyor ozaman birebir alıp telefonu uyarmistim.

Bu adamda öyle.anneyle çok zıt girusteler.kizi bir erkek arkadaşıyla görse gidip satasiyor.kizimi arayıp sorguluyor ozaman birebir alıp telefonu uyarmistim.
Ben olsam annesinin attığı hakaret dolu mesajları kızıma gösterirdim. Eğer benim kızımsa zaten bu kızla görüşmeyi bırakırdı.

Kızınız gördü mü kadının mesajlarını? Ne tepki verdi gördüyse?
Ya zaten aklı varsa annesine bunları diyen insanlarla bir daha muhatap olmaz.
Evet gördü.kadina msj atmis anneme böyle konusamazsiniz annemle bu sekil konusursaniz bende karışririm diye baya biseyler yazmış.kadinda bana saygı göstermen lazım ben senden büyüğüm demiş.kizimda büyük olmanız kafanıza göre hakaret etme hakkını vermez demiş.kizima işte seni çok seviyorum iyi olmanı istiyorum bilmem ne bisuru şey yaznis

1 yıldır kızınızı telefonundan adamın numarasını neden engellemediniz ayrıca?
Karşı taraf anormal kesinlikle ama sizde kari koca fazla rahat davranmışsiniz bu konuda.
İlkinde engelllettim bu kız anne baba ayrı olduğu için babasinda kaldığı zamanlar kendi kontörü olmadığında babasının telefonundan konusuyorlarmis o yüzden kız aç demiş acmislar

Evet gördü.kadina msj atmis anneme böyle konusamazsiniz annemle bu sekil konusursaniz bende karışririm diye baya biseyler yazmış.kadinda bana saygı göstermen lazım ben senden büyüğüm demiş.kizimda büyük olmanız kafanıza göre hakaret etme hakkını vermez demiş.kizima işte seni çok seviyorum iyi olmanı istiyorum bilmem ne bisuru şey yaznis
Beni seviyorsan anneme neden hakaret ettin diyememiş mi?

Son düzenleme:
Adamın kötü bir niyeti olmayabilir, olabilir de. Bu devirde dikkat etmek gerekiyor, sürekli kızımı arıyor taciz ediyor diye şikayet de edebilirsiniz adamın bunu düşünüp dikkat etmesi gerekir. Çok önemli olur uzun süre ulaşamamıştır neyse ama bu bir kere olur. Kızınıza biz senin okulunu değiştirmek istemiyoruz ama bu kızla arkadaşlık ederek derslerinde gerileme olursa mecbur kalacağız diyin.

Kadın birde üstüne tehdit ediyor beni birdaha boyle kızını şikayet edersem beni öyle yaparmış böyle yaparmis
Geçenlerde bir veli ile bir durumu konuşurken anlattı. Bu kez anne bu kadının kızını ariyormuş gereksiz şeyler için. Kadın zararsız ama kendi kızı ile konuşması gereken şeyleri doğru mu diye başka arkadaşını araması ne mantığa sığar ne adaba. Bu konuştuğum veli de en son sert çıkmış bayağı kızımı aramayın diye. Bunu yapan koskoca bir adam olsa tabii ki verilen tepki büyük olurdu. İnşallah kolay bir şekilde çözersiniz olayı 😐

Öncelikle adamın sürekli kızınızı araması çok büyük saçmalık. Numarasını engelleyin ve başka bir yoldan tekrar ulaşmaya çalışırsa şikayetçi olacağınızı söyleyin.

Kızınızın arkadaşıyla olan ilişkisine biraz da kendisinin müdahale edebilmesi, sınır çizebilmesi gerekiyor bence. Şöyle açıklayayım kendisi ders çalışması gerekirken kız onun vaktini alıyorsa hayır diyebilmeli, ya da ne bileyim akşam ben ev şu satte gitmeliyim seninle kalamam diyebilmeli, prensiplerini savunabilmeli. Belki bu konuda destek alabilirsiniz ya da sevdiği ve fikirlerini beğendiği bir öğretmen, bir kuzen birisi onunla konuşabilir belki. Siz annesi olduğunuz için belki size tepki gösterebilir.

Şu an kontrol edebilirsiniz belki az çok ama 2-3 sene sonra üniversiteye gidecek ya da sizden daha çok şey saklayabilecek. Bu yüzden kendi prensiplerini sizin de elbet desteğinizle kendi yavaştan oluşturması gerekiyor. Yani atıyorum herkesin sigara içtiği ve bunu cool sandığı, bir sosyalleşme aracı saydığı ortamda uyum sağlamak adına sigaraya başlamamalı. Bu sadece bir örnekti. Her türlü kötü aliskanlik/aşırılık için çoğaltılabilir.

Umarım ve inanıyorum ki her şey yoluna girer. Ergenlik biraz sancılı bir süreç herkes için. Kolaylıklar dilerim.

Slm arkadaşlar.liseye giden bir kızım var.cocukluktanda arkadaşı olan bir kız var.ayni siniftalar.kiz çok hareketli bir kız.anne baba ayrı.baba tutucu bir tip.annede aksine rahat.ben kızımın akşam saatlerinde dışarda olmasını istemiyorum.bu kizla takıldıklarında sekizi bluyor.onun ailesi birşey demedigi için kızımla zitlasiyoruz.bu kızla takılırken derslerdede gevşeme oldu.her neyse konuda babası.surekli kızına ulaşmak için kızımı arıyor.kiz dışarda olsa arayıp kızıma kimlerle beraber o bu bı suru soruyor.ulasamazsa kız duymazsa kızımı arıyor.bu ve bunun gibi konulardan çok kez uyardım.ailesinede söyledim ama değişen birşey olmadı.her neyse gecen akşam okuldan çıkınca bu kızla kitap almaya gittiler yine hava karardı.msj attım yok arıyorum arıyorum meşgul.sonra çaldı kimle konuştuğunu sordum.x babasıyla konuşuyor dedi niye senin telefonundan konuşuyor dedim.iste aramış kızını duymamış.bu konuda defalarca da uyardım.hala niye aynı şey oluyor dedim.kiza msj attim lütfen artık babana şöyle benim kızımı aramasın dedim.aksam saatlerinde dışarıda çocuk istemiyorum dedim.kiz kızımı arayıp doldurmuş.o akşam birbirimize girdik.bugunde bir msj kızın annesi bana bir sürü hakaret dolu msj atmis.negeri zekaliligim ne sorunlu olmam neler neler.eski kocasının benim kızımı aramasında ne varmış.ben ve babası istemiyoruz.madem ulaşamadı kızına size ulaşsın dedim.biz artik o kızla arkadaş olmasını istemiyoruz.cunku hem davranışlarında hemde derslerinde bozulma var.zarar görüyor ve böyle gidersede iyice salacak.ben kızımın başkalarının aile sorunları arasında kalmasını istemiyorum.yanlismi düşünüyorum
Tabiki de aramasın ne işi var siizn kızınızla hadsizlik. Ben korkarım aklıma türlü şey gelir bir kez olur hadi neyse ne o öyle her seferinde aramalar. Daha bile sert çıkıp kesebilirisniz iletisimi

Bu kız gider başka kız gelir. Her seferinde okul mu değiştireceksiniz? Ben yerinizde olsam kızımla konuşur yarın savcılığa gidip bu adamı şikayet edeceğim der sebebini de açıklardım. Yetişkin olmayan birini, bir kız çocuğunu arayıp rahatsız ettiğini, tedirgin olduğumuzu söyleyeceğiz derdim. Senin baban devamlı arkadaşını arayıp rahatsız etse seni sorsa sen ne hissederdin diye sorardım. Bu kızla arkadaşlığını bitireceksin her zaman geri teper, çocuğu karşı tarafa daha çok yaklaştırır. Ben arkadaşlığınız bozulsun istemiyorum ama arkadaşının babasının bizi taciz etmesini de istemiyorum, senin çözümün ne derdim. Hatta bu kızı da davet ederdim ve ikisine sorardım ne yapalım diye. Onları da çözüme dahil edin. İki ergen kızı olan ve problemler yaşamış bir anne olarak yazıyorum. Bize söylenen buydu, çözüme dahil edin, etmezseniz sadece sizin sorununuz olarak görüyorlar. Diğer kızı denklemden çıkarmaya çalışınca sizin kız onun tarafa geçiyor. Çağırın eve kuralları beraber belirleyin. Benim eşim seni her gün her dakika arasa hoşuna gider mi diye sorun. Dersleriniz bozuldu düzeltmeniz gerek, düzeltirseniz yine sık görüşürsünüz deyin. Tek taraflı kural koyucu olmak yerine anlaşma yapın.

Kocanızı da doğru bulmadım git sen hallet ben konuşursam şöyle böyle olur ne demek? İlle saldırıp kavga edip dövmesi mi gerekiyor, başka türlü dahil olunamıyor mu?

Kızınızın babası iskele babası mı? Niye diğer babayı arayıp hayırdır arkadaş demiyor?
baba işin içine girerse olaylar değişik bi hal alabilir ama
annelerle anneler , babalarla babalar görüşür bende bu görüşteyim ama
hayatı boyunca babasını kendi sıkıntılı durumlarından uzak tutmuş biri olarak konuşuyorum
babam ne zaman devreye girse sinirine hakim olamaz başını belaya sokma aşamasına gelirdi

Arkadaşlar yasaklamak en tehlikeli yöntem. Gizli yapmaya yalan söylemeye başlıyorlar. Bu sefer neyin ne olduğunu hiç bilemiyorsunuz. Sinsice derinden hiç belli etmeden savaşmak lazım. Ben arkadaşlığınıza karşı değilim onu seviyorum ama bazı kurallarımız olmalı. Düzenli ders çalışıp notlarınızı düşürmezseniz tabi görüşüp gezebilirsiniz, okul çıkışı bir yere gidecekseniz haber verin öyle gidin ama bir şartla. Arkadaşın anne babasına haber vermiyorsa sen eve geleceksin çünkü seni arıyorlar ve aramalarını istemiyorum. Hep onlar seni biz de arkadaşını mı arayalım? Arkadaşına saygı duyuyoruz ve onu arayıp rahatsız etmek istemiyoruz ama aynı şeyi karşıdan da bekliyoruz sence de böyle adil değil mi? Yani böyle çok geniş rahat davranıyormuşsunuz gibi hissetsin. Annem bana güveniyor sıkmıyor arkadaşımı da dışlamıyor ama buna rağmen ona kötü davranılıyor u kendi anlasın. Anlaşmada her zaman sizin de alacağınız bir şey olsun. Şunu yapabilirsin ama bunu da yap gibi. Bir adım sen bir adım ben.

X