Şu ara gündemimiz bu konu.
2017 Eylül doğumlu bir kızım var.
2 senedir devlet anaokuluna gidiyor.
Biz şartlar gereği hala doğudayiz.Zorunlu görev bitti ama eşimin tayinini bekliyoruz.
Şimdi kızım önümüzde ki Eylül ayında tam 72 ayını dolduracak.
Ve direk 1. Sınıfa başlamasını istiyor devlet .
Eğer Ekim doğumlu olsaydı isteğe bağlı olacakmış.
Fakat bende eşimde bu sene vermek istemiyoruz.
Kendim de öğretmenim.
Fark oluyor çocuklar arasında.
Düşünün 2016 Aralık doğumlular ile aynı sınıfta olacak belkide aralarında 10 ay var nerdeyse bir yaş.
Ve kızımın özgüveninin zedeleneceğini düşünüyorum.
Kızımda duyu bütünleme vardı
Duyusal hassasiyet yani.
Çok zor büyüttük.
Şuan iyi ama yinede henüz hazır olduğunu düşünmüyorum.
İki yolu varmiş.
1. Sınıfa başlarım özel anaokuluna vermek ve devamsızlıktan sınıf tekrarına bırakmak.
Fakat bulunduğumuz yerde özel anaokulu yok.
bu yüzden eşimin tayini olmasa bile sanırım 2 çocukla ben artık tayin olup memlekete gideceğim sırf bu yüzden.
diğer yol doktor raporu alıp Rama onaylatıp 1 yıl ertelemek.
Fakat ram raporunu da 1 sene sonra iptal etmemiz gerekiyor.Cetrefilli bir iş yani.
Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?
Tam 6 yaşında olmuş oluyor.
sizler ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum özellikle sınıf ögretmeni arkadaşlarimdan.
İlk çocuğum da Eylül doğumlu iki sene anaokulu a gitti. Bende öğretmeni ile konuştum yapamaz diye düşündüm. Sınıf içinde çocuğu bildiği için gözünde çok hafife alıyorsun çocuğunu o başarır 3 sene anasınıfına gitmesi doğru değil 2 iyidir dedi.
Sonra oğlum o yaz tatili bir kaza geçirdi. Sonrasında birden rahatsızlandı. Beyin damarı tıkandı kafa içi basınç oldu. 1 ay hastanede yattı. Kan sulandırıcı iğne sabah akşam vuruluyor du. Ölüm felç riski ile geçti 1 ay. Sonra değişik yöntemler ile damar biraz açıldı.
Ben hocalar ile konuştum okula yazılması gerek rapor alabilirmiyim bunun için diye. Hoca da hastalık ile zaten çocuk 1 aydır burda çile çekiyor yaşıtları ile ortama girsin daha iyi olur benim çocuğum olsa ben gönderirim dedi.
Hastaneden çıktık okullar açılalı bir hafta olmuştu. Benim düşüncem onu sınıfa bırakıp bahçede okul bitişine kadar beklemek. Çünkü çok hareketli bir çocuk. Ve kan sulandırıcı kullanıyor okul kalabalık vs.
Normalde ben okulunu falan planlayıp gönderecektim ama nasip olmadı. Sınıfını öğrendim götürdüm kapıda öğretmeni ile konuyu özet olarak konuştum. Çünkü düzenli su içmesi gerek, tuvalete gitmesi gerek vs. Ve o hareketli çocuğun teneffüs de dışarı çıkmaması gerek . Öğretmene de aşağıda bekleyeceğim söyledim. Bana lütfen siz evinize gidin güzel bir kahve için hiç merak etmeyin dedi ve biz okula başladık.
Sınıfta ilk okuyan yazan çocuk oldu. Arkadaşları ile geçimi çok güzel oldu. Bir süre sonra teneffüse de çıktı. 11 yaşında şu an sınıf arkadaşlarından hep küçük. Ama akademik olarak da çok başarılı. Ortalaması hala çok yüksek. Iok günler sorun yaşamadığı oldu orta okulda malum bu zaman çocuklarında çok oluyor.
Geçen gün çok mutlu oldum. Boş derslerinde sınıf annesi sınıftaymıs. Bütün çocuklar oğlumun sırasına önüne arkasına oturmak istemiş. En son bizim ki sıkıştığı için yer değiştirmek istemiş. Olum biz senin yanında olmak istiyoruz demişler. Yani herkesin sevdiği bir çocukmuş.
Sadece ikinci sınıfta okulu değişti. Çocuk da çok anormal haller oldu. Akran zorbalığı vardı öğretmen de malesef yeterli değildi. Psikologa gitmeye başladık. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite denildi. Bilirsiniz bu durumda öğretmen, psikolog, veli ortak hareket etmeli. Psikolog da öğretmeni ile görüştü ama uzun zaman sonra psikolog da anladı ki öğretmen ile devam etmemesi gerekiyor. Bende okulunu değiştirdim ve dikkat eksikliği ve birçok olumsuz şey puf diye yok oldu. Ortama bağlıymış yani. Sonrasında hiç böyle sorunlar yaşamadık.
Uzun oldu ama belki size de faydası olur. Ama anladım ki işin özü öğretmen.