Kızımın 1. Sinıf mevzusu( eylül doğumlu)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk kendi özelinde değerlendirilmeli ama Eylül doğumlu mecburi başlamış çocuklara üzülüyorum ben sınıfta neredeyse bir yaşa yakın fark olan arkadaşlari olabiliyor. Bir de ilkokulda sorun yasamasa bile ortaokulda zorlanabiliyorlar.
Ram raporu ile bir sene erteletme baya yaygınlaştı ama ilinizde durum ne, ilkokulda ki meslektaslarinizla bir konuşun.
Ben ilkokulda rehber öğretmenim. Biz her sene sırf birinci sınıf erteleme için alınmış ram raporunun kalkması için yönlendirmeler yapıyoruz. Bugüne kadar sıkıntı yaşamadık.
Benim oğlumun ilkokula başlamasına henüz var ama Eylül'de 76 aylık oluyor. Onun için bile kararsızim birinci sınıf için. Tek düşündüğüm nokta oğlumun karakterine uygun bir öğretmen arkadaşım var okulumda ona denk geliyor. Denk gelmemiş olsa hiç düşünmez ram raporu alırdım
Yazdığinız yorum çok kıymetli benim için.Çok teşekkür ederim.
Kızım anasınıfı da hiç zorluk yaşamadı.Sosyal,iletişim becerisi iyi ama arkadaş çok seçiyor,çok yemek seçiyor.Öz bakım olarak geç oturttu bazı şeyleri.İlk çocuk olması duyu bütünleme çocuğu olmasıda buna sebep.
Fazla duygusal bir çocuk.
Ama büyüklerin okula gideceği için heyecanlanıyor.
Meraklı,anlatılan herşeyi fazlasıyla dinliyor.Ögrenmeyi çok seviyor.
Ama inatları fazla.
benim tek kaygım bu yönde..
bu sene tayin olma ihtimalimiz var.
O yüzden gideceğimiz ilde bu erteleme işleri ile ilgili bilgim de yok.
Benim tek kaygım duygusal olması.
3 sene anaokuluna gitmek onu yorar mı onuda bilemiyorum.
Karar vermek gerçekten zor
 
72 ay tam zamanı küçük değil size öyle geliyor şimdi hiç bir şekilde de erteleyemezsiniz sadece ram raporuyla erteleniyor bildiğim kadariyla benim küçük oğlum 68 aylık olduğu için bir yıl geç gönderdim büyük oğlum tam 72 aylıktı bankada küçük geliyordu ama değilmis sizde gönderin inanın küçük değil bir yıl daha anaokulunda sıkılır
Peki siz hiç zorluk yaşamadınız mi? Çocuğunuz 72 aylık başlamış.
 
Merhaba,
Büyük çocuğum için ben de bunu çok düşünmüştüm, yılın sonunda doğmuştu ve tipi de aşırı minyondu 😊, şimdi lise bitiyor hiç bir zorluk yaşamadık.
Ben de sınıfın yaş olarak en küçüğüydüm, eşim de, rekabete alışarak büyümüşüz.
Konu ile ilgili okuduğum makalelerde, Amerika'da okul yaşı geldiği halde sınıfın en küçüklerinden olmasın diye bekletilen öğrenciler için "redshirting" (yedek kulübesinde bekletme) terimi kullanılıyordu. "Beyaz yakalı, orta/üst gelirli ebeveynlerin eğitim sistemini hackleme" yöntemi olarak tabir edildiğini hatırlıyorum. 🙂
Sınıf öğretmeni değilim, ama uzun yıllar eğitim konusunda çalışan biri olarak, yıl sonunda doğan ve sınıfın en küçüklerinden olan çocuklarla, büyük olanlar arasında eğitim durumu ve başarısı açısından, ileriki yıllar için özellikle söyleyeyim, anlamlı bir fark yok.
Çocuğunuzun bir engeli, öğrenme güçlüğü yoksa okula gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim,sadece çok duygusal bir çocuk.Bu beni kaygılandıriyor.
Ögrenmeyi sever,resim konusunda baya iyi.
Biri birşey anlattım başka şeye bakmaz dinler.
Çok arkadaş seçer ama.
Bakalım hakkımızda hayırlısı
 
Sınıf Öğretmeniyim başlangıçta bunu söyleyeyim.
Endişenizi anlıyorum ama Eylül 2017 doğumlu bir çocuğun 1.sınıfa başlaması gerekiyor yaşı gayet uygun.2017 doğumlu çocuklarla aynı sınıfta olur 1-2 kişi belki 2016 doğumlu olur o da belki.Geneli 2017 doğumlu olacaktır.
Eğer ramlık bir durumu yoksa rapor almayın.Boşuna çocuğunuzun farklı bir sağlık sorunu varmış gibi görünmesine gerek yok böyle bir konu için bence.
Devamsızlıktan sınıfta bırakma durumundansa başlasa 1.sınıfa süreç içerisinde öğretmeni ile görüşseniz ve 1.sınıfı bitirdiğinde eğer 2.sınıfa geçmeye uygun değilse o zaman sınıf tekrarı yapsanız bence daha doğru olur.
Çok teşekkür ederim hocam,bende sizin gibi düşünüyorum.raporu alırken bile kızım kendini sorumlu hisseder diye endişe ediyorum.
O yüzden başta başlatıp eğer uygun olmazsa devamsıza bırakmayı düşünüyorum
 
Kızımın sınıfında kim kaç doğumlu bilmiyorum cocukalrin da bildiğini sanmıyorum onu neden olumsuz etkilesin ki. Çocukta herhangi bir problem yoksa uyum saglamamasi için hiçbir neden yok. Eylül ayı da aynı kapsama alınsa Ağustos anneleri isteyecek😁 O alınsa temmuzlar. Bu işin bir sonu yok ki. Bu ram raporu falan devletin müsade etmesi çok saçma. Madem bir kural var esnetme eşit ol.
 
Çok teşekkür ederim,sadece çok duygusal bir çocuk.Bu beni kaygılandıriyor.
Ögrenmeyi sever,resim konusunda baya iyi.
Biri birşey anlattım başka şeye bakmaz dinler.
Çok arkadaş seçer ama.
Bakalım hakkımızda hayırlısı
Emin olun, sizin tahmin ettiğinizden çok daha güçlü çocuğunuz. 💐
Okul öncesi eğitim de almış üstelik, bir eğitimcinin çocuğu ilkokul için çoktan hazırdır bence 💝
 
Bizim de kızım tam ayını doldurdu başladı. Açıkçası kızım hayatın her alanında biraz yavaştır. Bir şeyi akranlarından geç başarır ama tam başarır. Biz ilk aylar oldukça zorlandık. Bir de dezavantajımız vardı, pandemi döneminde 1. sınıfa başlaması gereken ama başlamayan tüm çocuklar kızımla aynı sınıftaydı. Sınıfın yaklaşık 3te 1i kendi akranıydı sadece. Aralarında 19-20 ay fark olan çocuklar vardı sınıfta. Öğretmenimiz de bu detayı göz ardı edip onların hızında gitmek istedi. Evde sürekli destek olduk kızıma. Şu an ortalamanın biraz üstünde sayılırız. Zor oldu ama başardık bence. Siz de eğer çocuğunuzu yeterli görüyorsanız gönderebilirsiniz. En iyi siz tanırsınız.
 
Şu ara gündemimiz bu konu.
2017 Eylül doğumlu bir kızım var.
2 senedir devlet anaokuluna gidiyor.
Biz şartlar gereği hala doğudayiz.Zorunlu görev bitti ama eşimin tayinini bekliyoruz.
Şimdi kızım önümüzde ki Eylül ayında tam 72 ayını dolduracak.
Ve direk 1. Sınıfa başlamasını istiyor devlet
.
Eğer Ekim doğumlu olsaydı isteğe bağlı olacakmış.
Fakat bende eşimde bu sene vermek istemiyoruz.
Kendim de öğretmenim.
Fark oluyor çocuklar arasında.
Düşünün 2016 Aralık doğumlular ile aynı sınıfta olacak belkide aralarında 10 ay var nerdeyse bir yaş.
Ve kızımın özgüveninin zedeleneceğini düşünüyorum.
Kızımda duyu bütünleme vardı
Duyusal hassasiyet yani.
Çok zor büyüttük.
Şuan iyi ama yinede henüz hazır olduğunu düşünmüyorum.
İki yolu varmiş.
1. Sınıfa başlarım özel anaokuluna vermek ve devamsızlıktan sınıf tekrarına bırakmak.
Fakat bulunduğumuz yerde özel anaokulu yok.
bu yüzden eşimin tayini olmasa bile sanırım 2 çocukla ben artık tayin olup memlekete gideceğim sırf bu yüzden.
diğer yol doktor raporu alıp Rama onaylatıp 1 yıl ertelemek.

Fakat ram raporunu da 1 sene sonra iptal etmemiz gerekiyor.Cetrefilli bir iş yani.
Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?
Tam 6 yaşında olmuş oluyor.
sizler ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum özellikle sınıf ögretmeni arkadaşlarimdan.
geçen sene ekim doğumlu 31 ekim doğumlu oğlumu 1.sınıfa başlattım gayet uyumlu sınıf ortalamasında,Ben çocuğunuzun ciddi sıkıntısı yoksa başlatmanız gerektiğini düşünüyorum belki sevecek uyumlu olacak
 
Yazdığinız yorum çok kıymetli benim için.Çok teşekkür ederim.
Kızım anasınıfı da hiç zorluk yaşamadı.Sosyal,iletişim becerisi iyi ama arkadaş çok seçiyor,çok yemek seçiyor.Öz bakım olarak geç oturttu bazı şeyleri.İlk çocuk olması duyu bütünleme çocuğu olmasıda buna sebep.
Fazla duygusal bir çocuk.
Ama büyüklerin okula gideceği için heyecanlanıyor.
Meraklı,anlatılan herşeyi fazlasıyla dinliyor.Ögrenmeyi çok seviyor.
Ama inatları fazla.
benim tek kaygım bu yönde..
bu sene tayin olma ihtimalimiz var.
O yüzden gideceğimiz ilde bu erteleme işleri ile ilgili bilgim de yok.
Benim tek kaygım duygusal olması.
3 sene anaokuluna gitmek onu yorar mı onuda bilemiyorum.
Karar vermek gerçekten zor
Herşeyden önce bence oyun çocuğu oluyorlar. Okul öncesi ile birinci sınıf kıyaslanamaz dahi. Çünkü çocuk oyun oynadıgi, etkinlik yaptığı, sınırlı kurallar bütününden bir anda otoriteye giriyor. Sınıf kuralları üzerine okul kuralları. Sıralarda sessiz şekilde 6 saat oturmaları bekleniyor. Ben zaten bu sistemin biri olarak çocuğumu asla okula göndermek istemiyorum ama madem şartlarım bunlar ne kadar duygusal olgunluğa erişirse o kadar iyi diyorum.
Ayrıca duyusal hassasiyetleri ne boyutta bilmiyorum ama eğer devam eden terapi süreciniz varsa biraz hafiflsmesi iyi olacaktır.
Çoğu öğretmen duyusal hassasiyetleri bilmiyor zaten, ben de kendi araştırmalarim ile bilgi sahibi olup oğlum da farketmiştim.
Okulda da malasef bu çocuklara uygun sınıf ortamı sağlanmiyor.
Ha sınıf öğretmeni bu konulara hâkimdir, daha özverilidir, eğitim sisteminin uygun olmadığıni biliyordur o yüzden alternatif öğrenme yöntemleri kullanır. Hiç düşünmeyin başlatın birinci sınıfa
 
Ram raporu almak çok kolay ama çıkış Cook zor. Aynısını yasadım aman diyeyim. Sınıf tekrarı yapsın daha iyi.
 
14 yıllık Öğretmenim .
Şu an tel hekim raporu yetiyor ama çocuğunuz da ben farklıyım gelişimim yaşıtlarımdan daha geride algısına kapılmasa iyi olur .
Bu tamamen çocuğun gelişimine bağlı bir durum , kimi çocuk için erken başlamak ne kadar olumsuz ise , kimisi için de geç başlamak olumsuz . Yani sadece bilişsel düşünmeyin boy pos vs de önemli, bir sene geç yollarsanız . ilerde erken ergenliğe girecek arkadaşlarına göre vs , bence bir pedagog ile görüşün bu konuyu veya her devlet okulunda rehberlik servisi var . Fikir alın, çocuğu görmeden bişey demek yanlış olur
 
Merak ettim nasıl zor oldu raporu kaldirtmak. Hangi aşamada, psikiyatrist mi ram mi, birde raporunuzda ne yazıyordu

Kurumlar arası iletişimsizlik tamamen bürokrasi kısmı zor oldu. Kimse nereye göndereceğini bilmiyor ordan oraya gönderildik. Baya ugrastk kaldirmak için psikolog işin son kısmı çocukta bir sorun olmadığını görünce Ram iptal etti hemen ama dediğim gibi o kısma gelene kadar çok ugrastk. Raporda ince motor gelişimi tam gelişmemiş gibi birsey yazıyordu tam hatırlamıyorm çok oldu.
 
Oğlum 71 aylıktı 1.sınıfa başladığında. Okumayı ana sınıfında söktüğü için başlattık biz. Tabii bir de ana sinifi arkadaşları ile birlikte devam etsin istedik. Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz.
Bilişsel olarak yeterli görüyorsanız başlasın eğer istenilen olgunlukta değilse 1 sene daha bekleyebilir
 
Kurumlar arası iletişimsizlik tamamen bürokrasi kısmı zor oldu. Kimse nereye göndereceğini bilmiyor ordan oraya gönderildik. Baya ugrastk kaldirmak için psikolog işin son kısmı çocukta bir sorun olmadığını görünce Ram iptal etti hemen ama dediğim gibi o kısma gelene kadar çok ugrastk. Raporda ince motor gelişimi tam gelişmemiş gibi birsey yazıyordu tam hatırlamıyorm çok oldu.
Aslında surec kolay fazla bürokratik bir işlem yol ama Siz sanırım kendiniz gitmişsiniz. Ben rehber öğretmen olarak çalışıyorum ilkokulda. Sınıf öğretmeni ve ben kapalı zarfta form veriyoruz veliye ve psikiyatriste vermesini istiyoruz. Psikiyatrist sonrası RAM a yönlendirme yapıyoruz.
 
Aslında surec kolay fazla bürokratik bir işlem yol ama Siz sanırım kendiniz gitmişsiniz. Ben rehber öğretmen olarak çalışıyorum ilkokulda. Sınıf öğretmeni ve ben kapalı zarfta form veriyoruz veliye ve psikiyatriste vermesini istiyoruz. Psikiyatrist sonrası RAM a yönlendirme yapıyoruz.

Evet çok kolay ama kurumlar arası iletişimsizlik var. Rehber öğretmen velinin gitmesi gerektiğini söylemişti. En az on kere yanımda çocukla kurumlar arası dolaştık. Psikiyatriste de gönderilmiştik ama alinan rapor zihinsel sorunla alakali olmadiği için tekrar çocuk doktoruna gittik.
Psikiyatri ile alakali olsaydı da bir kaç ay psikiyatrist tarafından takip edilecekti kizim rapor öyle verilecekti hemen verilmiyor. Doktor sagolsun yüzüme gülerek senin işin bizimle değil ülkedeki bürokrasiye demişti bu ülkede birseye girmek çok kolay ama çıkmak zor demişti 😃 tek hekim raporu + Ram bir günlük iş Ama dediğim gibi çok ugrastım lanet okuyordum her gittiğimde
 
Şu ara gündemimiz bu konu.
2017 Eylül doğumlu bir kızım var.
2 senedir devlet anaokuluna gidiyor.
Biz şartlar gereği hala doğudayiz.Zorunlu görev bitti ama eşimin tayinini bekliyoruz.
Şimdi kızım önümüzde ki Eylül ayında tam 72 ayını dolduracak.
Ve direk 1. Sınıfa başlamasını istiyor devlet
.
Eğer Ekim doğumlu olsaydı isteğe bağlı olacakmış.
Fakat bende eşimde bu sene vermek istemiyoruz.
Kendim de öğretmenim.
Fark oluyor çocuklar arasında.
Düşünün 2016 Aralık doğumlular ile aynı sınıfta olacak belkide aralarında 10 ay var nerdeyse bir yaş.
Ve kızımın özgüveninin zedeleneceğini düşünüyorum.
Kızımda duyu bütünleme vardı
Duyusal hassasiyet yani.
Çok zor büyüttük.
Şuan iyi ama yinede henüz hazır olduğunu düşünmüyorum.
İki yolu varmiş.
1. Sınıfa başlarım özel anaokuluna vermek ve devamsızlıktan sınıf tekrarına bırakmak.
Fakat bulunduğumuz yerde özel anaokulu yok.
bu yüzden eşimin tayini olmasa bile sanırım 2 çocukla ben artık tayin olup memlekete gideceğim sırf bu yüzden.
diğer yol doktor raporu alıp Rama onaylatıp 1 yıl ertelemek.

Fakat ram raporunu da 1 sene sonra iptal etmemiz gerekiyor.Cetrefilli bir iş yani.
Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?
Tam 6 yaşında olmuş oluyor.
sizler ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum özellikle sınıf ögretmeni arkadaşlarimdan.
Sınıf öğretmeniyim.kizim Ekim 2017 doğumlu.istege bağlı .Haziran ayında okul öncesi öğretmeniyle görüşüp karara bağlayacağız .Çocuğunu sadece fiziksel gelişim olarak değil zihinsel sosyal olarak da hazır değilse gondermeyin.
 
Evet çok kolay ama kurumlar arası iletişimsizlik var. Rehber öğretmen velinin gitmesi gerektiğini söylemişti. En az on kere yanımda çocukla kurumlar arası dolaştık. Psikiyatriste de gönderilmiştik ama alinan rapor zihinsel sorunla alakali olmadiği için tekrar çocuk doktoruna gittik.
Psikiyatri ile alakali olsaydı da bir kaç ay psikiyatrist tarafından takip edilecekti kizim rapor öyle verilecekti hemen verilmiyor. Doktor sagolsun yüzüme gülerek senin işin bizimle değil ülkedeki bürokrasiye demişti bu ülkede birseye girmek çok kolay ama çıkmak zor demişti 😃 tek hekim raporu + Ram bir günlük iş Ama dediğim gibi çok ugrastım lanet okuyordum her gittiğimde
Ah gerçekten çok şanssızlık yasamissiniz. Neyse bundan sonra tüm işleriniz kolayca akar umarım
 
En doğru cevabı öğretmeninden alabilirsiniz.Her çocuk birbirinden farklı.Sizin çocuğunuzu görmeden tanımadan yorum yapmak yanlış olur.Genel olarak şöyle diyebilirim çocuğunuza güvenin ki o da kendine güvensin.2 yıl anaokuluna gitmis.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X