- 25 Eylül 2011
- 7.420
- 11.130
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
Yazdığinız yorum çok kıymetli benim için.Çok teşekkür ederim.Çocuk kendi özelinde değerlendirilmeli ama Eylül doğumlu mecburi başlamış çocuklara üzülüyorum ben sınıfta neredeyse bir yaşa yakın fark olan arkadaşlari olabiliyor. Bir de ilkokulda sorun yasamasa bile ortaokulda zorlanabiliyorlar.
Ram raporu ile bir sene erteletme baya yaygınlaştı ama ilinizde durum ne, ilkokulda ki meslektaslarinizla bir konuşun.
Ben ilkokulda rehber öğretmenim. Biz her sene sırf birinci sınıf erteleme için alınmış ram raporunun kalkması için yönlendirmeler yapıyoruz. Bugüne kadar sıkıntı yaşamadık.
Benim oğlumun ilkokula başlamasına henüz var ama Eylül'de 76 aylık oluyor. Onun için bile kararsızim birinci sınıf için. Tek düşündüğüm nokta oğlumun karakterine uygun bir öğretmen arkadaşım var okulumda ona denk geliyor. Denk gelmemiş olsa hiç düşünmez ram raporu alırdım
Kızım anasınıfı da hiç zorluk yaşamadı.Sosyal,iletişim becerisi iyi ama arkadaş çok seçiyor,çok yemek seçiyor.Öz bakım olarak geç oturttu bazı şeyleri.İlk çocuk olması duyu bütünleme çocuğu olmasıda buna sebep.
Fazla duygusal bir çocuk.
Ama büyüklerin okula gideceği için heyecanlanıyor.
Meraklı,anlatılan herşeyi fazlasıyla dinliyor.Ögrenmeyi çok seviyor.
Ama inatları fazla.
benim tek kaygım bu yönde..
bu sene tayin olma ihtimalimiz var.
O yüzden gideceğimiz ilde bu erteleme işleri ile ilgili bilgim de yok.
Benim tek kaygım duygusal olması.
3 sene anaokuluna gitmek onu yorar mı onuda bilemiyorum.
Karar vermek gerçekten zor