Kızımı ısıran misafir çocuğu!

Çocuklar ne yaptığını bilmiyor. Sizinde gözünüzü ayırmamanız gerekirdi. Tabi huyunu bildiği için diğer anneninde çocuğunu göz önünde tutması gerekirdi. Geçmiş olsun.
 
Kucağımda oturuyordu kızım onun çocuğu sinsice gelip pat diye yapıştırdı.gozumjn önünde oldu olay nasıl takip edecem daha Allah aşkına .çocuğumu onunkini görünce kucaktann indirmadim hala el uzattı yam yam bebe.bakin ben çocukları çok severim bunu burda ispatlayamak zorunda değilim ama Allah biliyor kallbimi.en hasas nokt çocuklar. dışarda bir çocuğa bişey olsun benim için sizlar ve yardıma koşarım.ahlarim dayanaam ben onlara.fakat şunu bilinki bazı çocuklar malezef yam yam gibi yetiştiriliyor.bu çocuklarda bizim gibilerin sakın yavrusuna catarsa zarar verirse kabul edemem bunu asla
 
Olabilir diyorum ben de ona göre de önleminizi alırsınız bı dahakine daha dikkatli olursunuz. Benim de çocuğum var sizi anlıyorum .
 
Çocuğunuz daha arkadaşlık ilişkisinin ne olduğunu tam anlayacak yaşta ve bilinçte değilken arkadaşlık ilişkilerinde bir kere ısırıldı diye kalıcı hasar bırakacağını düşünmeniz gerçekten ütopik. Diğer çocuğun annesi üstüne düşeni yapmış, özür dilemiş. Neticede onun evladı da çocuk henüz. Ne yapsa yeterli gelirdi size anlamadım. Bir daha çocuğunuzu ayırmayın gözünüzün önünden, bir anlık yalnız bırakmayla böyle şeyler olabiliyor. Geçmiş olsun kızınıza
 
Siz banyodayken kadının çocuğunu uyarmadığını nerden biliyorsunuz ki Böyle olaylar karşısında arsızca hoşnut olanlar var karşıdaki annenin niyeti kötü gibi gelmedi bana sadece iki annede çocukları ihmal etmişsiniz. Sizde ısırması, vurması olmasa bile iki küçük çocuğun göz önünden ayrılmaması gerektiğini düşünmemişsiniz. 5-6 yaşlarında olsa neyse 2-2,5 yaşındaki çocuklar bunlar hergünleri farklı oluyor. Yani dün ısırmadı diye yarın da sizin çocuğunuz ısırmayacak değil.
Kızınızda kalıcı bir duygusal iz bırakmaz gibi ama çekingen davranmaya başlarsa akranlarıyla daha çok biraraya getirirsiniz. Fiizki iz için arkadaşlar krem önermiş sanırım.
 

O beddua ettiğiniz de bir çocuk farkında mısınız? Sizin gibi değişik insanlar da var maalesef yani dünya üzerinde tek anne kendisi, tek çocuk kendisinin sanan, çocukla çocuk olan, yaşını unutan...
 
Bu yaşlarda ısırma ittirme vurma olabiliyor. Üzülmenizi anlıyorum fakat sizde kızınızı öyle bir ortamda yalnız bırakmamalısınız.

İz ve travma kalmaz merak etmeyin. Bepanten fitokrem tarzı kremler çabuk geçiriyor lekeleri.
 
Bu ne şimdi, asıl sizin dediğiniz gibi davranılırsa çocuk şiddet görmeyi kanıksayıp normalleştirebilir ayrıca duygularını tanımayı o yaşlarda öğrenmeye başlıyorlar tabii ki annesinden merhamet görecek şefkatle karşılanacak travması. Yok sayılan görmezden gelinen duygular asıl ileride sorunlara sebep oluyor 9-10 yaşındaki çocuklara duyguları tanıma eğitimi verilmeye çalışılıyor.
 
Çocuğun otistik olduğunu belirtmeniz aleni olarak ötekileştirme ve hedef göstermeye girer bilesiniz.
 
Çocuğun otistik olduğunu belirtmeniz aleni olarak ötekileştirme ve hedef göstermeye girer bilesiniz.
biri kuduz olsa kendisi kendini bilmese etrafındakiler bilir hani otistik biri kuduz olacakda o ısıracakta şüpheli olacakda tedbir alınacakda .....ondan öyle demek istedi desem değil, otistik olunca ne oluyor bende anlamadım , bu arada gerçekten araştırdım sizin vasıtanızla öğrendiğim şeyi paylaşmış olayım ...

Rabies virüsü enfekte hayvanların tükürük bezlerinde bulunur ve genellikle ısırma ya da tırmalama yoluyla bulaşır. İnsandan insana bulaşma olasılığı çok düşüktür
Herhangi bir memeli, yani yavrusunu emziren hayvan türlerinin tamamı kuduz virüsünü başka türlere bulaştırabilir. Enfekte hayvanlar, başka bir hayvanı veya kişiyi ısırarak virüsü yayabilir.
Kuduz virüsü ile enfekte bir insanın başka bir insanı ısırması veya tükürüğunün göze gelmesiyle bulaşma teorik olarak mümkün ama bildirilmiş bir vaka yok.
 
Çocuktur bu tabiki hata yaparak öğrenecek, ama bazı aileler çocuğun gösterdiği şiddet davranışını destekliyor. Mesela benim ikizlerim birbirine vururlar, oyuncak kavgası yaparlar, ama ben sürekli bunun yanlış bir davranış olduğunu söylüyorum. Bugüne kadar kimseye vurmadilar. Kendileri hariç.

kardeşimin çocuğunu vurup ağlattı kaç kere hiç ona karşılık vermezler. Ama bizim eve gelecek dediğim zaman istemiyorlar. O bizi ısırdı, vurdu diyorlar.
 
Cocugu isiran anne ihmalkar geldi bana belkide bikmistir bu hallerinden ama cocuk iste diyenleri anlamiyorum tamam idare edilir bir noktaya kadar biliyoruz ama cocuk siddet gosteriyorsa is degisir, anne tetikte olmali "burada yapmaz sandim" demek boyle bir durumu var fakat kontrol etmedim demek..annesi hatali bence size gelince tekrar dusmemek icin cocuklari tanimadan kizinizla basbasa birakmayin biraz gozlemleyin karsi tarafi sonra oynasinlar zira kimse kimsenin cocugunu yiyemez..
 
Bu kadar hassas yetiştirmeyin çocuklarınızı. Kalelerde prensesler gibi yasamayacaklar. Bi isirikla travma geçiriyorsa aşk acisinda ne yapacak bir şey olmaz siz abarttikca çocuk daha önemli olduğunu düşünecek olayın.
çocuk psikolojisinden anlamıyorsunuz sanırım pek 2 yaşındaki çocuğumun ilerdeki çekeceği aşk acısını düşünerek şuanki yaşadığı problemleri önemsiz mi Adletmeliyim? Ben abartmamak kaydıyla çocuğumun yaşadığı her anı önemsiyorum. siz isterseniz kendi önerdiğiniz gibi yaparsınız.
 
Ya çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun dizinizin dibinde oturmasın pısırık yapmayın ama bir gözünüz üzerinde olsun izleyin.
Ayşe Arman’ın yanlış hatırlamıyorsa roportajları vardı açın okuyun. Kızınız yaşlarında kızın istismarı ortaya çıkmıştı hem de babasının öteki evliliğinden oğlu tarafından. O da çocuk, ergen vs değil daha. Ama meğer kızı her yalnız yakaladığında bezini indirip bir şeyler kurcalıyormuş, midem anlatmaya da el vermiyor.
Karşı taraf da çocuk diye gözünüzden ayırmayın kaç yaşında olursa olsun.
Kazalar zaten kaşla göz arasında anlık olur. Hep baktım bi an bakmadım diye geçiştirmeyin. Kimse camdan aşağı 15 dakikada salına salına düşmez, gözüne kalem ağır çekimde yarım saatte girmez.
 
Benim oğlumun bir arkadaşı var ve sürekli oğlumu tırnaklamaya, saçını çekmeye, ısırmaya çalışır.
Çoğunlukla annesi kızdığı zaman ben annesine kızarım kızma sadece eğer gördüysen müdahale et, görmediysen yapacak bir şey yok.
Oğlum 2 buçuk yaşında arkadaşı kız ve ondan 4 ay küçük.
Ne annesinin kızmasını anlar ne de yaptığının yanlış olduğunu.
Eminim ki annesi de bu durumdan çok mustarip ama küçücük çocuk ne anlasın.
Ayrıca gelip bana kusura bakma demesini de istemem zira bilerek isteyerek yaptığı bir hata yok.

Anne olarak çocukların her hareketini kontrol edemeyiz o anne içinde geçerli bu.
Oda mahcup olmuş ki gelip hakkınızı helal edin demiş bu da durumu umursadığını gösterir.
Evet kızınız için üzülmüşsünüz ama çocuk bunlar bu kadar üstüne düşmenize ve sinir olmanıza gerek yok.

Ayrıca çocuk bunlar bu tarz şeyler travma oluşturmaz aksine bu tür durumları yaşaması kendini koruma iç güdüsünü oluşturur.
Yoksa ömür boyu çocuğunuzu tecrit etmeniz gerekir.
 
Dantenin pis demek istemediğini biliyorum, gücünü kontrol edememe anlamında kullandığına eminim.
Açıklayabilsin diye ne anlamda kullandığını sormuştum. Bana da başka bir üyelere de pasif agresif yanıtlar verdi. Niye bir konuyu yetişkin gibi konuşamıyor bilemiyorum neyse
 
Son düzenleme:
Cocuklar isirabilir atak dönemleri olabilir hersey olabilir cocuk bu..fakat sizi çok iyi anlıyorum bu konuda hassas olmanızı da.
Herkes çocuğunu az çok bilir. Madem böyle bir huyu var anne sürekli çocuğu gözetlemeli, bakmali.
Bir gözü çocuktayken bi gözü siz de olmalı. Bu şekilde gözden kaçsa bile en azından çocuğuna bakar oluyordu diye kötü hissetmenizi sağlamıyor.
Cocuk bu durumu unutur gider . Ama siz anne olarak koruyamadım diye vicdan azabı çekersiniz akliniza geldikce . Annelik=vicdanazabı zaten.
 
“Daha öncede böyle şeyler yapiyordu ama burda yapmaz sandım”
bunu söyleyen anne maalesef ki çok daha dikkatli davranmalıydı. sadece bi özür dileyip geçmesini bende hafif buldum.

tamam o da çocuk ama zarar gören bi çocuk daha var ortada, ebeveynlerin üzerine düşeni yapmaları lazım bu durumda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…