- 27 Temmuz 2018
- 6.604
- 7.318
- 198
- 31
- Konu Sahibi organiksebze
-
Kucağımda oturuyordu kızım onun çocuğu sinsice gelip pat diye yapıştırdı.gozumjn önünde oldu olay nasıl takip edecem daha Allah aşkına .çocuğumu onunkini görünce kucaktann indirmadim hala el uzattı yam yam bebe.bakin ben çocukları çok severim bunu burda ispatlayamak zorunda değilim ama Allah biliyor kallbimi.en hasas nokt çocuklar. dışarda bir çocuğa bişey olsun benim için sizlar ve yardıma koşarım.ahlarim dayanaam ben onlara.fakat şunu bilinki bazı çocuklar malezef yam yam gibi yetiştiriliyor.bu çocuklarda bizim gibilerin sakın yavrusuna catarsa zarar verirse kabul edemem bunu aslaİşte karsinizdakinin çocuk olduğunu unutuyorsunuz mesele tam da bu.
Koca adama kin tutar gibi kinlenmissiniz.
Çocuk bunlar saglari solları belli değil işte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. O yüzden dikkat edilmeli 7/24 değil misafir ortamında mesela , sizinki de misafir ortamında olmuş yani çocukları çok iyi takip edemediğiniz bı anda. Verdiğiniz örnek gibi milyarlarca yazılabilir çünkü onlar çocuk , iyi egitileni de kötü egitileni de aynı çocuk işte .
Olabilir diyorum ben de ona göre de önleminizi alırsınız bı dahakine daha dikkatli olursunuz. Benim de çocuğum var sizi anlıyorum .Kucağımda oturuyordu kızım onun çocuğu sinsice gelip pat diye yapıştırdı.gozumjn önünde oldu olay nasıl takip edecem daha Allah aşkına .çocuğumu onunkini görünce kucaktann indirmadim hala el uzattı yam yam bebe.bakin ben çocukları çok severim bunu burda ispatlayamak zorunda değilim ama Allah biliyor kallbimi.en hasas nokt çocuklar. dışarda bir çocuğa bişey olsun benim için sizlar ve yardıma koşarım.ahlarim dayanaam ben onlara.fakat şunu bilinki bazı çocuklar malezef yam yam gibi yetiştiriliyor.bu çocuklarda bizim gibilerin sakın yavrusuna catarsa zarar verirse kabul edemem bunu asla
Siz banyodayken kadının çocuğunu uyarmadığını nerden biliyorsunuz kiMerhaba hanımlar. Dün gittiğimiz bir misafirlikte eşlerimizden dolayı ilk defa bir araya geldiğimiz bir kadın ve 2 yaşında kızı vardı. Benim kızımda 2 buçuk yaşında ama kendini ifade edebilen sosyal bir çocuk. Biz kalabalık hanımlar arasında sohbet ederken iki adım ötemizde bir ağlama sesi duyuldu, hemen koştum kızımı yere yatırmış sarılıyorlar kızımda kurtulmaya çalışıyor sandım. Ama bir ayırdım ki kızımın yanağını ve gözünün tam altını ısırmış çocuk, tüm dişlerinin izi kızımın yüzünde kıpkırmızı.Kızım şok içinde ağlama krizindeydi ve bende aynı şoku yaşadım. Çocuğun annesi yaklaşık 5 dk sonra banyoya yanımıza geldi ve “Daha öncede böyle şeyler yapiyordu ama burda yapmaz sandım” dedi.Birde hakkınızı helal edin dedi içeri geçti. O an kızımı sakinleştirmeye çalıştığım için ona odaklandım ve hiçbir tepki vermedim. Sonrada kalktık huzursuz olduğu için eve geldik. Ama kızım sanki bi travma geçirdi devamlı aynaya bakıp yanağını ısırdığını anlatıyor. Gece hiç uyuyamadım üzüntümden eve geldikten sonra mantıklı bir şekilde olayı düşündüm ve çocuğun annesinin tepkisinin ne kadar yetersiz olduğunu fark edip dahada sinirlendim (yetersizlikten kastım çocuğunu uygun bir dille uyarması ve ağlayan çocuğumla daha alakadar olması) umarım kızımda kalıcı bi iz bırakmaz arkadaş ilişkilerinde
Ne kadar değişik insanlar var mesela sizin gibi.yahu kadın ne yapsın çocuğunu takip etsin yedi yirmi dört.
Ayrıca ben evime yeni taşındım komşular geldi üst kattaki hoşgeldin diye.cocuklwrinida getirmişler.
Benim çocuğum kucağımda oturuyordu sohbet ediyorduk komşunun çocuğu kızıma bir tokat attı aniden kıskandığı için hiçbir şey ortada yokken yeminle bir ses çıktı nasıl.beynimden kaynar su boşaldı nasıl ağladı sessiz yavrum ve başkasının çocuğunuza vurması sizi durduk yerde çok üzüyor.resmen kadinalri evden kovacaktim çıkın çabuk diye zor tuttum kendimi.hemen kızımı içeri götürüp susturdum.dedesini aradım annemler yakında bana onlara goturtturdum evde durmasını istemedim o yamyam çocukla.bir sahada o komşulara üç yıl oldu yüzüne bakmadım binada oturali evlerine bile daha gitmedim.benim çocuğuma vuranin eli kırılsın insalh.terbiyeli sakın tavra nasilda içli içli ağladı yavrum.sokakta bulmadık çocuğumuzu biz bayan
Bu ne şimdi, asıl sizin dediğiniz gibi davranılırsa çocuk şiddet görmeyi kanıksayıp normalleştirebilir ayrıca duygularını tanımayı o yaşlarda öğrenmeye başlıyorlar tabii ki annesinden merhamet görecek şefkatle karşılanacak travması. Yok sayılan görmezden gelinen duygular asıl ileride sorunlara sebep oluyor 9-10 yaşındaki çocuklara duyguları tanıma eğitimi verilmeye çalışılıyor.Bu kadar hassas yetiştirmeyin çocuklarınızı. Kalelerde prensesler gibi yasamayacaklar. Bi isirikla travma geçiriyorsa aşk acisinda ne yapacakbir şey olmaz siz abarttikca çocuk daha önemli olduğunu düşünecek olayın.
Çocuğun otistik olduğunu belirtmeniz aleni olarak ötekileştirme ve hedef göstermeye girer bilesiniz.çok şükür kızıma ne enjekte ettirdiğimi bilecek akıl ve eğitime sahibim
parkta otistik bir çocuk tarafından ısırıldı
çocuk hastanesine götürdüm
kanatacak kadar derin ve bakımından emin olamadığım biri tarafından ısırıldığı için
doktor her ihtimale karşı tetanoz ve 3 doz kuduz aşısı yaptırdı
biri kuduz olsa kendisi kendini bilmese etrafındakiler bilir hani otistik biri kuduz olacakda o ısıracakta şüpheli olacakda tedbir alınacakda .....ondan öyle demek istedi desem değil, otistik olunca ne oluyor bende anlamadım , bu arada gerçekten araştırdım sizin vasıtanızla öğrendiğim şeyi paylaşmış olayım ...Çocuğun otistik olduğunu belirtmeniz aleni olarak ötekileştirme ve hedef göstermeye girer bilesiniz.
tabi tabiÇocuğun otistik olduğunu belirtmeniz aleni olarak ötekileştirme ve hedef göstermeye girer bilesiniz.
Açıklayabilsin diye ne anlamda kullandığını sormuştum. Bana da başka bir üyelere de pasif agresif yanıtlar verdi. Niye bir konuyu yetişkin gibi konuşamıyor bilemiyorum neyseDantenin pis demek istemediğini biliyorum, gücünü kontrol edememe anlamında kullandığına eminim.
bunu söyleyen anne maalesef ki çok daha dikkatli davranmalıydı. sadece bi özür dileyip geçmesini bende hafif buldum.“Daha öncede böyle şeyler yapiyordu ama burda yapmaz sandım”
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?