Başınız sağolsun.
Ben de 3 aylık hamileyken babama 4. evre kanser teşhisi kondu. Tedavisi devam ediyor. Kendisi başlı başına zor bir insan olduğu için süreç bizim için kat be kat zorlu geçiyor. Kızım 3 aylıkken annem rahim kanseri oldu. O da 1 ay önce ameliyat oldu, iyileşmesini bekliyoruz. Ağır depresyon hastası kız kardeşim bütün yükü sırtladı, benim küçük bebeğim olduğu için anneme babama o bakıyor. Bu durum da beni ayrıca üzüyor. Geçen ay annem ameliyat olacağında yanlarına gittim yardımcı olmak için ve kızımın bütün uyku düzeni bozuldu.
Bugün 5 aylık olan kızım, diş çıkarma sürecinde ağrılı sancılı geçiyor. Bir de uyku düzeni bozulunca son 1 haftadır gece 11'de uyuyup 2 saatte bir uyanır oldu. Hem bedenen hem ruhen bittim. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
Akşam 9dan sonra tansiyonum 8/5 e düşüyor, bayılacak gibi oluyorum. Yaşadığımız şehirde hiçkimsemiz yok. Bebeğimi 2 saat emanet edebileceğim kimse yok. Eşim işten geldikten sonra ilgilenebiliyor. Çok yoruldum. Dün hüngür hüngür ağlayarak uyuttum bebeğimi.
Sizin anneniz bebeğinize bakıyor, ne büyük nimet.
Annesinin kocasına, kaynanasına olan öfkesinin muhattabı olan bir çocuk olarak en büyük korkum evladıma aynısını yapmak. Evet bazen yorgunluktan dolayı istemediğim tepkiler veriyorum ama hemen toparlıyorum kendimi. Bunun bebeğime nasıl zarar verebileceğinin farkındayım.
Siz de çok yorgun, tahammülsüz hissettiğinizde başka bir odaya gidip sakinleşip geri gelin. "Işığın yolu" kitabını okumanızı da tavsiye ederim.
Ayrıca eşinizi ve annenizi karşınıza alıp konuşun. Desteğe ihtiyacınız olduğunu, size (sadece madden değil ruhen de) yardımcı olmalarını isteyin. Eşinizle aranız iyi olmasa da mevzu çocuğu olunca size destek olacağını tahmin ediyorum.