• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma Kürtçe isim arıyorum

Z, o ve j harflerinden barındıran isimler kaba duruyor. Kibar da duran isimlere bakın derim. Sarya kibar duruyor mesela.

Ben zozani gibi isimleri kaba buluyorum önermelerdeki bi sürü isim kulağıma çok sert geldi böyle negatif gibi bilemedim.
Helin ve havin e bayılıyorum çok güzel tınısı var ikisinin de. Lorin yazmışlar bak o da güzel gibi tabi anlamlarına bakmak da lazım

Pek bilmiyorum anlamlarını ama Rojin ya da Rojda kulağa hoş geliyor. Gülden türemiş isimler sonuçta,şık duruyor.

Neden kürtçe isim illa ki? Günümüzde o kadar ırk ayrımı yapan insan varken ben de çocuğumun bu ayrımda kalmasını istemezdim. Kulağa hoş gelen isimler evet telaffuzu değişik,farklı isimler. Ama yine de düşünmezdim sırf o zorluk yaşamasın diye. Ve ülkenin gidişatıda daha çalkantılı olma ihtimalinin çok yüksek olcağını varsayarsak genel geçer bi isim koyardım.
Ne yazık ki tam olarak bizde bu durumdan dolayı koyamadık çocuklarımıza kürtçe isimler. Hoş ben cesur bir insanım koyardım yinede ama eşimi ikna edemedim

Ne yazık ki tam olarak bizde bu durumdan dolayı koyamadık çocuklarımıza kürtçe isimler. Hoş ben cesur bir insanım koyardım yinede ama eşimi ikna edemedim
Siz cesur olabilirsiniz ama çocuğunuz bu cahil ırkçı kesime karşı kendini koruyacak kadar güçlü olabilecek mi..

Kızıma Kürtçe duyulmayan isim arıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba doğuda öğretmenlik yapıyorum öğrencilerimde çokça Kürtçe isimler var. Bence hividar havin jinda berivan güzel isimler

Kürtçe kız isimlerinden Evin ve Rengin hoşuma gidiyor benim. Evin aşk/aşık demek rengin renkli/renk demek. Yukarıda buke yazılmış buke gelin demek. Buke’ye denk gelmedim ama diğer ikisini duymuştum doğuda yaşarken.

Royem; Zazaca kökenli bir isim anlamı ruhum ve parlak ışık demektir.
Lorin (aydınlık demek bu da Zazaca, sanırım Kürtçede ninni anlamına da geliyor), Rozalin (güneşin söktüğü yer) Rojin (gün ışığı), Hevidar (umutlu)

Ben zozani gibi isimleri kaba buluyorum önermelerdeki bi sürü isim kulağıma çok sert geldi böyle negatif gibi bilemedim.
Helin ve havin e bayılıyorum çok güzel tınısı var ikisinin de. Lorin yazmışlar bak o da güzel gibi tabi anlamlarına bakmak da lazım
Helin söylerken güzel geliyor ama kuş yuvası demek anlamını hoş bulamıyorum ben de. Lorin en sevdiğim isimlerden biridir Zazaca aydınlık, Kürtçe ninni demektir :)

Bir insanın cehalet seviyesi neyi komik bulduğuyla ölçülür. Anlamını bilmediğiniz ve muhtemelen hayatınız boyunca bilemeyeceğiniz şeye gülerek cehaletinizi kamufle edemezsiniz😉
Aynen kullik nedir bilemediğim için hayatım boyunca cahil kalıcam kanka 😂

Aynen kullik nedir bilemediğim için hayatım boyunca cahil kalıcam kanka 😂
Üstüne okumayı bilmeyerek tescillendin, gülümse çekiyorum 😂😂 bu arada kaç gram verdin geçen aydan beri? Takip ediyorum da zayıflama! mucadeleni. Habersiz bırakma tamam mı tatlım 😉

bir öğretmen arkadaşım kızına nupelda ismini koymuştu

Back