• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma Kürtçe isim arıyorum

Nare kürtçe mi bilmiyorum ama öyle geliyor kulağa beritan vardı nüpelda rojin bunanlari hatırlıyorum nadir duyduğum isimlerdendi

Neden kürtçe isim illa ki? Günümüzde o kadar ırk ayrımı yapan insan varken ben de çocuğumun bu ayrımda kalmasını istemezdim. Kulağa hoş gelen isimler evet telaffuzu değişik,farklı isimler. Ama yine de düşünmezdim sırf o zorluk yaşamasın diye. Ve ülkenin gidişatıda daha çalkantılı olma ihtimalinin çok yüksek olcağını varsayarsak genel geçer bi isim koyardım.

Nûpelda diya yaziliyor da olabilir kurt bir arkadasim vardi ordan biliyorum yazilisini hatirlamiyorum. Dag cicegi gibi bi anlami var. Hos bi fonetik

Şevin

Bu arada S saruras a katılıyorum. Benim eşim de kürt ve sırf bu nedenle kızımıza kürtçe isim koymak istemedi. Hatta ortak kararımızla öztürkçe isim koyduk :)

Son düzenleme:
Neden kürtçe isim illa ki? Günümüzde o kadar ırk ayrımı yapan insan varken ben de çocuğumun bu ayrımda kalmasını istemezdim. Kulağa hoş gelen isimler evet telaffuzu değişik,farklı isimler. Ama yine de düşünmezdim sırf o zorluk yaşamasın diye. Ve ülkenin gidişatıda daha çalkantılı olma ihtimalinin çok yüksek olcağını varsayarsak genel geçer bi isim koyardım.
Kesinlikle katılıyorum. Ben 91liyim, ben cocukken de çok saçma bir dönemden gecmistik, halkı kutuplara ayıran. Sınıfta bir Dilan vardı , irkiyla dalga gecer , terörist terörist diye kizdirirlardi 😡😡 ki Dilan yani, İstanbul'da yaygın bir isim. Hani havin, delal, Rojda falan ne çekmiştir Allah bilir
Bugün evet, sular durgun. Ama yarın birileri ortaligi karıştirir halkı kin ve düşmanlığa iterse (ki bizim halkımız çok açık kutuplasmaya) kızınız isminden dolayı çok zorluk çekebilir.

Back