• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma iznimiz olmadan tablet almış..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ara iğrenç bir oyuncak her çocuğun elinde. Kötü vahşeti bol bir video oyununun karakteri. Oğlum da tutturuyor illa alacağım diye, ben onun kötü bir oyuncak olduğunu, alan çocukların anlamını bilmediğini çocuklara uygun olmadığını anlatıyorum ve asla almayacağımı da söylüyorum.
Anlıyor.
İleride arkadaşlarından görüp istediği zararlı şeyler de olacak. Her seferinde kırarak dökerek sonuca ulaşamayacak o zaman ne yapacak
Yanlış yapıyorsunuz, önce alacak sonra çocuk kırmış gibi yapacaksınız. Çocuk sahip olduğu ilk şeylerden birini kendi kırdığı için suçluluk duyacak. Ama üzülmeyin siz yine çocuğunuzu düşünen bi anne olacaksınız sonunda.
 
Diyorum ya cahillikte beğenmediği, köylü diye küçümsedi kp ve kv ile yarışır.
Kendi ailesi alsaydı ballandıra ballandıra anlatıdı, eş ailesi alınca kırıp atmak ne kolay.
Yazık gerçekten
Eş ailesini savunan biri değilimdir ama böyle gelini Allah düşmanıma vermesin
Kurban olsunlar köylülere. Sinir oldum konuyu okudukça. Köyle hiçbir bağlantım yok ama insanların cahil diye aşağılandığını okudum pess. Sanki kendisi kariyerli 2 dil bilen bir kadın
 
Alıp fırlatmak nedir ya. Çocuğunuz ordinaryus değil herhalde söylediğiz bahanenize inanmayacak. pekala unutturabilirdiniz.
 
Kv ile aram öyle açık ki kelimelerle anlatılmaz. Kendisi de kelimelerle anlatılamayacak birisidir. Zaten oğlun çok çirkin kucağıma alıp sevesim gelmez, inşallah hayırlı evlat olmaz sen de sokaklarda evlat diye gezersin gibi cümleleri sarfettiği günden beri eşim de annesiyle görüşmüyor. Fakat bu olaylardan bir seviye önce çocuk daha 4-5 aylıkken tutturmuştu eşime “Oğlum, torunuma salıncak alacağım” diye. Kovid oldum, 39 ateşle yatıyorum kapı çaldı, tanıdık biriyle salıncağı yollamış. Salıncak devasa bir şey, başkasından aldığını sanıyorum, müthiş derecede kirli, demirleri paslı. Allahım sen sabır ver dedim sustum. Eşim kılıfları yıkadı, salıncağı bir elden geçirdi, biraz büyüsün balkonda sallanır filan dedi ses etmedim. Oğlum büyüdü, hiç ilgisini çekmedi 1,5 yaşındaydı başkasına verdik gitti. Alıp atabilirdim de ama yapmam. Yanlış bir şey yapmışsınız maalesef. Keşke kısıtlı kullanmasını sağlasaydınız ya da kaldırsaydınız bir yere. Benim oğlum artık 2,5 yaşında. TV tablet telefonla vakit geçirmez. Benim telefonumu almak istediğinde uçak moduna alıp galerimi açarım. Fotoğraflara bakar ve kapatır. 2 yaş sendromunu zirvede yaşıyor ama her şeyi onun keyfine göre yapamam, otorite ve istikrar da gerekli çocuk yetiştirmede. Eşiniz de üzülmüştür. Samimi bir dille özür dileyin bence.
 
Çok ilginç geldi bence sörf onlar aldı onlardan sinirini çıkartmak için kırdın 2 yaşında inat bir çocuğu ikna edip tableti saklamak çok da zor olmasa gerek ki gerçekten de ilerisi için ihtiyaca yada kiracagibiza satıp kızınıza ihtiyaç olan bir şey alabilirdiniz onlar sorunca da buna daha çok ihtiyacı vardı derdiniz onlarda ona göre hediyeler almayı ogrebirlerdi
 
Ay bide bayıl istersen ferihaaa. Gerçekten bile bile kırdınızmı ya ne kadar kötü bir düşünceniz var bi yere kaldırsaydınız çocuk bu bir ister iki ister unuturdu. Abartmasanızmı bazı şeyleri acaba kendi anneniz alsaydı ve kocan aynı şekilde davransaydı ne hissederdin. İyi dayanıyor kocanız bu tavırlarınıza helal olsun adama.
 
Kurban olsunlar köylülere. Sinir oldum konuyu okudukça. Köyle hiçbir bağlantım yok ama insanların cahil diye aşağılandığını okudum pess. Sanki kendisi kariyerli 2 dil bilen bir kadın
Bende çok sinir oldum.
Benimde köy ile hiç bir bağlantım yok, hiç yaşamadım köyde ama köylü diye küçümsedi insanlardan bir farkın olur madem beğenmiyorsun.
Cahilliğimi ağır basıyor kötülüğümü emin olamadım.
Bildiğim tek bişey var acil tedavi görmeli.
 
Kayınvalidem kızıma (6 yaşına girdi)doğum gününde kendine ördüğü patiklerden 1 tane almış gelmiş. Giyilecek gibi de değil yakıcı bir ip. Rahatsiz ediyor. Kufreder gibi almış gelmiş Büyüyünce giyer diye. Maddi durumları çok iyi oyuncak alamadığından da degil. Tesekkurumuzu ettik yine de. Duruyor dolapta giydirmem giymem ama duruyor öyle . size böyle bir şey yapılsa o patikle kadini bogardiniz sanırım. Böyle bir kayınvalideniz yok mesela şükredin😁
 
Kusura bakmayin ama ağır saçmalamış ve saygısızlık etmişsiniz.
Eşinizin yerinde olsam agir konuşur haddinizi bildirirdim. Oldukça sakin davranmış esiniz.
Bu kadar hırs kendinize zarar.
Bikac sene sonra lazim olduğunda 4 5 kati fiyata kendiniz alırsınız artik alabilirseniz.
Bazi insanları anlamak cok zor.
 
Tv yi istemiyor mu bu çocuk ? Ya da telefonu ısrarla? Çoğu çocuk ister anne baba da bir şekilde ikna eder vermez açmaz o cihazları. Kaldırıp camdan atsın tv yi de. Kendi telefonunu da bassın klozete sıkıysa. Onlar kayın ailesinden gelmedi ya yapmaz. Derdi tablet değil ki bağcıyı dövmek.
 
Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustu . esim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim zaten bir sey alsalar cocuga surekli kullaniyor musunuz giydiriyor musunuz yediriyor musunuz diye milyarlarca kez sorarlar eminim ki tableti de soracaklardi her seferinde neden verdigimizi anlatsak da soracaklardi

Kırmak nedir, keşke alıp kaldırsaydınız. En kötü başka bir çocuğa verirdiniz. Eşinizin bozulması normal.
Tablet benim için normal bişey, hatta şükür ki var :) 2 yaşından beri izletiyorum. Zararlı ya da yararlı diyemem kimse için ama bizim için normal ve bir soruna neden olmadı. Kontrollü bir şekilde ve süre sınırına uyularak verilebilir uzmanlara göre. Bu çocuklar bu teknolojinin içine doğdular. Bizim zamanımızda kuzenlerim arkadaşlarım vardı sokakta ya da apartmanın önünde oyunlar oynardık. Şu an dünyalarımız farklı.
 
Çünkü derdi o değil. Eski konularında da yazmış, çocuğu babaanesini gördüğüne çok seviniyormuş hatta babaannesinden konu sahibine gelmek istemiyormuş, inşallah unutur falan yazmış eski konusunda. Aşşırı kıskançlık ve çekememezlik var. Yıllardır bu foruma üyeyim ilk kez okuyorum böyle bir konuyu. Kadın o kadar ego hırs yapmış ki kaç bin TL'lik aleti gözünü kırpmadan atıvermiş yere.
:KK57:
Gerçek olmamalı
Tüylerim diken diken oldu çocuğun masumane sevgisi bile kiskaniliyor olamaz olmamalı şaka olsun bu lütfen 😟
 
Kırmak nedir, keşke alıp kaldırsaydınız. En kötü başka bir çocuğa verirdiniz. Eşinizin bozulması normal.
Tablet benim için normal bişey, hatta şükür ki var :) 2 yaşından beri izletiyorum. Zararlı ya da yararlı diyemem kimse için ama bizim için normal ve bir soruna neden olmadı. Kontrollü bir şekilde ve süre sınırına uyularak verilebilir uzmanlara göre. Bu çocuklar bu teknolojinin içine doğdular. Bizim zamanımızda kuzenlerim arkadaşlarım vardı sokakta ya da apartmanın önünde oyunlar oynardık. Şu an dünyalarımız farklı.
Tableti yok diye ödev yapamayan araştırma yapamayan okullu çocuklar var. İnsan kırarken içi sızlar onları düşünür. Bu nasıl bir kişilik?
 
Olmuş bitmiş şeyin arkasında durun kırmışsınız işte onay yada eleştri için çok geç. Kendi doğrunuzun arkasında duruyorsanız yapmayacaktınız baktınız eşiniz çok üzerinize geliyor ona zarar vereceğini düşündüm fevri davrandım vs alttan alub
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X