• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma iznimiz olmadan tablet almış..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustu . esim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim zaten bir sey alsalar cocuga surekli kullaniyor musunuz giydiriyor musunuz yediriyor musunuz diye milyarlarca kez sorarlar eminim ki tableti de soracaklardi her seferinde neden verdigimizi anlatsak da soracaklardi
Kirmaniz kesinlikle yanlış siz eşinizin ailesine sinirle tableti kirdiniz. Eşinizin dediği gibi tableti alıp kaldirabilirdiniz. Ama kendiniz daha çocuğa sınır cizememisken bambaşka bir eleştiri konusu açılmış. Evet o yaşta bir çocuğa tablet alınması çok yanlış ama sizin yaşınızda birinin de o tableti kırması çok yanlış. Çocuğunuza ağladığı için vererek ogrettiginiz şey de agladiginda elde edebileceği ve eğer bunu çocuğunuzun gözünün önünde yaptıysanız sinirlenince öfke kontrolü sorunu yaşamanın normal olduğunu ogrettiniz. Bunları özellikle saydım çünkü çocuğumu bir şeyden koruyayim derken verdiğiniz zararı fark etmenizi isterim. Kaldırıp senin yaşına uygun değil büyüyünce kullanabilirsin diyip ağlasa bile vermeseydiniz doğru yapmış olurdunuz. Öfkenizi anlıyorum çocuğunuz onların yaptığı bir hata yüzünden ağladı ve siz onlara olan öfkenizi tabletten çıkardınız boyl9hem onlara ofkeniz karşılık buldu hem de sorun ortadan kalktı ama ebeveynler sakin olmayı bilmeli . Neyse gelmiş geçmiş olsun

Ha bu arada oglum 5.5 yasinda. Yaklaşık 3 yasindan beri tableti var. Verdiğim sure kadar oynuyor, süren doldu dediğimde geri veriyor. Vermezse bir daha alamayacağını biliyor.
Kelime haznesi hem Türkçe hem Ingilizce cok genis.
Bunun tabletle falan degil kurallarla alakasi var.
Sizde bu soz geçirmeme ve hırs varken zor...
Siz cocugu degil cocuk sizi yonetiyor.
Soz geciremedikce kirar gidersiniz. Mesela sira televizyonda olabilir.

Her şeyden önce milli servet.
Çocuğa yeni tablet aldı babası geçen yıl. Eskisini okulda bir çocuğa verdik o kadar sevindi ki anlatamam. Onun için ulaşılmaz bir cihazdı. Böyle çocuklar varken kaldırıp yere vurmak kırmak nasıl bir vicdansızlıktır? Ayrıca kendi evlerinde PC tablet vs yok mu? Yoksa o köylü dediği insanlardan daha vasat şartlarda yaşıyor. Eğitimli her evde var bunlar. Kendisi eğitimli ya neden yok?😅😃

Çocuğa yeni tablet aldı babası geçen yıl. Eskisini okulda bir çocuğa verdik o kadar sevindi ki anlatamam. Onun için ulaşılmaz bir cihazdı. Böyle çocuklar varken kaldırıp yere vurmak kırmak nasıl bir vicdansızlıktır? Ayrıca kendi evlerinde PC tablet vs yok mu? Yoksa o köylü dediği insanlardan daha vasat şartlarda yaşıyor. Eğitimli her evde var bunlar. Kendisi eğitimli ya neden yok?😅😃
Kendisinin eğitimi olduğunu hangi cümlesinden çıkardın?
Arı vız vızı bildiğinden mi?

Çocuk kırdı diyecek, kendimmi kırdım diyecek sanki.
Çocuk bilinçli anne ya, çocuğun üzerine atacak.
Zaten kırarkende çocuğa kendisi kırmış izlenimi vermiş. Birde iyi bir yapmış gibi gülmüş 🤦🏻‍♀️
Çocuğa çok üzüldüm ya yavrum ne üzülmüştür kırdım diye🤕

Acma tusunu biliyor acar kendisi kirilinca bile yanlarindana cmaya calisti
Şarjı bitince doldurmazdınız. Açılmadığını görünce o da vazgeçerdi.Benim fikrim kayin aileniz aldığı için kırdınız.o tableti istemesenize rağmen kendi babanız alsaydı kırmazdınız.Saklar vermezdiniz ama kırmazdınız.Cunku eğer kırılırsa babanızın parasi gitmiş olacak.Ama kayin ailesi çok da önemli değil.2 kizim var biri 8 biri 4 yasinda tabletleri var yaklaşık 3 yıldır.belirli zamanlarda benim belirledigim programları izliyorlar hicbir sıkıntı görmedim.Ogrencilerimin de belirli vakitlerde ,onlar için uygun programları kullanmasında bir sakınca görmüyorum.

Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustu . esim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim zaten bir sey alsalar cocuga surekli kullaniyor musunuz giydiriyor musunuz yediriyor musunuz diye milyarlarca kez sorarlar eminim ki tableti de soracaklardi her seferinde neden verdigimizi anlatsak da soracaklardi
Sen hastasın. Yazık eşine ve ailesine. Sürekli insanlarla ilgili saçma sapan söylemlerin. 22 aylık bebeğin dikkatini dağıtamıyorsan otur kendini eleştir önce. 1 çocuk büyüttüm 2. De büyüyor inş. Ben tableti telefonu ellerinden aldım mi olay biter. Ağlarsa dikkatini dağıtırım. O kadar kin nefret dolusun ki kırmaya kafaya koymuşsun fırsatını bulmuşken yapmışsın günah yani

Açma tuşunun yeri çocuğa bir gecede yüklendi dimi yoksa ne bilsin tablet telefon, yoksa sizinkileri alıyor da ztn öğrenmişmiydi?
Herseyi geçtim çocuğun o an yaşadığı hüzün benim içime çöktü ya nasıl bir gözü dönmüşlük nasıl bir aymazlık bu
Bütün tabletleri sersen o anki his unutulmayacak

kezban kezban hareketler ya ne sanıyorsun kendini insanları küçük göreceğine kendine bak aynadan fitne fesat içine işlemiş.
değer bilmez insanlara ayrı bi kıl oluyorum. görümce olsam dalarım o derece :KK70:
Kezban? Allah aşkına kadını eleştirirken bile şu lafı kullanmayın artık

@Mune Konumu kapatir misiniz rica etsem kendimi aciklamaya calisiyorum biri linc edince gerisi geliyor
Sıkışınca konuyu kapatirmısınız,siz çocuğunuza o tabletten çok daha fazla zarar veriyorsunuz aslında ve farkında değilsiniz.Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin.Bu ne kin ve öfke?

Sıkışınca konuyu kapatirmısınız,siz çocuğunuza o tabletten çok daha fazla zarar veriyorsunuz aslında ve farkında değilsiniz.Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin.Bu ne kin ve öfke?
Sıkıştı ama Mune bu sefer online değildi. Kötü zamanlama

Bende çok sinir oldum.
Benimde köy ile hiç bir bağlantım yok, hiç yaşamadım köyde ama köylü diye küçümsedi insanlardan bir farkın olur madem beğenmiyorsun.
Cahilliğimi ağır basıyor kötülüğümü emin olamadım.
Bildiğim tek bişey var acil tedavi görmeli.
Sanki bana yedi göbek İstanbullu, çok çok babası ilçeye göçmüştür kendi küçük iken, yoksa köylü adamı nerden bulacaktı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X