Kızıma isim arıyorum

Farklı kültürden olan eşler Türkçü ve öztürkçe isimlere sıcak bakmıyor kör olasıcalar

Burada kimsenin kulturunu bilemem, isim isterken ozel olarak kökeni şu olsun diye belirtilmemiş dogal olarak herkes kendi begendigi isimleri öneriyor, koyar koymaz kişinin kendisine kalmiş zorlayan yok uymuyorsa.

Kendisini alakadar etmemesine ragmen onerdigim isimden rahatsiz olan da varmiş şasirmadim. isimsiz871

Defne
Hafsa
Duru
Damla
Zümra
İsra
Kevser
Ayla
Bade
Doktor kız deyince bu isimleri not etmiştim. Hatta Defne ye karar vermiştik. Ama sonra erkek çıktı bizimki bize şaka yapmış

Yo ben rahatsız olmuyorum ben türküm neden olayım sen anlatmak istediğimi anlamamışsın neyse abla kolay gelsin

Ayla, Nazlı, İnci Ben bu isimleri cok seviyorum, duru sade, onu ardi acik.
Kizimin adi Zeynep, ruyamda gordugum icin aklimda olmamasina ragmen bu ismi koydum, bi kizim daha olsa 3 isimden birini koyarim.

P praskovka555
Berra,
Nisa,
Lina,
sedef,
defne,
miray ,
Yağmur ,
selin,
Sezgi,
sezin , simay,
simge ,
elâ,
gökçen ,
gülçin ,
göksu ,
hazan ,
özge ,
çağla,
gizem ,
duru
Nehir

Gülçin ismi sizce nasıl? Gülşen?
Gülşen ismi çok güzel.

Size tavsiyem abidik isimler vermemeniz.

Popüler isimler çirkin ve itici geliyor.

Gülsen. Leyla. Elif. Ebru Çok güzel.

Biraz daha popüler isterseniz defne ceyda eylül hazan gibi isimler düşünün

ama lütfen türkçeye söylenişi bakımından ters düşen isimler tercih etmeyin.

mesela ecrin söylenişi zor bir kelime çünkü hece sonunda c b g gibi ünsüzler olmamalı.

Buğlem hiç güzel bir isim değil zaten. Bogmak gibi... Ayrıca l ünsüzünden önce gelen ğ ünsuzu ağızdan çıkış esnasında düşecek ve isim buulem olarak söylenecek.

Anlamları da önemli elbette. Mesela hazan ismi bence güzel ama anlamı sonbahar ya da hüzün gibi şeyleri çağrıştırdığı icin tercih edilmeyebilir. bunlara dikkat edin bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…