Yani allah aşkına mantıklı düşünün kaş yaşındasınız bilmiyorum çevrenizde ve sizd dahil bu zamana kadr anne azarı işitmeden babadan bir azar işitmrdn büyüyen bir çocuk var mı acaba . Siz ya da bir başkası hepimiz çocuğumuza kızmıyormuyuz hep ağladığında hata yaptığında şımartıyormusunuz siz kardeşinizi sevmediğiniz için durumu abartıyor ve gözünüzde büyütursunuz ama aynı durumu evinizde eşiniz yapma babası der haklı der yaramazlık yaptı ceza verdi dersiniz lütfen yanlış bakış açınızı çocuğa empoze etmeyin teyzenin hayvan demesi evet doğru olmaya bilir bunu hakaret kabul edebilirsnz ama bu çocuk okul çağınıda gelde bu lafların daha ağırını duy
Yani allah aşkına mantıklı düşünün kaş yaşındasınız bilmiyorum çevrenizde ve sizd dahil bu zamana kadr anne azarı işitmeden babadan bir azar işitmrdn büyüyen bir çocuk var mı acaba . Siz ya da bir başkası hepimiz çocuğumuza kızmıyormuyuz hep ağladığında hata yaptığında şımartıyormusunuz siz kardeşinizi sevmediğiniz için durumu abartıyor ve gözünüzde büyütursunuz ama aynı durumu evinizde eşiniz yapma babası der haklı der yaramazlık yaptı ceza verdi dersiniz lütfen yanlış bakış açınızı çocuğa empoze etmeyin teyzenin hayvan demesi evet doğru olmaya bilir bunu hakaret kabul edebilirsnz ama bu çocuk okul çağınıda gelde bu lafların daha ağırını duyacak ve okul arkdşlruyla birbirleriyle günlük hayatta kullanacklr .mahkemeye vermek mi olabilir ama dedim çok komik kardeşinizle konuşmak daha doğru ki yaşı belli çocuğun olayları abartda bilir büyütmemek lazım sonuç olarak konuşmasnz dahi hiç teyze yiğenn canının yanmasını istmez.ki tam tersi böyle olayların yaşanması çocul için daha iyi yanlışı hatayı algılaması açısından yani canınızı sıkmayın hakaret olarak algılamayın inananım biz büyükler kavga ediyrz bazen istmediğimz krlimeler çıkıyor ağzımızdan hayırlı günler
Hanımefendi,konu sahibi değilim,ama,konuya çokça yorum yapan biri olarak cevap verme ihtiyacı hissettim.Hangi gezegende büyüdünüz bilmiyorum ama,Evet,herhangi birisine ve ÇOCUĞA, hayvan demek,hakaret etmek,yerlerde sürümek ve söyleme diye tehdit etmek suçtur.
Sizin ağzınızdan kavga esnasında istenmeyen kelimeler çıkabilmesi,durumu normalleştirmez.
Böyle olayların yaşanması,iddia ettiğiniz gibi,çocuğun alışması ve hayatı öğrenmesi açısından yararlı olamaz.
O çocuğun öğrendiği ANCAK,ileride,tacize,şiddetin her türlüsüne sessiz kalmak olur.
Artı,siz hep şımartıyormusunuz,eşiniz yapsa susarsınız demişsiniz.Ben,kuralcı bir anneyim.
Çocuklarım eşimle benden habersiz,bilmediğimiz yere,tanımadığımız insanların evine gidemez, büyüklerine saygıyı ve görevlerini yerine getirmek zorundadırlar.
Yani şımarık yatiştirmem.
Ama eşim bile,EŞİM bile, değil çocuklarıma hayvan demek,haksız yere ters bile BA-KA-MAZ.
Benim çocuklarım evet,hiç bir hakaret işitmeden,itilip,kakılmadan,ama şımarık ta olmadan büyüdü.Yani sevgiyle de iyi çocuk yetiştirilebiliyor.
Ana baba olmak,çocuğunu egolarını tatmin etsinler diye sadistlerin önüne atmak değil,
doğurduğu çocuğa ömür boyu sahip çıkmaktır.
Keşke ilk cümlelerinizi yazınca,önce kendiniz okusaydınız.
Sizin şiddet içinde büyüdüğünüz,ya da çocuklarına şu anda şiddet uyguladığınız için bunu normal görmeniz,bizim dünyamızda hiç bir şey ifade etmiyor.
Bu mesajı,normalleştirdiğiniz kelimeleri kullanmadan bitirebilmek için çok zorlandım,bilmenizi isterim...