Kendini savunmayı hakkını aramayı öğretince arkasında olmuyor muyuz, düştükleri zaman yerde mi bırakalım oluyor? Kim yazdı ki sığınacakları liman olmasın diye? Değil 18, 38-48 yaşında bile insan anne desteğini arkasında görmek bilmek ister.
Allah bütün annelere uzun ömür versin ama yarın sağ çıkacağımızın garantisi yok, değil mi? Biz varken zaten güvendeler, önemli olan biz yokken ne yaşayacakları.
Siz bence yanlış anladınız, sanki ben salalım kızları savaşa savaşa öğrensinler yazmışım gibi yorumladınız. Babaları dahil kimse kızlarıma ne bağırabildi ne ses yükseltebildi şimdiye kadar. Şikayeti olan insan gibi konuşarak anlatacak derdini.
Büyüklere saygı konusunda sizin gibi düşünüyorum, ben de aynı geleneksel sus otur tarzda büyütüldüm. Hakedene saygı gösterilemeli hak etmeyene değil. Çocuklarım benim gibi olmasın diye kime ne gerekiyorsa söyleyebileceklerini aşıladım. Kızdıkları veya rahatsız edildikleri laf işittikleri kişilere cevaplarını ben değil kendileri veriyor. Siz kızınız için ekstra bir savunma pozisyonundasınız ve bunu doğru buluyorum. İnsanlar kendi kanından olana bile merhametsiz olabiliyorlar.