Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de orada misafir olmuyor ki eşinin ailesinin evi misafir değil . Zaten eşinin kardeşi evleniyor kendi de düğün sahibi neticede .

İyi de orada misafir olmuyor ki eşinin ailesinin evi misafir değil . Zaten eşinin kardeşi evleniyor kendi de düğün sahibi neticede .
Fark eder mi? Patlican yapmayalim demis 2 gun yapilmis, bari patates koyalim icine cocukta yesin denmis olmaz demis. Bu bir tavirdir bence. Orada istenmiyorum demek ki veya onemsenmiyorum. O yuzden tekrar gitmem ben. Acik acikta soylerim yapılanı.

Kendimi kv yerine koydum da konuyu okurken valla gelinimin bana gelmemesi icin ne yapabilirim diye gelir burda konu acardim
Dimi ya ayıplamıyorum Allah korusun benim başıma da gelir çok üzülürüm. Kendi annesinin evinde de annesi için böyle konuşabilir mi acaba ? Kendi kardeşi evleniyorsun böyle davranır mı ? Eşi niye böyle sessiz acaba

Peki acaba kendi annesinin evinde de böyle davranır mıydı acaba ? Şuan bence en temel şeyi anlattı başka neler oldu da kv böyle davrandı acaba ? Patlıcan düğün evinde tek yemek olmaz kesin yanında pilav çorba vs vardır neden sorun yaratmaya çalıştı ki ?

Yaşadım.Ama kayınvalidem yemek yapmadı,eltim yemeği getirmedi diye bir sene boyunca ağlamadım.Beni alıntılamazsanız sevinirim.Ben o soruyu konu sahibine sordum.
Eminim sosyal hayatta beni alıntılayin diye ölüp biten birisiniz burda da şuan verdiğiniz cevap karmaşa görüyorum ama işte forum bu ya
Kim hangi pasifle ne konuştuğunu ne bilecek

Valla burdaki acilan konularda eşler ya anne delisi ya eş delisi oluyor , burdaki da eş delisi olanlardan demek ki , adam doğruyu yanlışı göremiyor

Bence insanlar kendilerine eğlence arıyorlar. Yani asıl konuyu anlamaya pek niyetleri yok. Çocuğu bilerek aç bırakmakla falan suçlamak daha kolaylarına geliyor. Boşverin.
Ne kadar yorucu birisiniz..

Evlenmişsiniz barklanmışsınız ama olgunlaşamamışsınız. İnsanlar artık sizi çözmüş size sizin gibi samimiyetsiz davranıyorlar..

Gittiğiniz yer düşmanınızın evi değil kocanızı doğuran kadının evi.. Çocuk gibi trip yapmanın alemi yok. Her şeyde de kendinizi haklı görmeyin.

Çok abartmışsınız herkesin evi düzeni ayrı ki orası düğün evi misafirle düğün telaşı ile uğraşırken oturup size özel yemek mi yapacaktı ki?? Evde hiç mi birşey yoktu ki malzeme getirdim demişsiniz kızınıza kadar birşeyler yapsa idiniz kendinizde bir öğün eksik yeseniz açlıktan ölmezsiniz zaten...

Yogurtta mı yoktu evde minik bir tencerede yoğurt corbası yapıp yedirmediniz ne bileyim yumurta da mı yoktu o gün omlet ne bileyim haşlama yumurta yedirirdiniz. Ekmekte mi yoktu 1 tost yapıp yedirmediniz.
Belki çok mükemmel ögünler değil bunlar ama en azından açlıktan aglamazdı çocuk.
Benim kızım cok yemek secerdi,annem/kayınvalidem herhangi birinde yaptıkları yemeği begenmez,yemezse ben girip mutfağa bunlardan birini hazırlayıp yedirirdim. Günü kurtarırdim yani.
Şimdi oğlum beğenmeyince ayni şekilde ki kalmaya gitmiyorum,kızarmış patates,tost geçiştiriyorum. Yanımda kuruyemiş vs olur zaten genelde,yanına onlardan veriyorum.
Ha kayınvalideniz haklı demiyorum yanlış anlamayın bence eline yapişmazdı. Kızım siz ne yiyeceksiniz,çocuk aç mı diye sormak zor değil. Patlıcana 1 patateste doğranabilirdi,hain gibi onu bile yapmamış ama size düşen çocuğunuzu güzelce doyurup bu kadının insafına bırakmamak olur.
Yerinizde olsam gidip evlerinde de kalmam şahsen.

Son düzenleme:
Yaaa harika bir yorum

Ara öğün yedirip çıkardım o gün zaten ama eltimin geç kalacağını tahmin edemedim. O gün gideceğimiz yerde yemek olmaz diye de uyarılmadım zaten. Uyarılsaydım ve geç kalacaklarını bilseydim ben de tedbirimi alırdım.

neden eltinden istedin derseniz de önceki gün bana kızın için yemek olmazsa beni ara, dışarı yemeğe götürme dediği için aradım. Kendisi zaten üst katta oturuyor. Bunu da yukarda yanlış olarak yorumlayanlar olmuş. Bence o an yapılacak en mantıklı hamleydi. Ara öğün yedirip çıkarıp onu bekledik.

Yani o kisimlar tahmin ama. Konu sahibi yoktu diyor onun dedigine gore yorum yapmak durumundayiz.
Oncesinde bir sey olmusmudue boyle bir tavir gordugune gore olmasi kuvvetle muhtemel. O yuzdende iliskiyi lackalastirmamak ve gitmemek en guzeli. Benin kv yok. Kp de cok yasli gittiğimizde evine 2 3 gun kaliyoruz hep disaridan yiyoruz . Onun bize yemek yapacak gücü yok bende onun evini bilmiyorum. Zaten yemek saatleri de degisik uyusamiyoruz herkes basinin caresine bakiyor. Kimse de alinmiyor.

He bacım he
Bizim idrak yollarımız tıkalı

Peki sen 19 sayfadır yüz kişi sana haksızsın dedi hala burnundan kıl aldırmıyorsun.

Nasıl bir kibir böyle.
ya bana 10 kisi haksizsin dese bir dusunurum bende hata varmiydi..acaba dedikleri gibi benim mi dusunmem gerekiyordu diye

yok ı ıhhhh konu sahibi dusunmuyor bunu sanirim

Siz kv evine gitmemek için bahane arıyorsunuz bence. Sizi çok hakli göremedim. Insanların telaşı varmis. Çocuğunuzun ne yiyip yemediğini siz bilirsiniz ona gore çocuğunuza hazırlasaydınız. Sizi de çok hazırlıksız buldum. Düşünememişsiniz bazı şeyleri.

O yemegin icine pattes konmuyorsa konulmaz, patatesi ayri bi sekilde konu sahibi haslayip yedirebilir çocuğuna.
Kucucuk cocuga tavir yapacaklarını sanmiyorum ya dusunememisler bir sekilde o yuzden annesi pattesi ya da herneyse bir yemegi bi sekilde kendi yapip vermeliydi. Dugun evi mi ne eviyse artik illa bi sıkıntı olur zaten, o da yemek konusunda olmuş. Cozum üreteceği yerde iyice sorun cikarmis.

Evet sadece salça soğan patlıcan yaptı. Neden öyle yaptı bilmiyorum.

Cozum uretememesi kendi sikintisi zaten. Cocugumi ac birakacagima 2 cubuk kraker alir yine aglatmam. Dugun salonunda illa kantin vs vardir.Ona bir sey demiyorum. Ama bariz bir tavir var kendisine karsi bunu gormek zor degil. Istenmemis iste o evde. Cocuk bunu boyle yemez icine 2 patates koyalima yok biz oyle sevmiyoruz demek bir seyi dusunememek degil tavir yapmaktir.

Tavırda cocuga degil anasinadir. Iki tarafinda birbiriyle gecinmeye gonlu yok. O yuzden mesafe candir.

Öyle bir ortam söz konusu değilse kv de belki o telaştan yemek hazırlayamamıştır. Zaten düğün çok stresli işler bir de sizi düşünemez ki. Özür dilerim haksızsınız yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…