Kizima babaanne ismi 😖

Yani böyle düsünen bir insana ne cevap verim bilemedim acikcasi.

Söyle Mi o Zaman? Konu sahbi istedigi kadar hakli olsun, kocasi kötü oldugu icin saygi duymicak ?

E o zaman biz niye fikir veriyoruz?
Kocasi kotu oldugu icin saygi duyulmayan bir kadına verdiğiniz fikir:
Böyle ezik kadinlar bide anne olup kendi gibi ezik kizlar yetistiriyorlar
Harikasiniz gercekten. Muthis bir fikir, cok destekleyici. Herkese lazim sizin gibi bir eş, kardeş, evlat, arkadaş. 👌🏻👏🏻👍🏻

İsim gerçekten çok önemli babannenin isminin anlamı güzelse göbek adı olsun, kimliğe istediğiniz ismi yazdırın.Eşinle papaz olmadan annesine falan söylesen ben şu ismi istiyorum vs belki büyüklük yaparlar.İsim hayatı çok etkiliyor. Dikkatli karar verin.
Benim ismim o kadar ağır ki, hep hasret, vuslat, gurbet uzaklık hepsi hayatıma yansıyor. Yaşam enerjimi düşürüyor. Bir ara ismimi değiştirmek istedim sırf şu evrak kağıt olaylarından dolayı yapmadım. Çifte vatandaşım sonra bir dünya evrak çal çal oyna 🙄

Eksik yazmisin, yok, tabi ki var olacakti.

E iyi o Zaman fikir vermeyi birakalim, koy gitsin diyelim?
İşte varsa birine rahatça ezik demeden biz neleri gözardi etmisiz bir onları düşünelim de öyle cevap yazalım bence.

Ayrıca ezik demek ne zamandan beri fikir vermek oluyor, sadece aşağılıyorsunuz.

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
İsmi ney merak ettim ben kendi istağimle eşimin ananesinin ismini koydum kızıma zeynep

İşte varsa birine rahatça ezik demeden biz neleri gözardi etmisiz bir onları düşünelim de öyle cevap yazalım bence.

Ayrıca ezik demek ne zamandan beri fikir vermek oluyor, sadece aşağılıyorsunuz.

Peki kendi karnindaki bebeginin haklarini savunamayan bi anneye ne diyelim?

Sen çocuğu taşı doğur ve isim hakkın bile olmasın kaçıncı yüzyıldayız arkadaşlar 🤷🏻‍♀️
Üçünün de adını ben koydum
Çoğu konuda da hakkı yok bence. Gebelikte de yanımda olmadı doğumu da da bakar büyütğrken de hep tektim güzellikle veya kötülükke üçünün de adını kendim koydum.
Bi yolunu bulun istemeyeceğiniz isim olmasın konu sahibi.
Olmazsa iki isimli olsun çocuk zaten sizin koyduğunuz ismi kullanır. Mesela Nahide eda olsa babası Nahide dese cocuk yine de eda yı sececektir.

Eşiniz gönlünden geçeni söylemiş.Size de ikinci bir isim koyabileceğinizden bahsetmiş.Bana göre büyütülecek bir olay değil.Burada geçen konulara hitaben yazıyorum.Umarim orta yolu bulursunuz.Bnm eşim Allah'tan koymak istemedi farklı isim olsu. dedik.Kv MİT'in kırın etti ama gerçekten ismi kullanılmayan çok eski bir isimdi kendi bile ismini değiştirmişti düşünün Kendi ismi kısa yeni ismi uzundu.Sirf gicikligina nüfustaki ismini koymanızı istemişti.Bence niyet önemli babaanne bu konuda eminim baskı yapmiyordur.

Peki kendi karnindaki bebeginin haklarini savunamayan bi anneye ne diyelim?
Ben isim konusunda anne kadar babanın da hakkı olduğunu düşünüyorum. Bunu kavga noktasına getirmek elbette doğru değil ama babayı dış kapının mandalı gibi görmeye gerek yok. O yüzden hakları savunulamayan bebek ifadesi fazla benim için.

Ne diyelim değil de ne demeyelim ezik demeyelim hakaret etmeyelim mesela, gerisi sizin bileceğiniz iş.

Yani böyle düsünen bir insana ne cevap verim bilemedim acikcasi.

Söyle Mi o Zaman? Konu sahbi istedigi kadar hakli olsun, kocasi kötü oldugu icin saygi duymicak ?

E o zaman biz niye fikir veriyoruz?

Siz fikir vermediniz ki.
Hakaret ettiniz.
Mesela ben size ezik desem bu bir fikir değil, hakaret olur.

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi

Benden sana tavsiye kimsenin lafına göre isim koyma eşinin böyle davranmasına gelince benim eşimde öyleydi ilk oğlum oldu ismini birlikte seçtik ailesi hayvan ismine benzetmesine rağmen koyduk umursamadik.ikincisinde eşime birşey oldu ila babamın adını koyalım hayalim falan dedi yok olmaz o kadar acı çektim dedim hakkımı helal etmem sana dedim kimliği çıkartmaya gittiğinde bile hala arayıp ne koyalım ne diyorsun dedi biran kabul edecek gibi olsamda kayın babamin beni insan yerine koymadığı her türlü hakareti ettiği aklıma geldi ve o an laf arasında koyalım mi dediğimiz bir ismi söyledim o da koydu surat asti laf söyledi ama iyiki koymamısım diyorum simdi

Allah aşkına erkek napiyo? Bi anlık zevkine çocuk oluyor işte,hamileliği, mide bulantısı, kontrolleri, doğum öncesi ağrıları, doğum sonrası ağrıları, meme yaraları hep anne çekiyor.
Eşimden örnek vereyim o zaman.Yeni doğum yaptığımda başımda kaldı ki hiç bir bilgisi olmamasına rağmen bebeğimize uyumadan sabaha kadar baktı.İlk bir ay boyunca bütün gaz sancısını kucağında pış pış yaparak geçirmeye çalıştı.Kalktı sonra uyumadan işe gitti ki halâöyledir benden önce yapar kızımın herşeyini.Şimdi bu adamın hiç mi hakkı yok.Bu kadar bencil olmayın ya

Göbek adını koyalım o zaman de ama nüfusa yazdırmayalım diye söyle ahirette de zaten göbek adıyla çağırılıyormuş de (bu kısımdan emin değilim:) ama nüfusa yazdırılmaması konusunda iyice anlaşın
2.çocuktada dedemde dedem diye tutturmaz inşaallah

Kanun koyucu olsam çocuklara babaanne dede isimlerini koymayı yasaklayan bir kanun tasarısı hazırlayacağım.
Benimde ilk ismim babaannemin ismi hiç sevmiyorum.
İkinci ismimi kullanıyorum.
Allahtan ilk ismimi söyleyen yok bir resmi dairelerde kaldı.

ben iki kişinin de ortak karar vermesi ve aynı anlayışta olması gerektiğini düşünüyorum isim konusunda. sonuçta biz annesiysek o da babası. ne sizin rızanız olmayan bir şey konulsun, ne eşinizin. ortak karardan sonra göbek adına babannesinin adını verirsiniz. yalnız anneanne babaanne dede ismi koyulmasına karşıyım, ya da ölen birinin adı yaşasın diye konulmasına. hayata yeni başlayacak bireye babaanne ismi vermek bana da saçma gelirdi..

Çok merak ettim isim nedir? Sorulduysa affedin

X