Kizima babaanne ismi 😖

Koymayın ilerde çocuğunuz isyan eder
Şimdi çocuğun ismini duru koymak var birde necmiye koymsk var
Çocuk ilerde benim ne biçim ismim var diye tribe girer
Mesela benim bi arkadasım var öyle bir ismi varki hayatta duymamıssınızdır toplum içinde söylendiğinde kız ağlıyor yani biz ona lakap taktık onu söylüyoruz arkadaşlar olarak adını kullanmıyoruz
ama atıyorum hoca kendi adıyla seslendiğinde kız bütün gün suratı asık geziyor gerçekten kötü

Mesela benim bi arkadasım var öyle bir ismi varki hayatta duymamıssınızdır toplum içinde söylendiğinde kız ağlıyor yani biz ona lakap taktık onu söylüyoruz arkadaşlar olarak adını kullanmıyoruz
ama atıyorum hoca kendi adıyla seslendiğinde kız bütün gün suratı asık geziyor gerçekten kötü
Merakımı maruz görün arkadaşınızın kızının adi ne idi

Ben eşime soyad senden isim benden dedim 🙂siz de kimliğe yazdırmayın babaanne adını kulağına okuruz deyin. Kendi istedğinz isimle seslenin. Sağlıkla alın kucağınıza. Böyle şeyler için de üzülmeyin.ama eşinizin de hakkı var bu konuda unutmayın

Son düzenleme:
Yaa yazık kıza. Değiştirsin madem yakın bir arkadaşım da rahatsız oluyordu değiştirdi şimdi çok memnun

Eşimden örnek vereyim o zaman.Yeni doğum yaptığımda başımda kaldı ki hiç bir bilgisi olmamasına rağmen bebeğimize uyumadan sabaha kadar baktı.İlk bir ay boyunca bütün gaz sancısını kucağında pış pış yaparak geçirmeye çalıştı.Kalktı sonra uyumadan işe gitti ki halâöyledir benden önce yapar kızımın herşeyini.Şimdi bu adamın hiç mi hakkı yok.Bu kadar bencil olmayın ya
Valla ben iki çocuk doğurdum çektiğim acıyı ben bilirim, demek ki sizin dogumlariniz çok kolay oldu. O eşinizin yaptığı şeyleri anneler zaten iki büklüm halinde 7/24 yapıyor artı belli bir süre sonra işe de gidiyoruz.

Bence büyütülecek bir mevzu degil. Annenin hakki cok ama baba da dıs kapinin mandali degil ki. Cocugun babasi yani bu :KK66:
Bi isim biriniz, bi isim digeriniz koyun derim. Biz öyle yapmistik. Ikimiz de karismadik birbirimize.

Yeni bi bebegim olursa da aynisini yaparim.

Allah aşkına erkek napiyo? Bi anlık zevkine çocuk oluyor işte,hamileliği, mide bulantısı, kontrolleri, doğum öncesi ağrıları, doğum sonrası ağrıları, meme yaraları hep anne çekiyor.

Gercekten bu kadar vahim mi tablolar ya?
Böyle esleriniz varsa allah merhamet versin ne diyeyim.

Ben kendin doğurunca koyarsın istediğin ismi der konuyu kapatırdım. Hoşuma giden isim olsa tamam derim tabi ki ama sevmiyorsan ya da eski bir isimse zaten gerek yok çünki çocuklar çok etkileniyor bundan.

"Erkek olursa dedesinin, kız olursa babaannesi in" deyince ben kendi dedesinin adını vermek istiyor diye anlamıştım. Ama her halükarda karşı çıkılması gereken bir durum ya. Bugüne kadar babaannesinin adini alıp mutlu olan bir kız cocigu görmedim, bir aileye aynı isimden bir kişi yeter. Ne bu caba, kime neyi kanıtlamak istiyorlar,anlayamiyorum
Geçenlerde hastanedeki hemşirelerden birinin adı hoşuma gitti, güzelmiş dedim. Teşekkür etti ama sanki pek memnun değildi kendisi. Sen sevmiyor musun diye sordum. Güzel isim de, babaannemin ismini koymuşlar bana dedi. Filmlerde, çevremde falan görüyorum insanlar bebekleri olacağı zaman heyecanla isim arıyorlar, ne olsun diye günlerce düşünüyorlar. Keşke bana da farklı ve özel bir isim koysalardı. İnsanlar evcil hayvanlarına bile isim koyarken özeniyor. Ben kendimi değersiz hissediyorum, sanki birinin anısını yaşatmaya gelmişim dünyaya gibi demişti. 😅 Değişik bir bakış açısı, üzülmüştüm kıza. Bilemiyorum, bizim ailede olmadığı için bu aile büyüklerinin ismini çocuklara koyma geleneği bana garip geliyor.

Benzer sorunları biz de yaşadık. Ben oldum olası karşıyımdır bu düşünceye. Benim ailem de eşimin ailesi de bizlere isim koyarken yapmamislar ben neden çocuğuma yaşatayim ki bunu. Ben öğretmenim ve öğrencilerimin iki ismi varsa genelde biri büyüklerin ismi oluyor hocam o ismi kullanmasak olur mu diyorlar. Ben en çok kızımın geleceğini düşündüm isim konusunda ısrar ederken. Ben başkalarının isteklerini tatmin etmeden önce kızım bu ismi gerçekten isteyerek taşır mı ilerde neden bu ismi verdiniz der mi diye düşündüm hep. İsim bu ya ömrün boyunca senin kaderin ve belki de karakterin olacak o yüzden çok ciddi düşünülmesi gerekiyor. Hem ben neden çocuğuma seslenirken hep başkalarini hatırlamak zorunda kalayım ki. Benim de ismim çok güncel bir isim ama asla çocuğumun ismini kendi çocuklarına vermesini istemem. Siz de dik durun lütfen bir kere evet dediniz mi bu işin geri dönüşü olmaz.

Nasıl bir isim ki sayfa bilmem kaç olmuş halen bahanenin ismi denmemis kaç kişi sorduğu halde

Iyyy bi de kendi mi dedi benim adimi koysunlar diye.🤮
Hele ağama bak sen hele.
Sanki 7 köyün sahibi, soylu bir kan.
Sadrazamın solundan düşmüş sanki.😏

Benim kayınvalide kocasını sultan Sülayman sanıyor o söyledi. Simdi kızım olacak hiç karışamıyorlar. Herşey kocada bitiyor. Sağolsun eşim ailesini sever ama benimle huzurunun bozulacağı konularda benim tarafımda olur.

Nasıl bir isim ki sayfa bilmem kaç olmuş halen bahanenin ismi denmemis kaç kişi sorduğu halde

Ya bir arkadaşim vardı eşi annesinin adını zorla koymuş kızina .kadın kimliği alınca öğrenmiş. Annesinin adi İNSAF . 😡

Gercekten bu kadar vahim mi tablolar ya?
Böyle esleriniz varsa allah merhamet versin ne diyeyim.
Merhametle alakası yok, yukarıda bahsettiklerim zaten fiziksel ağrılar. Sonra ki bakımında da eşimle ben sırayla bakardık ama tabi ki benim kadar fiziksel acı çekmedi birde ister istemez annesin babadan daha özverili oluyorsun.

Ben isim konusunda anne kadar babanın da hakkı olduğunu düşünüyorum. Bunu kavga noktasına getirmek elbette doğru değil ama babayı dış kapının mandalı gibi görmeye gerek yok. O yüzden hakları savunulamayan bebek ifadesi fazla benim için.

Ne diyelim değil de ne demeyelim ezik demeyelim hakaret etmeyelim mesela, gerisi sizin bileceğiniz iş.
Öyle ama babaannemin ismini koyacam diyen koca kişisi Çocugunu düşünmek yerine ego savası yapıyor demektir.
Ayrıca isim konusunda güzel isim koymaya mecburuz (güzel isim çağa göre de değişiyor) yaniöyke nenemin babamın diye diye cocugun memnun olmayacağı ismi koyma hakkı yok kimsenin.

X