- 20 Mart 2008
- 5.847
- 8.308
Çok üzülüyorum Allah korusun üzüntüden bebeğime bir sey olursa sebebi sensin diye duygu sömürüsü yapın başka türlü ikna olacağa benzemiyorİki isimli olsun digerini sen ver diyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok üzülüyorum Allah korusun üzüntüden bebeğime bir sey olursa sebebi sensin diye duygu sömürüsü yapın başka türlü ikna olacağa benzemiyorİki isimli olsun digerini sen ver diyor
Merakımı maruz görün arkadaşınızın kızının adi ne idiKoymayın ilerde çocuğunuz isyan eder
Şimdi çocuğun ismini duru koymak var birde necmiye koymsk var
Çocuk ilerde benim ne biçim ismim var diye tribe girer
Mesela benim bi arkadasım var öyle bir ismi varki hayatta duymamıssınızdır toplum içinde söylendiğinde kız ağlıyor yani biz ona lakap taktık onu söylüyoruz arkadaşlar olarak adını kullanmıyoruz
ama atıyorum hoca kendi adıyla seslendiğinde kız bütün gün suratı asık geziyor gerçekten kötü
Yaa yazık kıza. Değiştirsin madem yakın bir arkadaşım da rahatsız oluyordu değiştirdi şimdi çok memnunKoymayın ilerde çocuğunuz isyan eder
Şimdi çocuğun ismini duru koymak var birde necmiye koymsk var
Çocuk ilerde benim ne biçim ismim var diye tribe girer
Mesela benim bi arkadasım var öyle bir ismi varki hayatta duymamıssınızdır toplum içinde söylendiğinde kız ağlıyor yani biz ona lakap taktık onu söylüyoruz arkadaşlar olarak adını kullanmıyoruz
ama atıyorum hoca kendi adıyla seslendiğinde kız bütün gün suratı asık geziyor gerçekten kötü
Valla ben iki çocuk doğurdum çektiğim acıyı ben bilirim, demek ki sizin dogumlariniz çok kolay oldu. O eşinizin yaptığı şeyleri anneler zaten iki büklüm halinde 7/24 yapıyor artı belli bir süre sonra işe de gidiyoruz.Eşimden örnek vereyim o zaman.Yeni doğum yaptığımda başımda kaldı ki hiç bir bilgisi olmamasına rağmen bebeğimize uyumadan sabaha kadar baktı.İlk bir ay boyunca bütün gaz sancısını kucağında pış pış yaparak geçirmeye çalıştı.Kalktı sonra uyumadan işe gitti ki halâöyledir benden önce yapar kızımın herşeyini.Şimdi bu adamın hiç mi hakkı yok.Bu kadar bencil olmayın ya
Allah aşkına erkek napiyo? Bi anlık zevkine çocuk oluyor işte,hamileliği, mide bulantısı, kontrolleri, doğum öncesi ağrıları, doğum sonrası ağrıları, meme yaraları hep anne çekiyor.
Geçenlerde hastanedeki hemşirelerden birinin adı hoşuma gitti, güzelmiş dedim. Teşekkür etti ama sanki pek memnun değildi kendisi. Sen sevmiyor musun diye sordum. Güzel isim de, babaannemin ismini koymuşlar bana dedi. Filmlerde, çevremde falan görüyorum insanlar bebekleri olacağı zaman heyecanla isim arıyorlar, ne olsun diye günlerce düşünüyorlar. Keşke bana da farklı ve özel bir isim koysalardı. İnsanlar evcil hayvanlarına bile isim koyarken özeniyor. Ben kendimi değersiz hissediyorum, sanki birinin anısını yaşatmaya gelmişim dünyaya gibi demişti. Değişik bir bakış açısı, üzülmüştüm kıza. Bilemiyorum, bizim ailede olmadığı için bu aile büyüklerinin ismini çocuklara koyma geleneği bana garip geliyor."Erkek olursa dedesinin, kız olursa babaannesi in" deyince ben kendi dedesinin adını vermek istiyor diye anlamıştım. Ama her halükarda karşı çıkılması gereken bir durum ya. Bugüne kadar babaannesinin adini alıp mutlu olan bir kız cocigu görmedim, bir aileye aynı isimden bir kişi yeter. Ne bu caba, kime neyi kanıtlamak istiyorlar,anlayamiyorum
Iyyy bi de kendi mi dedi benim adimi koysunlar diye.
Hele ağama bak sen hele.
Sanki 7 köyün sahibi, soylu bir kan.
Sadrazamın solundan düşmüş sanki.
Nasıl bir isim ki sayfa bilmem kaç olmuş halen bahanenin ismi denmemis kaç kişi sorduğu halde
Merhametle alakası yok, yukarıda bahsettiklerim zaten fiziksel ağrılar. Sonra ki bakımında da eşimle ben sırayla bakardık ama tabi ki benim kadar fiziksel acı çekmedi birde ister istemez annesin babadan daha özverili oluyorsun.Gercekten bu kadar vahim mi tablolar ya?
Böyle esleriniz varsa allah merhamet versin ne diyeyim.
Öyle ama babaannemin ismini koyacam diyen koca kişisi Çocugunu düşünmek yerine ego savası yapıyor demektir.Ben isim konusunda anne kadar babanın da hakkı olduğunu düşünüyorum. Bunu kavga noktasına getirmek elbette doğru değil ama babayı dış kapının mandalı gibi görmeye gerek yok. O yüzden hakları savunulamayan bebek ifadesi fazla benim için.
Ne diyelim değil de ne demeyelim ezik demeyelim hakaret etmeyelim mesela, gerisi sizin bileceğiniz iş.