Kizima babaanne ismi 😖

Ya bir arkadaşim vardı eşi annesinin adını zorla koymuş kızina .kadın kimliği alınca öğrenmiş. Annesinin adi İNSAF . 😡
Babamın dayısı vardı şakır
Şakır dayı torununa şakır ismi kondu kızı oldu şakire ismi koydular
Kız lise cağına gelince ismini canan olarak değiştirdi
Baya yadırgadılar laf söz oldu
Kız umursamadı şuan 38 yaşlarında ismi canan
Sonradan değişimde yapılıyor
Ama ısrar kıyamet ne akla hizmet

Insaf ismide ne bileyim neyse...

Ya bir arkadaşim vardı eşi annesinin adını zorla koymuş kızina .kadın kimliği alınca öğrenmiş. Annesinin adi İNSAF . 😡
Aklıma geldi

Zuhal topal da bir yarışmacı vardı kaynana adı YOSMA
Zuhal topal ve herkes yadırgadı niye değiştirmedin dediler
Kadın helallik verilmedi dedi kadın 60 65 yaşında yosma gel yosma git öyle kalmış

Eklentiler

• 20210425_102426.jpg
    20210425_102426.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 28
Öyle ama babaannemin ismini koyacam diyen koca kişisi Çocugunu düşünmek yerine ego savası yapıyor demektir.
Ayrıca isim konusunda güzel isim koymaya mecburuz (güzel isim çağa göre de değişiyor) yaniöyke nenemin babamın diye diye cocugun memnun olmayacağı ismi koyma hakkı yok kimsenin.
Konu sahibi babaannenin ismini özellikle yazmadı, bazı isimler gerçekten konulacak gibi olmuyor öyleyse ona birşey diyemem ama yorumlarda baba kim ki çocuğuna isim koyacak noktasına gelinmiş bu da normal değil.

Koyulacak makul bir isimse sırf babaannenin ismi diye hayır asla olmaz demeye gerek yok, bence tabi. Çağ derken de yeni dönemde konulan ne olduğu ne anlama geldiği belirsiz o kadar abuk sabuk isim var ki farklı olsun diye, eski denilen birçok ismi onlara tercih ederim.

Benim yaşlı bir tanıdığım her torununa ve torun çocuğuna isim verme hevesinde. Verdiği isimler de artık dünyada yok, öyle diyim size.
Şimdi çok yaşladı. Artık ölümü sonrası için vasiyet ediyor. Ben ölürsem oğlun olursa adını sıpkatullah koy diye.
Böyle bildiğiniz torunlarına vasiyet ediyor :KK70:
Vebalini de almam. Banane. Bana mı sordu vasiyet ederken.
Bana biri vasiyet etse zerre umrumda olmaz. Ama işte o erkek torunlar ileride eşlerinin canına okuyacak.

Benim yaşlı bir tanıdığım her torununa ve torun çocuğuna isim verme hevesinde. Verdiği isimler de artık dünyada yok, öyle diyim size.
Şimdi çok yaşladı. Artık ölümü sonrası için vasiyet ediyor. Ben ölürsem oğlun olursa adını sıpkatullah koy diye.
Böyle bildiğiniz torunlarına vasiyet ediyor :KK70:
Vebalini de almam. Banane. Bana mı sordu vasiyet ederken.
Bana biri vasiyet etse zerre umrumda olmaz. Ama işte o erkek torunlar ileride eşlerinin canına okuyacak.
Ama ben bugün çok güldüm size ya😁😁 önce covid için tabak, şimdi de bu. Söylemeden geçemedim😂

Merhametle alakası yok, yukarıda bahsettiklerim zaten fiziksel ağrılar. Sonra ki bakımında da eşimle ben sırayla bakardık ama tabi ki benim kadar fiziksel acı çekmedi birde ister istemez annesin babadan daha özverili oluyorsun.

Tabi fiziksel olarak anne cekiyor ama baba hic destek olmuyor mu? Agriniz olunca masaj yapmiyor mu? Bu dönemlerde ev islerini üstlenmiyor mu?
Benim kollarim agriyor diye bebegi bile esim tutardi emzirirken, zaten cok az emdi. Sonra hep babasi biberonla besledi :)

Asla isim hakkinin sadece anneye ait olduguna ikna olamam.

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
Bizde de isim kavgası oldu eşim ilk çocuğumuza koymuştu ikinci benim hakkım dedim ona rağmen bu çocuğa da kendi isim koymak istedi kavgalı bi zamanımızda ağzıma geleni saydım içimde ne var ne yok söyledim ondan sonra ailece kabullendiler

Tabi fiziksel olarak anne cekiyor ama baba hic destek olmuyor mu? Agriniz olunca masaj yapmiyor mu? Bu dönemlerde ev islerini üstlenmiyor mu?
Benim kollarim agriyor diye bebegi bile esim tutardi emzirirken, zaten cok az emdi. Sonra hep babasi biberonla besledi :)

Asla isim hakkinin sadece anneye ait olduguna ikna olamam.
Peki

Aklıma geldi

Zuhal topal da bir yarışmacı vardı kaynana adı YOSMA
Zuhal topal ve herkes yadırgadı niye değiştirmedin dediler
Kadın helallik verilmedi dedi kadın 60 65 yaşında yosma gel yosma git öyle kalmış

Evet bizim mahallede vardı. Yosma teyze derdik bana fatma diyin derdi. Ananem yosma güzel bakımli kadın demek aslında demişti.

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
Babaannenin ismi ne ki çok merak ettim ya . Bi arkadaşımın sevgilisi çocuğum olursa anne babamın adını koyarım demişti ve çocuk çok ciddiydi birinin adı satılmış birinin adı satı idi kız çocuktan ayrıldı 😨

Ben sevmiyorum büyüklerin ismini koymayı

Mesela erkek oldu diyelim ki kayınbaba adi kondu mesela adi sabri olsun

Insan çocuğunu sevemez hele kayınbaba yanında

Sabrım güzel oğlum opuyum diyemez ohhh sabrım diyemez yerim seni popunu yerim diyemez
Sabri altına yaptı diyemez b.klu sabri diyemez

:KK70: :KK70:

Ben sevmiyorum büyüklerin ismini koymayı

Mesela erkek oldu diyelim ki kayınbaba adi kondu mesela adi sabri olsun

Insan çocuğunu sevemez hele kayınbaba yanında

Sabrım güzel oğlum opuyum diyemez ohhh sabrım diyemez yerim seni popunu yerim diyemez
Sabri altına yaptı diyemez b.klu sabri diyemez

:KK70: :KK70:
Sabrım senin poponu yerim 😂😂😂 tövbeler olsun

Bir yillik evliyiz ben calisiyorum hamileyim. Genel olarak biraz kavgali gurultulu bir yıl oldu. Kafa yapilarimiz cok farkli. Esim cok ataerkil malesef.
Cok cirkin bir durum ama aramizda para muhabbeti cok oldu. Ben kadin disarda calisip yoruluyor evin gecimine katki sagliyorsa erkek de evde ev islerine katki saglamalidir kafasindayim. Evlenmeden once de ona bunu soyledim o da ben ev isi yapmam dedi. Cok uyumlu (!) bir cift oldugumuzu anlayip evlendik 😬 bile bile lades.

En son tartismamiz da şöyle. Bulundugumuz yerde esya almadik bekarlik esyalarimizi kullaniyoruz. Tayin oldugumuz yerde esya alinacak. bana "istedigini alirsin ama cok asiriya kacma para konusunda" dedi. Ben de " ben de calisiyorum tek basina yapmayacaksin" dedim. Niyetim borclari daha kolay oderiz demekti. Ama o beni kazandigim parayi gozune sokmakla sucluyor. Bu konuda cok hassas kompleksli. Benim de gelecege ve insanlara karsi guven problemim var. Birikim yapmak istiyorum.
Yarin obur gun bosanma durumu olursa diye kendi bekarlik birikimimi babama gonderdim mesela, bu yaptigim beni kotu niyetli bir insan mi yapar? Surekli kendimi guvence altina alma ihtiyaci hissediyorum elimde degil.
Esim icin de bazen dusunuyorum acaba calisiyor olmam benimle evlenmek istemesinde etkili miydi?
Ataerkil kocaya bile bile lades demişsiniz o isim konulur geçmiş olsun...

X