Kizima babaanne ismi 😖

Benimde aynı şekilde kız olacak dendiğinde kayınvalidem kendi ismini, erkek olacak dendiğinde de kayınpederim ismini koymamızı istedi sanki kendileri çocuklarına istediklerini koymamışlar gibi bizi yaşatın diye baskı yaptılar.Neredeyse hiçbir konuda muhalefet olmadım ama bu konuda asla taviz vermedim hatta kabul edelım diye kalabalık ortamlarda söylendi cevap veremeyiz diye ama eşim herkes kendi hayatını yaşasın benım kızımda adıyla yaşasın diyerek susturdu. Yani sizin net tavrınız eşinizi de etkiler. Taviz vermeyin kesin ve net konuşun açık kapı bırakmayın

Bana bir erkek bir kız kardeşe babanne ve dede ismi verilmesi korkunç geliyor. Soyisimine kadar, evli bir çiftin adını iki kardeşe veriyorsun.

Kız olursa da erkek olursa da hiç hakkınız yok mu yani ?
Vallahi dedesinin ismini de koydurmayın bence.
Sonuçta herkesin babaannesi var, dedesi var ama isimlerini koymuyorlar.

Ben çoğunluktan farklı düşünüyorum bu konuda.

Eşim oğlumuz olursa babasının ismini koymak istiyordu hiç sorun etmedim ben. Oğlumuz oldu iki dedesinin ismi uyumlu olduğu için ikisini de koyduk.

Neyi nasıl söylediğinin de önemi var sanırım. İsmi sadece anne koyar gibi bir düşünceyi de doğru bulmuyor bu arada.

bende doğuma kadar ağladım cnm nafile inatlaştı benimde kaynanam ikinci ismi koyduk ben kendi koyduğumu söylüyorum sorun yok o da bozuluyor tabii

İstemiyosaniz geri adım atmayın, sizin taşıyıp sizin doğuracağınız bi bebeğin İKİNCİ İSMİNİ siz koyucakmissiniz öyle mi? Bence siz bir isim beğenin, her yere de o ismi yazın, kızınızın odasını hazirlarken o isim yazsın falan mesela, konu açılırsa da asla polemiğe girmeyin, "benim taşıdığım çocuğun ismi babaannenin ismi olmayacak" deyin ve susun, konuşmaya devam ederse de he he deyin geçin. Kızınız doğduğunda da doğum belgesini yanınızdan ayirmayin ki eşiniz sizden habersiz gidip isim yazdirmasin.

Sizin adınıza tepkinizi koyamadiginiz için üzüldüm. Yıl olmuş 2021 anne baba olarak çocuğuna kendi adını veremiycek olan bagimsizlasamamis kişiler çocuk yapmasın ya bu ne komik olaydir

Sizin adınıza tepkinizi koyamadiginiz için üzüldüm. Yıl olmuş 2021 anne baba olarak çocuğuna kendi adını veremiycek olan bagimsizlasamamis kişiler çocuk yapmasın ya bu ne komik olaydir
Tepki koydum o da koydu. Ortada sonuc yok inatlasmaya dondu olay

O da en buyuk istegim bu diyor. Babaannesi buyutmus sayilir cok deger veriyor ona. İs inada biniyor. Nasi ikna edecegim

Sizde kendş annenizin adını diretin
Sizi ormanda kurtlar büyütmedi.
Anneniz büyüttü. O zaman sizinde hakkınız anne ismi koymak.

Valla illa o isim diyorsa inat eder yanına kendi annemin ismini koyardım

Babaannenin İsmi nedir

Bizi yaşatın nedir yagerçekten komedi gibi geliyor bana.
Eşiniz ne güzel demiş helal olsun

Bu insanlar ne zaman gelistirecek kendini? Ne zaman eski bir insana ,dolayisiyla eski bir enerjiye ait bir ismi sanki mecburlarmis gibi yeni gelene koymaktan vazgececekler?? Ne zaman,ne zaman 21.yüzyil ,yil 2021 ,nokta.

İkinci ismi de siz koyun. Zaten eşiniz bu duruma karşı değil. Bence gayet mantıklı. İki isim olsun herkes kendi istediği bir ismi koysun. Neden illa ortak karar bir isim belirlemek zorundasınız ki? Benim de iki adım var birini annem birini babam koymuş. Babam annemin koyduğu isimle sesleniyor, annem iki ismi de kullanıyor. Çok absürt bir isim değilse sıkıntı çıkartmanıza gerek yok bence

Doğacak bebeklere aileden birilerinin isminin verilmesine karşıyım şahsen, benim için ismi konacak kişinin sevilip sevilmemesi ya da ismin güzelliği mesele değil, çocuğunuza seslenirken ya da bir sebeple sesinizi yükselttiğinizde ismini koyduğunuz kişinin sevenlerinde yaratacağı his yüzünden karşıyım.
Kızım olacağını öğrendiğimizde eşim kızıma benim adımla ölen kardeşimin adını koymak istedi, düşününce nazik bir davranış ama ölen kardeşimin ismiyle seslendiğimizde anne babama yaşatacağı hissi biliyorum, benim adımı koysa kızımın kendine özel ismi olmalı.
Diyeceğim o ki ailenizden birilerini sevdiğinizi önemsediğinizi göstermek isteyebilirsiniz ama bunun çeşitli yolları var, bebekler kendilerine özel isme sahip olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…