Kizima babaanne ismi 😖

Iki tane oğlum var. 1.de sordum babanın ismini koyalım mı diye laf olsun diyeydi yok dediler esim ve kv de. 2. De eşim tutturdu babamın ismini koyalım diye. Soyadını sen veriyorsun adını da ben vereceğim dedim konu kapandı.

O da en buyuk istegim bu diyor. Babaannesi buyutmus sayilir cok deger veriyor ona. İs inada biniyor. Nasi ikna edecegim 🤦
Senı de annen buyuttu.
Ne munasebet yahu? Ne ıknası Allah askına. Dokuz ay ben tasıdım varsa sevdıgın bir ısım ortak koyalım akraba ismi istemiyorum diyeceksin.

Bu size yapılan çok büyük bir saygısızlık . Ve bence çok büyük bir günah. Oğlumun adını eşimle ben seçtik. Kayınpederim benim adımi koysunlar demiş. Kaynanamda bize söyledi. Bende ne münasebet neden koyacakmışım dedim konu kapandı. Simdide hamileyim en baştan beri sorunlu hamileliğim o yüzden eşim adini sen koy senin hakkın dedi.
Aynen oyle. Saygisizlik. Neler dedim ben de . O ismi koyarsan ben de soyadimi degistiririm babamin soyadina geri donerim bile dedim

Bir anı yazayım

Yengem kızı olacağını öğrenmiş

Kızına Gülce ismini koymaya karar vermiş

Anneanneme de kızımıza Gülce adını koyacağız demiş, o da “çok güzel, benim annemin adı da Güllü idi” demiş

Sonuçta isim değişti Gülce değil Ece oldu

Kimse bunu koy demediği halde, sadece isim benzer olacak diye kendi seçtiği ismi değiştirmişti

Eşinizin babaanne ismine de alternatif bulunabilir

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
Daha neler isteğin ismi koy bu ne saçmalık yaaa

Sahsen bende ogluma babamin ismini ikinci isim olarak verdim. Ama sonra keske yapmasaydim diye düsündüm (bunu kimse bilmiyor). Mesele babama olan sevgim degil. O ayni. Lakin her cocugun bagimsiz kendi hayati olmali bana göre. Baskasinin hayatina bagli büyümemeli cocuk. Cünkü isim bagi olunca karsilastiriliyor. Baskalarini cocuklarimizda yasatmaya calismamaliyiz.

Nedir koloni gibi aynı isimleri koyma zorunluluğu anlamıyorum vallahi 😁
Tamam isteyen koysun ama herkes evladına içinden geleni koysun yahu
Eşim olmayan çocuğumuza dedesinin ismini önerdi kıyametleri kopardım, ne kadar saçma bişey ya , ne benim ailem ne onun ailesi olsun ortak güzel bir isim olsun , bu kafalar hiç değişmiyor..

İlk çocuğumun ismini KV le kp konuştular ikiisim sundular kp nin dedigi güzeldi oyüzden ilk çocuk kp nin istediği ismi koyduk ne yapalım eşimin ailesinde ilk torunlara dedeleri babaanneleri koyarmis isim . Bende Eylül koymak istemiştim kısmet olmadı ondan sonra eşimle anlaştık bu çocuk ismi son diğerlerine biz koycaz dedim kabul etti 2. Oldu yine bu ismi koyun bu güzel dediler isim önerilerinde bulundular eşim dedi annesi(ben) ne isterse onu koyacak hak onun dedi biraz gick oldular ama kabul ettiler 😁 2. Ci yin ismini ben koydum . Bakalım 3. De eşimin hakkı o koyacak .ins anlasirsiniz eşinle bende merak ettim babaannenin ismini ins karı koca anlasirsiniz bu isim konusunda ben sizin kadar tepki vermedim yine de saygı duydum onların hakkı olsun dedim çünkü diğer eltiler de bu duruma karışmamış ilk cocuklarna dedeleri ism koymuş ne diyelim olsun bir sefer dedik Allah'tan kendi isimlerini koymadılar 😁 yoksa çocuğa kizmaam bağırmak yoksa karışır karşı bana birde onlarla uğraşacağım

İsim konusunda ben çok hassasım ben vermezdim istemedigim ismi sonucta 9 ay karnımda taşıyıp doğuran benim? Sizin babaanneniz yokmu? Göbek ismini verebilirsiniz babaanne ismini bunu teklif edin

Ben de eski soyadima geri donerim dedim. Git baskasindan yap ona istedigin ismi koy dedim neler neler epey saydirdim buyuk kavga ettik. Sonuc yok. Kizim olacak hevesim bile kursagimda .babaannesinin oyle bir talebi oldugunu sanmiyorum. Esimin halt etmesi.

Eşinizle bu durumu inadına bindirmeseydiniz keşke.
Bu sorunu eşinizin suyuna giderek çözebilirsiniz ben başka bi yol görmüyorum.

Aynen oyle. Saygisizlik. Neler dedim ben de . O ismi koyarsan ben de soyadimi degistiririm babamin soyadina geri donerim bile dedim

9 ay karninda taşiyan sensin.sözünü dinledigi bir aile büyüğü nasihat verebilir . Çok istiyorsa 2.ismine koyar en azından ilk ismi ortak kararını olsun.

X