Kizima babaanne ismi 😖

---Soy adi senden adi benden, adini sen koyacaksan, soyadi da benden diyebilirsiniz….
---Benim de bir babaanne, anneannem ve hatta annem var onlara ne olucak diyebilirsiniz….
---Hayatim bak bu cocuk büyüycek yeri gelecek kizip, bagiracagiz; babaennenin adiyla hic hos olmaz diyebilirsiniz….
---Kim doguruyorsa isim koyma Hakki onundur, sen dogur istedigin ismi koy diyebilirsiniz….

Benim sahsi fikrim dayatmayla yapilan is ne olursa olsun kayin aileyi arama, ziyeret etme, isim koyma vs kadini yok saymaktan, fikrini önemsememekten, sözünü dikkate almamaktan kisaca kadini degersizlestirmekten baska birsey degil.

Konu sahibi yukarida fikirlerimi yazdim ancak her evliligin kendine göre bir dengesi vardir, eger sözünüzü geciremeyecekseniz hamile halinizle bos yere strese girmeyin, iki ismi Kabul Edip siz kendi istediginiz ismi kullanin.

İstemiyorsanız koydurmayın hele ki demode bir isimse hiç koydurmayin bence. Çünkü ilerde çocuk zaten tepki gösterip sildiriyor o ismi, çok fazla kişi var böyle.

Hamileyken eşim bana ismini koymak senin hakkın. Hamile kalabilmek için o kadar ameliyat oldun. İlaç, iğne kullandın. Sen bütün bunları çekerken ben sadece üzüldüm benim elimden başka birşey gelmedi ama sen yaşadın dedi. Adını ben koydum. Kayınvalidem de biz de isim koyarken fikir verelim bari dedi kabul etmedim. Oğlu da böyle söyleyince uzunca bir süre oğlumun ismini söylemedi🤣🤣🤣🤣

Benimde kaynanam ben hamileyken tutturdu babamın ismi olacak benim kaynanamda serttir yani bu evde onun dediği olur yani babanın adıda temel 😞😞 koca da tamam dedi allahım cildiriyordum neler çektim ozaman sinriden erken doğurdum ama Allahtan mubarek bir güne denk geldide cocugun adı o oldu . benim kaynana herşwye karısan cinsten ne derse o olacak kimse yok diyemeZ daha yeni yeni kendim istediğimi yapacak durumdayım. 8 yıl olduYani tam da değil inanın Allahımnboylwlerin şerrinden korusun

Çocuğu ben doğuruyorum ismini de ben koyarım. Kocayı da boşarım. Soyadını baba veriyor. Kütüğü de babada. Sanki doğuran baba. Bıktık bu erkek egemen kültürden ya

Benim esim de tutturmus bir isim erkek olursa onu koyacakmis .hosuma gitmedi, hatta tuylerim diken diken oluyor duyunca.

Aldim karsima "Ben onca ay karnimda tasiyacagim, butun sikintisini ben cekecegim, acilar icinde doguracagim ama sen gidip benim istemedigim o ismi koyacaksin oyle mi hayatim? Benim canimi sikma kendi istedigim bir ismi koyar ustune de senin soyadinin yanina kendi soyadimi da ekletirim"dedim adam mum oldu.

Bulundugum ulkede kendi bekarlik soyadimi da ekletebiliyorum istersem. Simdi ortak bir isimde bulustuk. :KK53:

Asla izin vermem istemedigim bir ismi koymasina ASLA. Sanki tek onun cocugu, iki tarafin da icine sinecek bir isim olmali. Sonuna kadar diren..

---Soy adi senden adi benden, adini sen koyacaksan, soyadi da benden diyebilirsiniz….
---Benim de bir babaanne, anneannem ve hatta annem var onlara ne olucak diyebilirsiniz….
---Hayatim bak bu cocuk büyüycek yeri gelecek kizip, bagiracagiz; babaennenin adiyla hic hos olmaz diyebilirsiniz….
---Kim doguruyorsa isim koyma Hakki onundur, sen dogur istedigin ismi koy diyebilirsiniz….

Benim sahsi fikrim dayatmayla yapilan is ne olursa olsun kayin aileyi arama, ziyeret etme, isim koyma vs kadini yok saymaktan, fikrini önemsememekten, sözünü dikkate almamaktan kisaca kadini degersizlestirmekten baska birsey degil.

Konu sahibi yukarida fikirlerimi yazdim ancak her evliligin kendine göre bir dengesi vardir, eger sözünüzü geciremeyecekseniz hamile halinizle bos yere strese girmeyin, iki ismi Kabul Edip siz kendi istediginiz ismi kullanin.
Çok beğendim ben bu mesajı :KK9:her kelimesine katılıyorum.

Eşin çok saygısız. Oğlumun ismini ben koydum sevgililik döneminden belliydi, kızımın ismini benim gösterdiğim isimler arasından eşim seçti. Size hiç söz hakkı bile tanımamış. Hani şunu dese babaannem çok değerli ismini vermek istiyorum, oğlumuz olursa da ismini sen koy dese yine anlayabilirim de oğlan olursa dedem kız olursa nenem oldu paşam.

Bence sorun kayınvalide ismi değil, sizin lafınızın kıymetinin olmaması, size yapılan saygısızlık.
Benim için boşanma sebebi.
Evlilikte eşit haklara sahipken doğurduğum çocuğun adını koyarken söz hakkımın olmaması kabul edebileceğim bir durum değil.
Bence lafını dinletemeyen biri o çocuğu gerektiğinde koruyamaz bile.

Kendi ismini değiştirip dedesinin ismini alsın ya da ikinci isim olarak ekletsin. O kadar düşkünse. Dünyaya yepyeni bir soluk, can geliyor. Çocuğuna anlamlı, güzel bir isim koymak zorunda. Bu çocuğun anne baba üzerindeki hakkı. Yarın büyüyünce çocuk hesap bile sorar.

O da en buyuk istegim bu diyor. Babaannesi buyutmus sayilir cok deger veriyor ona. İs inada biniyor. Nasi ikna edecegim 🤦
E herkes değer verdiğini büyüteni koyacaksa sende anneminki olacak çok değer veriyorum beni büyüttü de her şey onun istediği mi olacak

19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi 😖
Çok basit, izin vermeyeceksiniz. Yani zamanında hangi üstün zekalı yeni doğan çocuğa aileden bir büyüğün isminini koymayı düşünüp akıl etti çok merak ediyorum bizde de çok kavgalar olmuş zamanında🤦🏻‍♀️ Çocuğunuza istemediğiniz ismi koymak zorunda değilsiniz he şöyle bir orta yol bulunabilir, eşinizin babaannesinin ismi kızınızın göbek adı olsun kimliğe yazılmasın. Bu da bir fikir

Yalnız kızı oğlu zaten vermek istiyo çocuklarına? Kafamı karıştırdı yorumun 😂
"Erkek olursa dedesinin, kız olursa babaannesi in" deyince ben kendi dedesinin adını vermek istiyor diye anlamıştım. Ama her halükarda karşı çıkılması gereken bir durum ya. Bugüne kadar babaannesinin adini alıp mutlu olan bir kız cocigu görmedim, bir aileye aynı isimden bir kişi yeter. Ne bu caba, kime neyi kanıtlamak istiyorlar,anlayamiyorum

X