Kizima babaanne ismi 😖

Esimin ailesi de aile buyugu isimleri vermyi saygszlk olarak goruyor. O ismi drekt kullanarak hitap etmk hos olmzms. Yeri gelyo azarlyosn cocugu, ne biliyim uyaryosn vs o isimle..aslnda boyle dusununce ne guzel bi neden, koymamk icin..esnz cok bncilmis

çocuğun soyadını otomatikman erkek veriyor,
Kadın taşıyıp, doğurup bide emek vererek büyüttüğü çocuğun adını ortaklaşa koymaya bile ikna edemiyor.
İstemiyorsanız koymayın. Neden ikna etmeye çalışıyorsunuz? Adam sizin pasif kaldığınızı bildiği için böyle yapıyor.

Bende cıngar çıkarmışım isim konusunda. Önce hepsine sordum biz eşimle bu bu isimleri koyucaz gönlünüz kırılır mı diye kırılacaksa sizin istediğinizde bizimkide olmasın ama orta yolu bulalım dedim. Yok siz istediğinizi koyun dediler isim önerisindede bulundular. Biz eşimle beğenmedik önerileri kendi bulduğumuzu koyacaktık. Doğum haftası geldi çattı benim kv kp başladı şu isimde bu isim olsun diye bende olmaz biz buna karar verdik sizede sordum bitti gitti dedim. Eşimede dedim bizim istediğimiz olmazsa seni mahvederim erkeksen verdiğin sözü tutarsın hadi bakalım sana ne yapıyorum koymazsan o zaman gör dedim. Çocuk akşam doğdu sabah olur olmaz gitti kimliğini aldı ikimizin istediği ismiyle

Buda benim isim hikayem burada dursun

9 ay karninda tasi, adam gelsin anasinin "Necibe" ismini koysun mesela. O kadar anasinin emziginden ayrilamadiysa evlenmeseydi arkadas. Biz kadinlar diyor muyuz benim anamin adi olacak diye. Huzursuzluk cikmasin diye de hep kadinlar susuyor nedense. Kendi evladina bir ismi bile cok goruyorlar. Bir cocugun on ismi olmaz, bir ismi olur. Niye iki ismi olsun ki hem. Bu senin ilk evladin. Hevesini kursaginda birakma. Anasi evladina istedigini koymus zaten. Biraksinlar da gelini de evladina koysun. Diren bence. Iki isim istemiyorum 9 ay tasiyacagim, bir omur de annelik yapacagim, birak da ismini koymaya hakkim olsun. Cocugun tek iami olur. Junior gibi ana baba ismi istemiyorum de net ol. Bu konnunun bir daha acilmasini istemiyorum de. Kizin dogdugunda da nufus kagidini sen cikart yoksa gider anasinin adini yazdirir.

Seyı cok merak ediyorum. Napıyosunuz bu adamları, agam paşam canımınıcı cıgerım dıye sevip gercekten cıgermıs gıbı mı davranıyorsunuz.

Nasıl bunun kavgasına girmeye cesaret ediyorlar? Bu cesareti nerden alıyorlar?

Istedıgı bır ısım varsa elbette baba da koyar ama annesinin ısmı degıl bu.
Herkesın annesı var, senın yok mu?
Boyun egmezsın umarım.

Bu size yapılan çok büyük bir saygısızlık . Ve bence çok büyük bir günah. Oğlumun adını eşimle ben seçtik. Kayınpederim benim adımi koysunlar demiş. Kaynanamda bize söyledi. Bende ne münasebet neden koyacakmışım dedim konu kapandı. Simdide hamileyim en baştan beri sorunlu hamileliğim o yüzden eşim adini sen koy senin hakkın dedi.

Göbek adı olarak koysun.
Onlar öyle seslensin çok istiyorlarsa

O da en buyuk istegim bu diyor. Babaannesi buyutmus sayilir cok deger veriyor ona. İs inada biniyor. Nasi ikna edecegim

Peki bu en büyük isteğini Bebek kız oluncaya kadar sizinle paylaştı mı

Yani evlilik öncesi bebek öncesi cinsiyet belirlenmesi öncesi

Babanesinin dedesinin ismini de onların kendi anaları babaları koymuş sonuçta gökten inmemiş ya o isimler bir çocuğun ismini anne baba ortak karar verir bulur seçer beğenir ve koyar . ne yani babanesinin ismini koyunca cocugunu babanesni sever gibi mi sevecek bu mantığı hiç aklım ermiyor. Tabi koyana da sonsuz saygım var yanlış anlaşılmak istemem ama bana mantıksız geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…