Babamın dayısı vardı şakırYa bir arkadaşim vardı eşi annesinin adını zorla koymuş kızina .kadın kimliği alınca öğrenmiş. Annesinin adi İNSAF .
Aklıma geldiYa bir arkadaşim vardı eşi annesinin adını zorla koymuş kızina .kadın kimliği alınca öğrenmiş. Annesinin adi İNSAF .
Konu sahibi babaannenin ismini özellikle yazmadı, bazı isimler gerçekten konulacak gibi olmuyor öyleyse ona birşey diyemem ama yorumlarda baba kim ki çocuğuna isim koyacak noktasına gelinmiş bu da normal değil.Öyle ama babaannemin ismini koyacam diyen koca kişisi Çocugunu düşünmek yerine ego savası yapıyor demektir.
Ayrıca isim konusunda güzel isim koymaya mecburuz (güzel isim çağa göre de değişiyor) yaniöyke nenemin babamın diye diye cocugun memnun olmayacağı ismi koyma hakkı yok kimsenin.
Ama ben bugün çok güldüm size yaBenim yaşlı bir tanıdığım her torununa ve torun çocuğuna isim verme hevesinde. Verdiği isimler de artık dünyada yok, öyle diyim size.
Şimdi çok yaşladı. Artık ölümü sonrası için vasiyet ediyor. Ben ölürsem oğlun olursa adını sıpkatullah koy diye.
Böyle bildiğiniz torunlarına vasiyet ediyor
Vebalini de almam. Banane. Bana mı sordu vasiyet ederken.
Bana biri vasiyet etse zerre umrumda olmaz. Ama işte o erkek torunlar ileride eşlerinin canına okuyacak.
Çok iyi yorumAsla müsade etmeyin. Babaannesinin adını yaşatmayı bu kadar çok istiyorsa hayrat çeşmesi yaptırsın
Merhametle alakası yok, yukarıda bahsettiklerim zaten fiziksel ağrılar. Sonra ki bakımında da eşimle ben sırayla bakardık ama tabi ki benim kadar fiziksel acı çekmedi birde ister istemez annesin babadan daha özverili oluyorsun.
Bizde de isim kavgası oldu eşim ilk çocuğumuza koymuştu ikinci benim hakkım dedim ona rağmen bu çocuğa da kendi isim koymak istedi kavgalı bi zamanımızda ağzıma geleni saydım içimde ne var ne yok söyledim ondan sonra ailece kabullendiler19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi
PekiTabi fiziksel olarak anne cekiyor ama baba hic destek olmuyor mu? Agriniz olunca masaj yapmiyor mu? Bu dönemlerde ev islerini üstlenmiyor mu?
Benim kollarim agriyor diye bebegi bile esim tutardi emzirirken, zaten cok az emdi. Sonra hep babasi biberonla besledi :)
Asla isim hakkinin sadece anneye ait olduguna ikna olamam.
Aklıma geldi
Zuhal topal da bir yarışmacı vardı kaynana adı YOSMA
Zuhal topal ve herkes yadırgadı niye değiştirmedin dediler
Kadın helallik verilmedi dedi kadın 60 65 yaşında yosma gel yosma git öyle kalmış
Hhhajj bende okumaya niyetlendim cesaret edemedimTam 13 sayfa okudum hala isim açıklanmamış
Babaannenin ismi ne ki çok merak ettim ya . Bi arkadaşımın sevgilisi çocuğum olursa anne babamın adını koyarım demişti ve çocuk çok ciddiydi birinin adı satılmış birinin adı satı idi kız çocuktan ayrıldı19 haftalik hamileyim kiz dedi doktor buyuk ihtimal. Esim erkek olursa dedesinin kiz olursa babaannesinin ismini vermek istiyor. Dedesinin isminde sorun yok benim de begendigim bir isim ama babaannesinin ismini koymak istemiyorum kizima. İlk donemler ciddi kavga bile ettik bu yuzden. İkinci isim olarak istedigini koyabilirsin diyor. Ben de ikimiz birlikte karar verelim ama o isim olmasin diyorum.
En son konuyu kapattik bir sonuca varmadan. Esimle cocugunuza isim bile secemiyoruz yani bu mutlulugu bile paylasamiyoruz sinir oluyorum.
İnat etmeyip onun istedigi ismi ve kendi sectigim bir ismi koysam eminim o isimle seslenecek cocuga onu kullanacak ailesi falan ben her defasinda sinir krizi gecirecegim.
Napmak lazim fikri olan var mi
Çok iyi yapmışBabaannenin ismi ne ki çok merak ettim ya . Bi arkadaşımın sevgilisi çocuğum olursa anne babamın adını koyarım demişti ve çocuk çok ciddiydi annesinin adı satılmış babasının adı satı idi kız çocuktan ayrıldı
Sabrım senin poponu yerimBen sevmiyorum büyüklerin ismini koymayı
Mesela erkek oldu diyelim ki kayınbaba adi kondu mesela adi sabri olsun
Insan çocuğunu sevemez hele kayınbaba yanında
Sabrım güzel oğlum opuyum diyemez ohhh sabrım diyemez yerim seni popunu yerim diyemez
Sabri altına yaptı diyemez b.klu sabri diyemez
Ataerkil kocaya bile bile lades demişsiniz o isim konulur geçmiş olsun...Bir yillik evliyiz ben calisiyorum hamileyim. Genel olarak biraz kavgali gurultulu bir yıl oldu. Kafa yapilarimiz cok farkli. Esim cok ataerkil malesef.
Cok cirkin bir durum ama aramizda para muhabbeti cok oldu. Ben kadin disarda calisip yoruluyor evin gecimine katki sagliyorsa erkek de evde ev islerine katki saglamalidir kafasindayim. Evlenmeden once de ona bunu soyledim o da ben ev isi yapmam dedi. Cok uyumlu (!) bir cift oldugumuzu anlayip evlendikbile bile lades.
En son tartismamiz da şöyle. Bulundugumuz yerde esya almadik bekarlik esyalarimizi kullaniyoruz. Tayin oldugumuz yerde esya alinacak. bana "istedigini alirsin ama cok asiriya kacma para konusunda" dedi. Ben de " ben de calisiyorum tek basina yapmayacaksin" dedim. Niyetim borclari daha kolay oderiz demekti. Ama o beni kazandigim parayi gozune sokmakla sucluyor. Bu konuda cok hassas kompleksli. Benim de gelecege ve insanlara karsi guven problemim var. Birikim yapmak istiyorum.
Yarin obur gun bosanma durumu olursa diye kendi bekarlik birikimimi babama gonderdim mesela, bu yaptigim beni kotu niyetli bir insan mi yapar? Surekli kendimi guvence altina alma ihtiyaci hissediyorum elimde degil.
Esim icin de bazen dusunuyorum acaba calisiyor olmam benimle evlenmek istemesinde etkili miydi?