Kizima babaanne ismi 😖

Torunlara kendi isminin verilmesini istemek kadar bencilce bir şey yok ya! Bir ara e devletten soyağacına bakmak modaydı hatırlıyorsunuzdur, soyağaçlarına bir baktık erkekler Mustafa ibrahim mehmet, kızlar ayşe fatma hatice, yemin ederim başka isim yok! Allahtan anne babamlar ileri görüşlüymüş de bizim isimler farklı olmuş.

Şu an üçüncü evladıma gebeyim ve kv kp özellikle belirtti asla bizim isimleri vermeyeceksiniz istemiyoruz diye ki kendileri bile sevmiyorlar isimlerini, eşimle daha gebe kalmadan önce belirlemiştik isimleri, ben de ortak belirlemekten yanayım ama büyüklerin isimleri verilmemek şartıyla.

çocuklara da büyük haksızlık, hayır bunun okulu var psikolojik durumları var bunlar neden düşünülmüyor? Bundan 20 yıl önce Bir komşumuzun oğluna dedenin ismi olan şaban adını vermişlerdi, çocuk ilkokulda o kadar dalgaya ve zorbalığa maruz kaldıki gidip değiştirmek zorunda kaldılar, o zaman isim değiştirmek de kolay değildi dava falan açıp kanıtlamak gerekiyordu olumsuzluk yaşandığını yanlış hatırlamıyorsam, hoş bir şey mi yani bu? Çocuk unutacak mı yaşadıklarını? Biraz ileri görüşlü olmaktan zarar gelmez

Hangi ismi istiyorsan onu koy bu en cok seni hakkin cocugunu doguran 9 ay karninda tasiyan sensin. Babaanne ismi nedir hangi devirde yasiyoruz. Kendi istedigin ismi koy yoksa omur boyu pisman olursun

İsmi yazmayayim simdi desifre olmayalim tesekkurler herkese yorumlar icin. Gerikafali bir erkekle evlenmenin ceremesini cekiyorum. Kizima verecegim en buyuk tavsiye evlilik zamani gelince, ilerde bebegi olursa istedigi ismi koymasina gonlu razi olacak ,bunun kadinin hakki oldugunu dusunen ,merhametli, kadina deger veren, onula ego savasina girmeyecek biriyle evlenmesini soylemek olacak. Allah yavrularimiza saglik versin.

Canım sakin istemedigin bı ismi koyma çok pişman olursun . benim kaynanama tutturdu (emir ) diye .neyse bişi olmaz dedim iki isim koydum .şimdi oğluma içimden gelmiyor emir demek ikinci ismini kullanıyorum . Tellioğullari ve Seferogullarina döndü bu isim .benim ailem benim kullandığım ismi kullanıyorlar eşimin aileside ( emir)

Ayy çocuğuma eşimin dedesinin adını koyacağız. Hem de çok sevdik çok heveslendik isim için. Bir de dedemizin vefat haberini aldığımız gün hamile olduğumu öğrenmiştik o sebeple çok anlam yükledik. Acaba bizimki de böyle der mi büyüyünce. Hiç bu açıdan bakmadım.
Bizim ailede de eşimin ailesinde de böyle bir gelenek yok. Sadece eşim ve ben böyle olsun istedik. Bir de ben canım babanemin adını taşısam mutlu olurdum heralde

Herkes böyle düşünecek diye bir şey yok tabi, kimisi de çok severek kullanıyor. Ne bileyim ben ailede herkesin kendine özel bir ismi olmalı diye düşünüyorum. Ama esas olan iki tarafın da rızası olmalı, zorlanayla dayatmayla kalp kırarak koyulan isimden hayır gelmez.

Evet zorla kesinlikle olmamalı. İki tarafın da içine sinmesi çok önemli. Çocuğu ben taşıdım ismini ben koyarım da çok iddialı bir görüş bence. Anne baba ortak kararı olmalı. Bizim kulağımıza hoş gelmese koymazdık. Ama çocuk da bana isim düşünemediniz hazır dede ismi mi koydunuz demez inşallah bu kızcağız gibi

Gerçi erkekler daha düz canlılar. Demez heralde

Elbette benim üç çocugum un ismi de eski isim. Ama günümüzde yasayan isim.
Ayrıca dünyaya yeni gelen her bir bireyin yepyeni mir baslangoc hakkı olmalı. Kimse kimsenin uzantısı değil.

Bana da babanne adı koyulmuş, annem sağolsun zar zor ikinci adımı koyabilmiş
Babannem kendi adını zorla koydurup, sonra da benim adımla hitap etmeye küçücük çocuğa utanmıyor musunuz diye bana ismimin kısaltmasıyla lakap atmış
O kadar kötüydü çocukluğum hep ağlayarak geçti, buna izin veren babama mı kızayım ne yapayım
Aklım ermeye başladıkça 2. İsmimle hitap edersiniz yada sizi silerim başka yolu yok demek zorunda kaldım
Babannem dahil seve seve ikinci adımı söylüyorlar yıllardır
Ama bende bi bireydim ve sırf babamın annesi diye bu sebepten beni ağlatmaya hakları yoktu
Hepsine yazıklar olsun

Yok valla İnan hiçbir şekilde canım ciğerim diye sevmiyorum bu konularda taviz de vermiyorum da ahlaksız olunca laf anlamıyor illa dedesinin ismi olacakmış lüzümsüz herifim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…