KIZIM :(

Okudum çok teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu şimdi ağlayarak uyandu bişeyde yemez şurup versem aç bişi olrmu

İşte böyle donusumlu verilirse asıl o zaman havale riski artar. Havale geçirmiş bir çocuk ateslenirse. Paranox s fıtil verilir. Çünkü bu fitilde havale önleyici etkisi var. Esasen ben hep bu fitili kullanıyorum suruptan daha etkili ama günde 3 u geçmemek şartıyla yine.

Parol, calpol, minoset, paranox s fıtil= parasetamol

Dolven , pedifen, ibufen = ibuprufen grubu

Dereceniz olmadan anlayamazsınız bunu emin olun çünkü doktorumuz prof ve aynen söylediği su oldu derceniz bozuk değilse ve atesi olduğu halde düşük çıkıyorsa hararettir hiç gerek yok getrmenize ama bakın atesi yükselirse getirin dedi yani şimdi bence uyanana kadar cami kapiyo aç serin tut uyuduğu yerde de ayağının altına bacağına alnına yüzüne ellerine soğuk olmadan su sur seri ler uyandiginda da bak huysuz mu halsiz mi diye zaten doktor hemen her ateşte getirmeyin diyo bir kere calpol ver baktin devam ediyo görürürsün ben yanlış yaptigimi geç gttgmi düşünürdüm ama goturdygum her doktor aynı şeyi söyledi korkmana hiç gerek yok sık sık yika suyla oynat

Dönüşümlü vermek hemen her doktorun tavsiyedir ama 4 saat arayla olmak şartıyla fitil hemen vermek bana doğru gelmiyo ki hastaneye gidildiğinde evde yapabilceklerin yapıp ona rağmen dusmediyse yapıyorlar yani fitil kullanmam hele günde 3 kere bAna çok doğru gelmedi açıkçası doktor değilim ama suana kadar 14-15 doktor gezdim edindiğim bilgilere göre konusuyorum

neden domusumlu kullanıldıgında havale rıskı artar ben hıc bunu duymadım esasen doktorlarımzızın cok ıyı doktorlar oldugunu dusunuyorum eger aydınlatırsanız sevınırım varsa yanlısımız biz de duzeltırız.
fıtılımız var onu dusuremezsek atesı dusmezse verıyoruz ancak konu sahıbının cocugu havale gecırmedıgı ıcın soylemeye gerek duymadım.

çocuk bu ateşlenirde çocuğa olan her haltın faturtasını anneye kesen adamlara tilt oluyorum..of demeden geçemedim.ılık bir suyla yıkayın eklem yerlerini sirkeli su ile bir temizleyin bir de ateş düşürücü şurup içirip takip edin bi ..muhtemelen üşüttü geçecektir.fitil son çareniz olsun önce şurup verin

Evet benim doktorum farklı biraz makalelerini attım aynı sitede soruları da cevapliyor. Ordaki cevaplardan aktarıyorum. Dolven ve benzeri gruptakiler çok etkili ağır ateş dusurucu ler. 20 kilo altı doz ayarlaması çok zor ve doz aşımında karaciğere zarar veriyor. Hem parasetamol hem ibuprufen grubu günde kaç doz oluyor bir hesaplayin. Çocukların ateş dusurme mekanizması na müdahale ediyoruz. Fitil ağır bir ilaç değil doz olarak calpolle aynı.

Her ateş dusurucu de havale riski artmasının sebebi de iç ateşi aniden dusurdugumuz için oluyor. Vücut ateş dusunce bağışıklık hücrelerini geri çekiyor. Mikroplar da bakıyor ortam onlara kalmış tekrardan daha kuvvetli şekilde vücuda saldırıyor. Vücut bu saldırıyı geç de olsa algılayıp bu sefer bağışıklık hücrelerini daha çok ortama veriyor. Ve bu aşamada vücut ateşi aniden ve daha da yukseltiyor. Bu döngü her ateş düşürücü verildiğinde devam ediyor. Çünkü vucudun mikropları öldürmesi lazım. Ve mikroplar ateş sayesinde ölüyor.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama eğer ttam olarak anlatamadiysam makaleleri yolladığım sitenin forum bölümünde çocuk doktoru Kadir Tuğcu soruları cevapliyor. Ona sorabilirsiniz. Bir forumda bir üye bana dönüşümlü kullanma dedi sebebi nedir diye. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkürler alıp geliyim hemen

Ateş'ini ölçtünüz de mi ateşli olduğuna karar verdiniz anlamadım ki. Camı açık bırakma çocuk gece aşağı falan düşer allan korusun. Ama eğer cam üstten yarım açılıyorsa bişey olmaz. Benim camlar üstten açılıyor bütün evin çamı kızımın odası dahil gece gündüz açık yukardan yarım açık cam ceryan yapmaz

Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar öpüyorum
Az önce uyandı ağlayarak hemen parol verdim konuştum 2 tane süt dilimi yedi su içti bolca gülüyor konuşuyor çizgi film izliyo şuan ateşi var hala ama rahatsız gibi görünmüyor. Birde derece alıp geleyim umarım ateşi yüksek değildir tekrardan çok teşekkür ederim hepinize

Yok aşırı derecede sıcaktı vücudu hiç böyle olmamıştı cam balkonlu , bide uzanıp çıkamaz yatak falan yakın değil yerde yatıyordu direkt almış soğuğu bitanesi üstten açılıyor sadece bidaha açmıyım o zmn artık

Bol bol su icsin evet. Su içince ateş kendiliğinden bile dusuyor. Keyifli olması çok ağır bir rahatsızlığı olmadığından. Çabuk atlatacak inşallah.

Calpol şurup ver canım ılık duş aldır. Inşallah düşer. Başına eklem yerlerine ıslak bez koy. Geçmiş olsun, benim oğlumda 1 yaşında cam açık yatiyoruz. Tam camın altında ise olmuş olabilir. Cama mesafeli yatır. Inşallah düzelir

canım vücudunun sıcaklığı sadece havadan olmaz. ateş ölçerin yok mu? 38in üzerinde ise tehlikelidir. evde bi calpol felan varsa muhakkak içir. ılık duş da iyi gelir. calpol gibi ilaçlar etkisini yarım saat sonra gösterir. bugün akşama kadar düşüremiyorsan muhakkak doktora götür.
her şeyde doktora götürülmez tabi benim oğlumun 1 aydır burnu akıyor götürmedim evde dikkat ettik iyileşti ama düşmeyen ateş tehlikeli olabilir. takip et dediğim gibi düşüremezsen götür.

Oncelikle kizinizin atesini olcun. Eger 37,5 dereceyse ates dusurucu verin yarim saat sonra tekrar olcun, her yarim saatta bir olcun.
Her 4 veya 6 saatte bir (verdiginiz ates dusurucuye bagli okuyun kutuyu) ates dusuru verin eger tepki veriyosa (dusuyosa) sadece ates dusurucuyle 3 gunu gecirebilirsiniz. Ama 3gunden sonra hala atesliyse mutlaka doktora gidin veya ates dusurucu vermenize ragmen dusmuyosa kesinlikle doktora gidin.

Atatürk beni Turk doktorlarina emanet edin demis guzel bi soz ama bizim Turkiyede maalesef ufacik biseyde igne vuruluyo. cok yanlis bisey. Ben yurt disinda yasiyorum buradda kesinlikle yasak.

Gecmis olsun canim

Duş aldırıp,sirkeli suyla düşürmeye çalışın eğer düşmüyorsa mutlaka doktora götürün. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…