KIZIM :(

Tamam herkes bildiği gibi yapsın. Ben dünya saglik standartlarinda bir doktorun tavsiyelerini söyledim. Yanlış yapıyorlar hastanelerde de. Soğuk su ateşli olan çocukta şok etkisi yapıp havaleye meyilli olanlar da havaleye sebep olabilir. Bizim milletimiz kadar hurafe ve eski yöntemlerle çocuk büyüten yoktur sanirim. Yurtdışında bizim çocuk doktorları kadar iğne, ilac, şurup yazan var mıdır? Bizim ulkemiz kadar antibiyotik tüketen var mıdır? İlaç yazmayan doktora da bilgisiz muamelesi yapiyoruz. Grip sonuna gelince burundan akan yeşil sumuge bile iltihap diyen doktorları goruyoruz.. Tabuları yıkmak ne zormus. Nokta.
az once yazdiklarinizin aynisini yazarken geri sildim cunku yine saldiriya ugrayacaktim yurt disinda yasadigim icin turkleri karaladigimi dusunup turk sevdasini yalan yanlis heryere doken insanlardan yorum almak istemedigim icin sildim

her yil turkiyede mutlaka mutlaka doktora gideriz muayeneye
Teshisde bire bir doktorlarimiz ama tedavide maalesef cok yanlis seyler uyguluyolar
asla asla kucuk seyler icin antibiyotik verilmez (eczanenin antibiyotik verme yetkisi yoktur zaten)

az once yazdiklarinizin aynisini yazarken geri sildim cunku yine saldiriya ugrayacaktim yurt disinda yasadigim icin turkleri karaladigimi dusunup turk sevdasini yalan yanlis heryere doken insanlardan yorum almak istemedigim icin sildim

Teshisde bire bir doktorlarimiz ama tedavide maalesef cok yanlis seyler uyguluyolar
asla asla kucuk seyler icin antibiyotik verilmez (eczanenin antibiyotik verme yetkisi yoktur zaten)
İstediği kadar taslasinlar. Kıyas yapabiliyorsunuz siz bakın uçurum kadar fark var arada değil mi? Kac doktor gezdim neler duydum. Antibiyotik ten daha vahimi de var. Cevremdeki çocuklardan bile bir surusu yemek yerine ilaç tüketiyor. Dahası var sürekli ventolin, pulmikort hava verilen çocuklar . YAzik vallahi acıyorum. Kortizonlu spreyler, soğuk algınlığı suruplari, astım ilaçları havada uçuşuyor. 2 yaş altı yasak olan kalp çarpıntısından çocuğu öldürebilecek olan astım ilacı ventolin şurup girmeyen ev yok. Demir, vitamin ilaçlarını saymiyorum. Allah insaf versin iyi çocuk doktorlariyla karsilastirsin. Diğer branşlarda Turkiye önde bile giderken kbb ve çocuk pediatri alanı maalesef yerlerde. Çok üzücü.

Tamam herkes bildiği gibi yapsın. Ben dünya saglik standartlarinda bir doktorun tavsiyelerini söyledim. Yanlış yapıyorlar hastanelerde de. Soğuk su ateşli olan çocukta şok etkisi yapıp havaleye meyilli olanlar da havaleye sebep olabilir. Bizim milletimiz kadar hurafe ve eski yöntemlerle çocuk büyüten yoktur sanirim. Yurtdışında bizim çocuk doktorları kadar iğne, ilac, şurup yazan var mıdır? Bizim ulkemiz kadar antibiyotik tüketen var mıdır? İlaç yazmayan doktora da bilgisiz muamelesi yapiyoruz. Grip sonuna gelince burundan akan yeşil sumuge bile iltihap diyen doktorları goruyoruz.. Tabuları yıkmak ne zormus. Nokta.

Bildiklerinizi paylaşmak istemeniz doğal ama hatalı uygulamada bu dedikleriniz oluır normalde en az 20 dakika olmak üzere normal sıcaklıktan başlayıp soğutarak yaptırılan banyo ateş düşürür.. Aynı şekilde uzun süreli ve doğru şekilde yapılan tamponda banyo kadar olmasa da ateşi düşürür.

Herkes çocuğu için en iyisini ister. Bizim ateşimiz çok olduğu için ustalaştım bu konuda.. Calpol veya dolvenden biri ile başlanır 4 saat te bir verilir yada 6 ama bu arada ateş yükselirse tekrar aynı grup ateş düşürücüyü veremeyeceğimizden diğeri ile bloklanır ateş. Ateşi kontrol altında tutmazsak havale riski var..

Bebeğiniz ateşliyken uyursa nefes alış verişinin düzenli olup olmadığını kontrol edin. tedbiri elden bırakmayın. Ateş yükseliyorsa uyandırın ateş düşürücü verin ve doğru şekilde duş aldırın.

İstediği kadar taslasinlar. Kıyas yapabiliyorsunuz siz bakın uçurum kadar fark var arada değil mi? Kac doktor gezdim neler duydum. Antibiyotik ten daha vahimi de var. Cevremdeki çocuklardan bile bir surusu yemek yerine ilaç tüketiyor. Dahası var sürekli ventolin, pulmikort hava verilen çocuklar . YAzik vallahi acıyorum. Kortizonlu spreyler, soğuk algınlığı suruplari, astım ilaçları havada uçuşuyor. 2 yaş altı yasak olan kalp çarpıntısından çocuğu öldürebilecek olan astım ilacı ventolin şurup girmeyen ev yok. Demir, vitamin ilaçlarını saymiyorum. Allah insaf versin iyi çocuk doktorlariyla karsilastirsin. Diğer branşlarda Turkiye önde bile giderken kbb ve çocuk pediatri alanı maalesef yerlerde. Çok üzücü.
kuzenim turkiyede cok buyuk bi trafik kazasi gecirdi ambulansla hastaneye kaldirildi hatta haberlere falan cikmisti
hastaneden bacagi kesmek icin ameliyathaneye gotururken ret edip yasadigimiz ulkeye geldi operasyon gecirdi ilaclar, fiziktedavi falan derken suan bacagini saglikli bisekilde kullaniyo biraz topalliyo ama hayati eskisi gibi devam ediyo
dusunun bir insanin hayatiyla oynamak bu bacagi kesip atacaklar

kuzenim turkiyede cok buyuk bi trafik kazasi gecirdi ambulansla hastaneye kaldirildi hatta haberlere falan cikmisti
hastaneden bacagi kesmek icin ameliyathaneye gotururken ret edip yasadigimiz ulkeye geldi operasyon gecirdi ilaclar, fiziktedavi falan derken suan bacagini saglikli bisekilde kullaniyo biraz topalliyo ama hayati eskisi gibi devam ediyo
dusunun bir insanin hayatiyla oynamak bu bacagi kesip atacaklar
Maalesef çok üzücü verilmiş sadakaniz varmış yine de.

Atesini ölçüp ates düşürücü şurup varmi evde varsa icir.eger atesli iken eli ayagi soguk degilse muhtemelen ilactan sonra düşer.gecmis olsun

soğuk suyla aldırılmaz duş gerçekten de.şok etkisi yaptığı için havale riski oluyor..zaten havalar dediğimiz şey de ,yüksek ateşin beyne verebilceği zarar yüzünden beynin vücutla kısa süre de olsa ilişkisini kesmesi diyebiliriz.40 derece sucaklığa 10 derece su verirseniz ,beyin de ani şokla kendini kapatıyor..
o duş çok ılık suyla aldırılır,o imkan yoksa da aynı ılık suyla ıslatılmış bez kafasına konulur özellikle.çünkü çocuklardaki ateş kafadan geliyor.

Atesini ölçüp ates düşürücü şurup varmi evde varsa icir.eger atesli iken eli ayagi soguk degilse muhtemelen ilactan sonra düşer.gecmis olsun
ateşliyken el ayak buz gibi olur zaten.tüm ısı ve kan kafada toplanıyor çünkü...atıyorum 40 derece ateşi olan çocuğun ayaklarının sıcak olma şansı yok.

Önce ateşini ölçün hemen ateş için doktora koşmaya gerek yok. Ilık duş ve agrı kesici ile düşürmeye çalışın. Ayrıca sürekli ateşini ölçerek kontrol edin.

nli="KarKralicesi, post: 47060653, member: 16104"]Sirkeli suda bez ıslatıp alnına koyabilirsiniz. Duş aldırabilirsiniz.
Sirkeli su olay cok yanlış bir bilgiaslında aateşi birden dusurur. Ama birden de çıkarır eskisinden daha çok ateşli olur. Böyle durumlarda önce ılık duş sonra ateş düşürücü hala geçmediyse doktora gidilmesi gerekir.. İllaki eski usul denicem diyenler içinde tuzlu su . Ama kesinlikle sirkeli su değil.

ateşliyken el ayak buz gibi olur zaten.tüm ısı ve kan kafada toplanıyor çünkü...atıyorum 40 derece ateşi olan çocuğun ayaklarının sıcak olma şansı yok.
El ayakda ates degil demek istedigim normal ısı benim kizlarim ateslendiginde cok nadir soguk oluyo eli ayagi ,zaten oyle bir durumdada ates evde düşmüyor.
Cok yuksek atesdede sicak olmuyor zaten

Ateşi olan çocuğun ayakları soğuk olur. Kan dolaşımı yetersizdir çünkü. Ayaklarını isitirsanizda ateş daha çabuk duser. SSıcak havlu kolabilirsiniz ayaklarına yada sıcak corap da olur. Benim bebeğim aşı yüzünden ateslenmisti bayağı bilgi sahibi oldum sayesinde:))

El ayakda ates degil demek istedigim normal ısı benim kizlarim ateslendiginde cok nadir soguk oluyo eli ayagi ,zaten oyle bir durumdada ates evde düşmüyor.
her çocukta farklı oluyor o işler.evde düşmez gibi kesin yargılar bunlar..sizin kızınıda öyle olabilir.
ama mesela oğlumda değil.ateşi 38 oldu mu 40 a kadar yolu var..ama maşallah 39 derecede bile oyun oynayabileicek durumda olur.ılık suyla duşa sokarım,dolven,calpol 3-4 saatte bir veririm.ve bu ateş azalarak devam eder. en son 3. günde biter..genel durumu çok kötüyse şayet doktora gideriz..
ama bazı çocuk 37 derece ateş ile kafasını kaldıramaz,hastaneye gitmeden ateşi düşmez..

Aynen ayaklarını ovuyorum ve ısınmasını kan dolaşımı tekrar sağlamaya çalışıyorum. ayaklarına çorap giydiriyorum vs. Ayrıca benim kızımda pfapa sendromundan şüphelendik o kadar çok ateşlendi ki... 39 dereceyle bile oyun oynamaya devam ediyordu ama. ateş her çocukta farklı şekilleniyor. anne çocuğunun fizyolojisini öğrenmek zorunda.

Arkadaşlar 2.5 yaşında kızım şuan uyuyor ama vücudu alev almış sanki o kadar ateşli :KK43:
Havalar çok sıcak malum geceleri yatılmıyor bende camı açıp yere yatak açıyorum camdan rüzgar girsin diye yoksa uyuyamıyo sıcaktan dün gece ben sahurda yatakta uyumuşum eşimde camı kapatmadan uyumuş kızım öylece camın altında uyudu sabah 8e kadar :KK43:
Ateşi bu yüzden midir? Korkmalımıyım, ne yapabilirim düşürmek için yardım lütfen, Uyuyor şuan bi rahatsızlık belirtisi vermiyo ve doktordan inanılmaz derecede korkuyor çünkü yalnış tedavi uygulamışlardı 3 4 kez iğne vuruldu. 2 3 ay kendine gelemiyo markete bile sokamıyoruz korktuğunda herkesi heryeri hastane doktor sanıyor o yüzden herşeyde doktora götürmek doğru mu napıyım şimdi :KK43: :KK43:
(BU ARADA EŞİM DE FARKETMİŞ ATEŞLİ OLDUĞUNU İŞE GİDENE KADAR BEYNİMİ YEDİ ÇOCUK BUNALDI BİŞEY OLMAZ GEZDİR HAVA ALDIR DİYE DİYE HASTA ETTİN DİYİP DURUYOR CANIMI SIKIYOR VARMI ÇOCUĞU GEZİP HAVA ALMAKTAN ATEŞLENEN YA OLABİLİRMİ ?)

Bir kac kez ilik dus aldir.

Bol bol su ver. Ayran ver.

Korkma bir şey olmaz.

Kış ayinda degiliz ya..

Basina gunes gecmesin yeter, yoksa gezmekten ne olacak:)

Back
X