KIZIM :(

Camı kapatmıştım açıyım mı tekrar? Baktım şimdi şuruplara Parol , Pedifen ve Dolven var çok alışık değilim böyle olmasına çok panik yapıyorum hangisi ni vereyim?
Evet cami açın içeriye temiz hava girsin. Bunlardan parol uygun. Dolven ve pedifende kiloya gore ayarlama yapmak çok zor 20 kilo altındakilere özellikle.

Sirkeli suda bez ıslatıp alnına koyabilirsiniz. Duş aldırabilirsiniz.
Bi uyanınca ılık duş aldırıyım o zaman biyerde okumuştum sirkeli su, kolonya için kan damarlarını daraltıp ateşi düşürür gibi bi izlenim yapıyomuş sonra bezi aldığımızda damarları bi anda genişleyince ateş daha şiddetli olarak seyrediyormuş ne kadar doğru bilmiyorum

Ben öyle alıştırmadım aptal kafam önceden korkardım cam açık uyumaya şimdilerde çocuklar bunalıyo diye uyuyana kadar açıyodum yatmadan kapatıp üstten açıyodum :KK43: Alışık olmadığından oldu sanırım
Estağfurullah olur mu öyle şey?
Bence yavaştan alışsalar iyi olur.
Ben bile sürekli klimalı ortamda olduğum halde vücut ısım çok aşırı yüksek,soğuğa yakın suyla duş almak iyi geliyor bana...

Evet cami açın içeriye temiz hava girsin. Bunlardan parol uygun. Dolven ve pedifende kiloya gore ayarlama yapmak çok zor 20 kilo altındakilere özellikle.
Anladım çok teşekkür ederim kızım 12,5 kilo zaten sadece, çok üzülüyorum zayıf diye bikere dolven vermiştim inanılmaz uyku yaptığını farkettim. Açtım şimdi camı
çok teşekkür ederim

Bi uyanınca ılık duş aldırıyım o zaman biyerde okumuştum sirkeli su, kolonya için kan damarlarını daraltıp ateşi düşürür gibi bi izlenim yapıyomuş sonra bezi aldığımızda damarları bi anda genişleyince ateş daha şiddetli olarak seyrediyormuş ne kadar doğru bilmiyorum
Ben de sirkeli bez ve kolonya ateşi yükseltir diye biliyorum.

Ilık bir duş aldırın iyi gelir..
Ateşinide sürekli ölçün takipte olun çok yükselirse ateş düşürücü verin geçmiş olsun..

Estağfurullah olur mu öyle şey?
Bence yavaştan alışsalar iyi olur.
Ben bile sürekli klimalı ortamda olduğum halde vücut ısım çok aşırı yüksek,soğuğa yakın suyla duş almak iyi geliyor bana...
Haklısınız bi şekilde alıştırmalıyım oğlum 2 aylık ve doğduğundan beri serin ortamlarda uyuduğu için gündüz sıcağı gitmeden uyumuyor alıştı ama kızımı fazla narin büyüttüm vantilatörü bile bilmez :(

Haklısınız bi şekilde alıştırmalıyım oğlum 2 aylık ve doğduğundan beri serin ortamlarda uyuduğu için gündüz sıcağı gitmeden uyumuyor alıştı ama kızımı fazla narin büyüttüm vantilatörü bile bilmez :KK43:
Allahım bağışlasın inşallah...
Soğuğa yakın su iyidir bence önce ona alıştırın...

Arkadaşlar 2.5 yaşında kızım şuan uyuyor ama vücudu alev almış sanki o kadar ateşli :KK43:
Havalar çok sıcak malum geceleri yatılmıyor bende camı açıp yere yatak açıyorum camdan rüzgar girsin diye yoksa uyuyamıyo sıcaktan dün gece ben sahurda yatakta uyumuşum eşimde camı kapatmadan uyumuş kızım öylece camın altında uyudu sabah 8e kadar :KK43:
Ateşi bu yüzden midir? Korkmalımıyım, ne yapabilirim düşürmek için yardım lütfen, Uyuyor şuan bi rahatsızlık belirtisi vermiyo ve doktordan inanılmaz derecede korkuyor çünkü yalnış tedavi uygulamışlardı 3 4 kez iğne vuruldu. 2 3 ay kendine gelemiyo markete bile sokamıyoruz korktuğunda herkesi heryeri hastane doktor sanıyor o yüzden herşeyde doktora götürmek doğru mu napıyım şimdi :KK43: :KK43:
(BU ARADA EŞİM DE FARKETMİŞ ATEŞLİ OLDUĞUNU İŞE GİDENE KADAR BEYNİMİ YEDİ ÇOCUK BUNALDI BİŞEY OLMAZ GEZDİR HAVA ALDIR DİYE DİYE HASTA ETTİN DİYİP DURUYOR CANIMI SIKIYOR VARMI ÇOCUĞU GEZİP HAVA ALMAKTAN ATEŞLENEN YA OLABİLİRMİ ?)
Bizim buralar 40 dereceyi bulmuş durumda ve benimde kizim 2 yasinda 3 gün önce klima açtım 27 de ertesi günü kizimin bir atesi var gece şimdi bu cocuk bu ateşten havale gecurcek diye elim ayağım titredi aldım derceyi 36.5 :oha: başka getirdim ondada 37.0 yine inanmadım bu ateşe bunlar az diye komsumdan istedim gecenin 2 sinde ondada 36.8 yani ateş yok neyse biraz eline ayağına yüzüne su sürdüm biraz serinledi ama gece boyunca vücudu ateş gibiydi sabah kalktım yine sıcak tam aldım doktora gidicem cocuk normal ne ateş var ne halsizlik neyse çok uzattım ertesi gece yine aynı şey ve diğer gece yine aynı şey yani demem o ki eğer bir rahatsızlığı halsizligi yoksa sıcak havalardan olsa gerek çünkü doktorunuda aradım bu ateş için getrmenize gerek yok havada dir dedi için rahat olsun canım bugün hava biraz daha serin bugün olmadı

Camı kapatmıştım açıyım mı tekrar? Baktım şimdi şuruplara Parol , Pedifen ve Dolven var çok alışık değilim böyle olmasına çok panik yapıyorum hangisi ni vereyim?
önce calpol ver ateşi düşmezse 1,5-2 saat sonra dolven ver. bu ikisi dönüşümlü kullanılıyor. bize doktorumuz öyle tavsiye etmişti. ama doktor konusunu es geçmeyin anlamazsınız havale geçirir allah korusun. eklem yerlerine soğuk bez koy bide.

benim kızım da 28 aylık 2 ay once havale gecırdı bız artık her ateslendıgınde doktora goturuyoruz 2 ayrı doktora gıdıyoruz ve omlar da dolven ve calpolu donusumlu 4 saatte bır vermemızı ılık dus aldırmamaızı ve cesıtelı yerlerıne ılık suyla ıslatılmıs bez koymamzı onerıyor.

Arkadaşlar 2.5 yaşında kızım şuan uyuyor ama vücudu alev almış sanki o kadar ateşli :KK43:
Havalar çok sıcak malum geceleri yatılmıyor bende camı açıp yere yatak açıyorum camdan rüzgar girsin diye yoksa uyuyamıyo sıcaktan dün gece ben sahurda yatakta uyumuşum eşimde camı kapatmadan uyumuş kızım öylece camın altında uyudu sabah 8e kadar :KK43:
Ateşi bu yüzden midir? Korkmalımıyım, ne yapabilirim düşürmek için yardım lütfen, Uyuyor şuan bi rahatsızlık belirtisi vermiyo ve doktordan inanılmaz derecede korkuyor çünkü yalnış tedavi uygulamışlardı 3 4 kez iğne vuruldu. 2 3 ay kendine gelemiyo markete bile sokamıyoruz korktuğunda herkesi heryeri hastane doktor sanıyor o yüzden herşeyde doktora götürmek doğru mu napıyım şimdi :KK43: :KK43:
(BU ARADA EŞİM DE FARKETMİŞ ATEŞLİ OLDUĞUNU İŞE GİDENE KADAR BEYNİMİ YEDİ ÇOCUK BUNALDI BİŞEY OLMAZ GEZDİR HAVA ALDIR DİYE DİYE HASTA ETTİN DİYİP DURUYOR CANIMI SIKIYOR VARMI ÇOCUĞU GEZİP HAVA ALMAKTAN ATEŞLENEN YA OLABİLİRMİ ?)
Ama bu dediğim çocukta bir anormallik yoksa önemseme yani benim kizimin gündüz birseyi yok halsizlik ateş huysuzluk uyuklama vs iştahı yok sadece ama oda bizim genel durumumuz

aynen cok dogru doktorlar sırkelı suyu kesınlıkle onermıyor havaleye daha cok sebep oluyormus bıze doktor parolda verdı ama bıldıgım kadarıyla dolven ve pedıfen aynı grup

Yukarıda çocuk doktoru makalelerini ekledim. Lütfen okuyun. Kolonya sakin ha çok tehlikeli. Sirke de gereksiz. Keyfi yerine gelirse uyanınca leğen içine ılık su koyun oynasın rahatlar hem. Ama çok kötüye giderse mutlaka doktora goturun. Ateş dusurucu suruplarin etkisi kapağı sekerlenmisse bitmiştir. Çöpe atın ise yaramaz. Bunlar hepsi çocuk doktorumdan ogrendiklerim hiç birini kafama gore yazmıyorum. ;)

çok korkarım ateşten son durum ne arkadaşım ateşini ölç hemen ateş bu sana şakaya gelmez ılık duş aldır eklem yerlerine ıslak bez koy şurup ver tabii en baş dr götür götüremezsen dolven o kilodayken ben 1 ölçek veriyordum

Bizim buralar 40 dereceyi bulmuş durumda ve benimde kizim 2 yasinda 3 gün önce klima açtım 27 de ertesi günü kizimin bir atesi var gece şimdi bu cocuk bu ateşten havale gecurcek diye elim ayağım titredi aldım derceyi 36.5 :oha: başka getirdim ondada 37.0 yine inanmadım bu ateşe bunlar az diye komsumdan istedim gecenin 2 sinde ondada 36.8 yani ateş yok neyse biraz eline ayağına yüzüne su sürdüm biraz serinledi ama gece boyunca vücudu ateş gibiydi sabah kalktım yine sıcak tam aldım doktora gidicem cocuk normal ne ateş var ne halsizlik neyse çok uzattım ertesi gece yine aynı şey ve diğer gece yine aynı şey yani demem o ki eğer bir rahatsızlığı halsizligi yoksa sıcak havalardan olsa gerek çünkü doktorunuda aradım bu ateş için getrmenize gerek yok havada dir dedi için rahat olsun canım bugün hava biraz daha serin bugün olmadı
Biraz beklemeliyim yani o zaman :/ Burda bi ateşten özel hastaneye götürüyosunuz en az 200 300 tl lik tahliller yapıyorlar sonuç bi şurup verip geri eve yolluyorlar muayenesi şusu busu derken 400 lirayla çıkıyosunuz yani para avcıları. bu kadar şiddetlenmemişti ateş ama çocukta ağlama zırlama vs yok bünyeye göre mi değişir acaba ısının dışarı vuruşu anlamadımki :/

Eczaneden 5-10 liralık dijital Ateş ölçer alın acilen. Ateş ölçeriniz olmadan, ateşi hakkında kesin birşey bilemezsiniz ve haliyle ne zaman ateş düşürücü kullanıp ne zaman doktora götürmeniz gerekeceğini bilemezsiniz.alnına ılık su ile ıslatılmış bez koyun.uyanırsa da ılık duş aldırın.sirke vs pek önerilmiyor .üzerini ince giydirin ortamı serin tutmaya çalışın ama dikkat edin bu defa da cereyan da kalmasın.ateş düşmezse acilen doktora gidin.
Sağlık ocağına aile hekiminize gidin ,illa özel hastaneye gitmenize gerek yok.

Back
X