KIZIM :(

Duş aldırıp,sirkeli suyla düşürmeye çalışın eğer düşmüyorsa mutlaka doktora götürün. Geçmiş olsun
Sirkeli su yanlis bi bilgi
Sirke vucut isisini cok hizli sogutur ama cocukda hala ates vardir vucudu soguk oldugu icin (sirkeden dolayi) atesi dustu sanariz ama yaniltir

Sirkeli su yanlis bi bilgi
Sirke vucut isisini cok hizli sogutur ama cocukda hala ates vardir vucudu soguk oldugu icin (sirkeden dolayi) atesi dustu sanariz ama yaniltir

Teşekkür ediyorum bilmediğim birşey öğrendim sayenizde,çocukken annemin yaptığı şey olduğu için tavsiyede bulunmuştum ama doğru değilmiş demek.

konu sahibesi çocuğunuzu doktora götürün en iyisi o en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.

Teşekkür ediyorum bilmediğim birşey öğrendim sayenizde,çocukken annemin yaptığı şey olduğu için tavsiyede bulunmuştum ama doğru değilmiş demek.

konu sahibesi çocuğunuzu doktora götürün en iyisi o en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.
Evet canim yukaridada belirttim malesef bazi annane uygulamari yanlis oldugu gibi bazi doktorlarda yanlis uygulamada bulunuyolar (orn: hemen igne yapmak, antibiyotik vs...)

yurt disinda yasiyorum 7 yasinda kizim hayatinda bi kez igne vuruldu oda 3gundur hastanedeydi artik tek care buydu
antibiyotik icin kesinlikle doktor recetesiz alamiyoruz doktor bile kolay kolay vermez eger enfeksiyon varsa verir herseye antibiyotik verilmez
Cunku antibiyotigin zarari cok

Evet canim yukaridada belirttim malesef bazi annane uygulamari yanlis oldugu gibi bazi doktorlarda yanlis uygulamada bulunuyolar (orn: hemen igne yapmak, antibiyotik vs...)

yurt disinda yasiyorum 7 yasinda kizim hayatinda bi kez igne vuruldu oda 3gundur hastanedeydi artik tek care buydu
antibiyotik icin kesinlikle doktor recetesiz alamiyoruz doktor bile kolay kolay vermez eger enfeksiyon varsa verir herseye antibiyotik verilmez
Cunku antibiyotigin zarari cok

çok haklısınız burda bir grip için gitsek antibiyotiksiz göndermez . onu atlatsak bu sefer başka zaman hastalandığımızda yine ilaçsız iyileşemiyoruz malessef:KK20:

Sanırım verilen önerileri şimdiden uygulamaya başlamışsınızdır zaten ama eşinizin pimpirik gibi geldi,ona mahal bırakmayın.Şimdi yaz da geldi,aman çocuk hasta olur diye odasında oturup dantel mi işlesin bu yavrucak? Siz o söylemleri duymazdan gelin veya şakaya vurarak bazen abarttığını belirtin. Pimpirikli veya bir aksilik oldu mu hemen bir yere bağlayan babayı anaokulu çağına gelince çocuk da yeterince ciddiye almıyor inanın dalga bile geçiyorlar bu hallerle :KK48:

çok haklısınız burda bir grip için gitsek antibiyotiksiz göndermez . onu atlatsak bu sefer başka zaman hastalandığımızda yine ilaçsız iyileşemiyoruz malessef:KK20:
Vucut aliskanlik yapmis artik
Birakmiyolarki savassin
Hastaligin iyilesme sureci 3gundur (hastaliga gore degistir tabiki)
Evde edilen tedavilerden sonuc alamiyorsak doktora gideriz (zaten 3gun olmadan doktora git geri gonderiyo :D)
Bagisiklik sistemini cokertiyolar resmen Turkiyedeki bazi (hatta cogu) doktorlar

Ateşli bu çocuk demişsiniz eşimde anladı demişsiniz de evinizde bir derece yok mu tahmin yürüteceğinize ölçün belki ateş değildir sıcaktandır. Hava esmiyorsa zaten dokunmamıştır klimalar zaten zararlı uyumak için mecbur açmak lazım.

Diger arkadaslar guzel tavsiyelerde bulunmuslar. Ben hasta oldugu icin cocugun moralini yukseltmek icin bile olsa sut dilimi yemesini hele 2 tane hem de ilk ogunde hic dogru bulmadim. Alternatiflerine gore daha iyi olsalar da cok masum degil bu urunler. Meyve sebze ve badem ceviz gibi seylerden sasmayin bence.
Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar öpüyorum
Az önce uyandı ağlayarak hemen parol verdim konuştum 2 tane süt dilimi yedi su içti bolca gülüyor konuşuyor çizgi film izliyo şuan ateşi var hala ama rahatsız gibi görünmüyor. Birde derece alıp geleyim umarım ateşi yüksek değildir tekrardan çok teşekkür ederim hepinize:KK200:

Benim esimde benim yakama yapisiyo cam acalim diye .
Kizimin ust ortme aliskanligi olmadigi icin bogulsamda cam acmiyorum keza oturdugumuz site ormanlik alanin dibi devamli eser sicakta bile tek cam acmak yeter hele sabahlari buz olur ev.
Kizim 2 yasina girmek uzere yaz kis corapsiz yatirmadim ustunu acsada aklim kalmiyo corap olunca kiz cocuklari direk ayaktan alir sogugu.
Siz sicaklara aldanmayin ince giydirin ama camlara dikkat edin
Cok gecmis olsun

Yok aşırı derecede sıcaktı vücudu hiç böyle olmamıştı cam balkonlu , bide uzanıp çıkamaz yatak falan yakın değil yerde yatıyordu direkt almış soğuğu :KK43: bitanesi üstten açılıyor sadece bidaha açmıyım o zmn artık
Üstten açılan hangisiyse onu aç Canım. Burda bi üye vardı adını hatırlayan çıkar belki. Cam açık yatıyormuş kızı camdan düştü vefat etti :( Allah korusun. Yalnız mutlaka Ateş ölçer al. Kocam bana bu ara dokunamıyor dersin ki vücudum da Ateş topu var ama ölçüyoruz 37 çıkıyor havalardan sanırım. Birde eşine sunu söyle. "Bu çocuk hasta olunca da eziyetini ben çekiyorum, sağlıklıyken de ben ilgileniyorum. Bende istemem kızım hasta olsun ama hasta olmak da nasip işi bu konuda benim üstüme gelip beni üzme" de güzelce konus ama

Evet Haksever i diyosunuz sanırım Allah korusun yavrularımızı.. Sabah sabah sigarasız aç oruçlu doğal olarak bide kızına inanılmaz düşkün sürekli beni uyarır kıyamıyor çünkü o yüzden üstüne gitmedim bende akşam aynı tutumu sergilerse konuşucam teşekkür ederim

Benim esimde benim yakama yapisiyo cam acalim diye .
Kizimin ust ortme aliskanligi olmadigi icin bogulsamda cam acmiyorum keza oturdugumuz site ormanlik alanin dibi devamli eser sicakta bile tek cam acmak yeter hele sabahlari buz olur ev.
Kizim 2 yasina girmek uzere yaz kis corapsiz yatirmadim ustunu acsada aklim kalmiyo corap olunca kiz cocuklari direk ayaktan alir sogugu.
Siz sicaklara aldanmayin ince giydirin ama camlara dikkat edin
Cok gecmis olsun
Anladım çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam

Diger arkadaslar guzel tavsiyelerde bulunmuslar. Ben hasta oldugu icin cocugun moralini yukseltmek icin bile olsa sut dilimi yemesini hele 2 tane hem de ilk ogunde hic dogru bulmadim. Alternatiflerine gore daha iyi olsalar da cok masum degil bu urunler. Meyve sebze ve badem ceviz gibi seylerden sasmayin bence.
Bende kahvaltı yaptırmadan asla birşey vermiyorum ama poğaça salatalık falan getirdim reddetti doğal olarak çok ağlıyordu aç karnına şurup verince içim rahat etmedi en azından onu yesin dedim midesi boş kalmaktansa, morali düzelsin diye vermedim valla aç kalmasına gönlüm razı gelmedi :/

Atesli çocuğa soğuk bezle ya da soguga yakın suyla duş aldirirsaniz asıl o zaman havale riski olur. Ortamı serin olsun belki birgün de bile duzelebilir. Çok huzursuzsa parasetamol grubu ates dusurucu verebilirsiniz. Günde 3 ölçeği geçmemek şartıyla.
asıl ateş soğuğa yakın suyla duş aldirilarak düşer hastanede de koltuk altlarında alnini vücuduna ıslak bezle tampon yapılarak ateş düşürülmeye calisiliyot

Vucut aliskanlik yapmis artik
Birakmiyolarki savassin
Hastaligin iyilesme sureci 3gundur (hastaliga gore degistir tabiki)
Evde edilen tedavilerden sonuc alamiyorsak doktora gideriz (zaten 3gun olmadan doktora git geri gonderiyo :KK70:)
Bagisiklik sistemini cokertiyolar resmen Turkiyedeki bazi (hatta cogu) doktorlar

kesinlikle katılıyorum size çok gerekmedikçe antibiyotik almamaya özen gösteriyorum.

Suan kac atesi?

İlik soguya yakin banyo yaptirin. İc camasiriyla kalsin.

Soguk havale gecirtmez yanlis bilgi. Kizimin atesi dusmeyince buz gibi beyaz beyaz beze sardilar.

Eklem yerlerine pamuk bir bezi soguk islatip islatip koyun.

İlk önce sakin olmalısınız.Benim kızımda gece sahurda kalktı.Ateşini ölçtüm biraz yükselmiş.Hemen koltuk altı ayak ve başına ılık yaptım.10-15 dk sonra tekrar ölçüm düşmüş ama var yine ateşi dolven verdim.
Sabah tekrar ölçtüm 37,5 koltuk altı çıktı.Bişey vermedim ilaç adına.Ama burnu tıkanmış biraz sanırım grip gibi bişey olacak.
Çok geçmiş olsun.

asıl ateş soğuğa yakın suyla duş aldirilarak düşer hastanede de koltuk altlarında alnini vücuduna ıslak bezle tampon yapılarak ateş düşürülmeye calisiliyot
Tamam herkes bildiği gibi yapsın. Ben dünya saglik standartlarinda bir doktorun tavsiyelerini söyledim. Yanlış yapıyorlar hastanelerde de. Soğuk su ateşli olan çocukta şok etkisi yapıp havaleye meyilli olanlar da havaleye sebep olabilir. Bizim milletimiz kadar hurafe ve eski yöntemlerle çocuk büyüten yoktur sanirim. Yurtdışında bizim çocuk doktorları kadar iğne, ilac, şurup yazan var mıdır? Bizim ulkemiz kadar antibiyotik tüketen var mıdır? İlaç yazmayan doktora da bilgisiz muamelesi yapiyoruz. Grip sonuna gelince burundan akan yeşil sumuge bile iltihap diyen doktorları goruyoruz.. Tabuları yıkmak ne zormus. Nokta.

Back
X