Tabi ki azalıyor ama pat diye kesilmiyor. Ha ben 5 yaş dedim diye sizin çocuğunuz 5 yaşına kadar ağlayacak demek değil tabi ki,her çocuk farklı en nihayetinde, bizde olanı anlattım. Belki daha erken azalıp,biter.
Öte yandan ağlama konusunda farkındalığı yüksek bir çocuktu kızım(biz tabi bunu kendini ifade etmeye başladığında idrak ettik),kandıralım,idare edelim,oyalayalım durumu olamıyordu.haliyle kendini ne zaman tam anlamıyla ifade edebildi,o zaman azaldı,zamanla da bitti 5 yaş civarı. Oğlum şu an 3 yaşında mesela bir konuda tutturunca kafasını dağıtabiliyorum,ama kızımda bu mümkün olmazdı. Birazda karakter meselesi,hala inatçı,bildiğinden şaşmayan,zor ikna olan bir cocuk. Bebekkende kararlı ve inatçıydı.
Otizm konusunda birşey diyemiyorum,her ay doktor kontrolüne gittik 1 yaşa kadar,ben aglama vb sorunlardan bahsettim ve doktorumuz bir problem görmedi. Çok ağlayan bebekler kolik oluyor genelde ,otizm teşhisi nasıl konulur bilemedim zira yapabildikleri çok çok sınırlı oluyor zaten ilk aylarda bebeklerin.