Kızım

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Çok teşekkür ederim.
Bu arada kuzumla ilgili olumlu özellikleri yazarken doktoru rahatsız edenleri yazmayı atlamışım. Son derece oral bir çocuk. Hala vazgeçemedi takıntıdan herşeyi önce inceleyip sonra ağzına atıyor. Çok huysuz, sık sık ağlayan, aşırı hareketli ve dikkat süresi kısa bir çocuk.
Benim kiziminda dikkat eksigi coooookkk fazla
Ablalari ile vakit geciriyor mu
Gun icinde yasitlari ile vakit geciriyor mu bu cok onemli dedi doktir

Benimki küçük ablanın müptelası. Ablasının elini tutmadan yürümez ama bize elini vermez. İlla o tutacak diye ağlar. Kovalamaca, saklambaç, evcilik hepsini ablaları öğretti. Ablası dışardaysa o gün gelir gelmez sarılır sıkı sıkı bırakmaz. Allahım çok şükür ki ablaları var. Ben odaklamakta yetersiz kalıyorum çoğu zaman onlar saniyesinde halledip bir şekilde dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Ama maalesef yaşıt yok etrafımızda. Kreş bu kadar hareketli bir çocuk için güvenli olmaz diye düşünüyorum.

Benimki küçük ablanın müptelası. Ablasının elini tutmadan yürümez ama bize elini vermez. İlla o tutacak diye ağlar. Kovalamaca, saklambaç, evcilik hepsini ablaları öğretti. Ablası dışardaysa o gün gelir gelmez sarılır sıkı sıkı bırakmaz. Allahım çok şükür ki ablaları var. Ben odaklamakta yetersiz kalıyorum çoğu zaman onlar saniyesinde halledip bir şekilde dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Ama maalesef yaşıt yok etrafımızda. Kreş bu kadar hareketli bir çocuk için güvenli olmaz diye düşünüyorum.
Kizim ilk cocugum maalesef cevrede kimse yok ara sira koye gideriz de oyle cevre edinir bir de parktan arkadas yapar
Cok icine kapanik icinden konusur bazen 😄

cocuk gelisimci olarak yaziyorum, hic konusmayan ogrencim de var goz temasi kurmayan da deli gibi etrafi dagitan da. cunku bunlar farkli bireyler ve farkli karakter ozellikleri var... Ayrica ogrencilerim ilk okula geldikleri ay normalden hep farkli davranir, aglar anneden ayrilamaz bazisi hic bag kuramaz. Ama biliriz ki bu farkli ortama girdigi icin boyle, bu yuzden ev ziyaretleri yapar cocugu kendi ortaminda fark ettirmeden izleyip degerlendiririz. Yine cok abes bir sey olmadikca ( Kendine zarar verme, kekemelik vs.) cocugu normal goruruz.
Ozellikle bir velim cocugunun normal olmadigindan bahsetttiginde yaninda cocuk varsa hemen uyaririm. Cocuga normal olmadigi hissettirilmemeli ve zaten buyuk ihtimalle de o cocuk normal.
Ama doktorlara gitmek vs. cocugun bunu hissetmesine ve hicbir seyi yokken farkli hissetmesine sebep olabilir. 3 dk da da cocuk fln degerlendirilemez.
Bence kitaplardaki ideal cocuk hareketlerine ulasmayi beklemeyin veya cevredeki cocuklara. Cocugunuz ozel:)

cocuk gelisimci olarak yaziyorum, hic konusmayan ogrencim de var goz temasi kurmayan da deli gibi etrafi dagitan da. cunku bunlar farkli bireyler ve farkli karakter ozellikleri var... Ayrica ogrencilerim ilk okula geldikleri ay normalden hep farkli davranir, aglar anneden ayrilamaz bazisi hic bag kuramaz. Ama biliriz ki bu farkli ortama girdigi icin boyle, bu yuzden ev ziyaretleri yapar cocugu kendi ortaminda fark ettirmeden izleyip degerlendiririz. Yine cok abes bir sey olmadikca ( Kendine zarar verme, kekemelik vs.) cocugu normal goruruz.
Ozellikle bir velim cocugunun normal olmadigindan bahsetttiginde yaninda cocuk varsa hemen uyaririm. Cocuga normal olmadigi hissettirilmemeli ve zaten buyuk ihtimalle de o cocuk normal.
Ama doktorlara gitmek vs. cocugun bunu hissetmesine ve hicbir seyi yokken farkli hissetmesine sebep olabilir. 3 dk da da cocuk fln degerlendirilemez.
Bence kitaplardaki ideal cocuk hareketlerine ulasmayi beklemeyin veya cevredeki cocuklara. Cocugunuz ozel:)
👏👏👏👏👏👏👏👏👏

İki kiziniz mı var. Diğer kizinızla ilgilenebilirsiniz dedi demişiniz.

Kızınızın problemi yok gibi ustune duşup kendinizi kastiğinız her davranişini aşırı gözlemlediginiz içon kizinızda gerginlik oluşmuş olabilir

Aynen bence de konu sahibi bir psikoloğa gidebilir. Zaten bence her insan duzenlii aralıklarla gitmeli

Ikinci bir doktor demek tüm sürece sıfırdan başlamak demek. Ben aynı doktor tarafından takip edilmesi taraftarıyım. Doktorun muallakta kalmasi bence çok normal. Evde en çok ilgilenen kişi annesidir. Annesi sürekli çocuk normal değil diyorsa doktor annenin beyanını esas alır. Çünkü 10 dakikada bir çocuğu dış ortamda değerlendirmek çok zor.
EEG ile bunlar anlaşılır mi diye sormuşsunuz. Ona da cevabım hayır. Eeg ortada organik bir patoloji varsa tespit eder. Yani çocukta beyinde bir odakta belli bir aktivite artısı varsa anlar diyim.
Insallah çocuğunuzda bir sorun yoktur.

Arkadaşlar 23 aylık kızımla ilgili kalbimi sıkıştıran bir derdim var. Kısaca anlatacak olursam 14 aylıkken işaret parmağını kullanmamasından şüphe edip bir süre takip ettik. Yine de içimiz rahatlasın uzman görüşü alalım diye 18 ayllıkken çocuk psikiyatrına götürdük.
Psikiyatr takip etmek istedi ve 2 ay sonra yeniden gördüğünde kızımızın son derece normal olduğunu artık takibe gerek kalmadığını söyledi.
Biz yine de 3 yaşında kreşe başlayıncaya kadar düzenli aralıklarla götürüp fikir almak istedik. En son randevudan 3 ay sonra doktorumuz “gerileme olmamış ama içine kapanmış kızınız’ dedi. Bu arada kızımı sadece 3 dk değerlendirebildi çünkü ancak ütü odası büyüklüğündeki bir oda oyuncak kalabalığı ile doluydu ve doktorun yardımcısı bir kaza geçirip koltuk değneği ile yürüyebildiğinden oyuncak odası dağınık bırakılmıştı. Kızım o dağınıklığın içine girdi ve normalde oynayacağı oyuncaklara bakmadı bile.
Şimdi doktorumuz iki ay sonraya tekrar randevu verdi. Sizce aynı doktora tekrar götürmeli miyim? Yoksa başka bir doktordan fikir almam daha doğru mu olur?
Bize kesinlikle tekrar gelmenize gerek yok çocuğunuz Sağlıklı bir çocuk dediği için aldığımız bireysel eğitimi de bırakmıştık. Doktorumuz kesmemizi istemişti. Bu nedenle hem üzgünüm hem de kızgınım. Aylarca bir cendere içindeydim ve bana rahat olmamı, eskisi gibi üstüne düşmemizin gerekmediğini, diğer kızlarımla eskisi gibi ilgilenebileceğim söylemişti doktorumuz. Şimdi ise bambaşka birşey. Ne yapmalıyız sizce?
Sadece işaret parmağını mı kullanmadı diye böyle paniklediniz? Her çocuk dağınık olan oyuncakların içinde afalanır ben bile. Oğlum 16 aylık parmakla göstermiyor ama ne istiyorsa gözlerime bakıp anlatmaya çalışıyor. Basit isimleri söylüyor süt düt diyor ama parmağını kullanmıyor. Git gel aç kapa apla gibi bugün ilk kez işaret parmağıyla bu dedi sadece. O da ilk kez. Bu pandemi süreci gerçekten çocukları olumsuz yönde etkiledi. Ve 2 kızın daha var o konu da şanlı. Rol model olarak..
Ben bir sıkıntı görmedim ❤️

Ben neden cocugunuzun normal olmadigini dusundugunuzu anlamadim. Benim kucuk oglum da 2 yasini doldurmak uzere, sizin cocugunuzun yaptiklarinin bazilarini yapmiyordur belki de, saklambac falan oynamiyor ama insanlarla kaynasir, gun icinde surekli gider gelir sarilir, sevilmek ister, konusmaya henuz baslamadi ama kendince birseyler konusur, anne, baba, dede, mama, ac, giy.. gibi kelimeler soyler. Daha ne yapmasi gerekiyor bilmiyorum. Her cocuk farkli. Onunla ayni yasta bi komsu cocugu var, catir catir konuşuyor ama ben hic bizimki niye konusmuyor diye dert edinmedim. Abisi de 2,5 yasinda falan baslamisti konusmaya.

Şüpheniz varsa ikinci bir görüş alın elbette.
Tedbir takdiri bozarmış diye bir söz var.
Ayrıca özel diyorsunuz neden üç dk değerlendiriyor.
O yaşta ağlama, hırçınlık çok dogal değil mi.
Bence doğal.
Oğlum da çok hırçındi, şimdi pamuk oldu :)
Ayrıca hareketli çocuğu kreşe emanet etmek çok zor, anlıyorum o konu da.
Ama genelde kreşe verin diyorlar :/

İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Tüm kalbimle diliyorum bunu. Çok teşekkür ederim.
Bu arada kuzumla ilgili olumlu özellikleri yazarken doktoru rahatsız edenleri yazmayı atlamışım. Son derece oral bir çocuk. Hala vazgeçemedi takıntıdan herşeyi önce inceleyip sonra ağzına atıyor. Çok huysuz, sık sık ağlayan, aşırı hareketli ve dikkat süresi kısa bir çocuk.
Son cümleleriniz şey değil mi? Benim kızım :KK54: Bu yeni nesil bebeklerin fabrika çıkışları böyle bence. Siz yine de uzman gözetiminde olmaya devam edin ancak bence içinizi karartmanızı gerektirecek hiçbir şey yok.

Bir arkadaş çocuğuma EEG çekilecek demiş hemen ben de yaptırayım moduna girdiniz öncelikle bir sakin olun. Her çocuk farklıdır. Dikkat eksikliğinin vs. EEG ile anlaşılacağını da hiç sanmıyorum. Daha 2 yaşına girmemiş yavrucak ne EEG si. Önceden yapmadığı şeyleri de yapıyormuş baksanıza. Anlattıklarınıza göre de ben bir sorun göremedim. Klasik pandemi çocuğu gibi duruyor. Bence biraz rahat olun, akışına bırakın. He göz teması kurmaz, kendine zarar verir veya farklı durumlar olur tamam ama şimdilik bir problem olmadığını düşünüp ona göre yaklaşın çocuğunuza. Eminim yaptığı hareketleri hissettirmeden de olsa sürekli takip ediyor ve yorum yapıyorsunuzdur. Bence bunları da hissediyor olabilir

Arkadaşlar 23 aylık kızımla ilgili kalbimi sıkıştıran bir derdim var. Kısaca anlatacak olursam 14 aylıkken işaret parmağını kullanmamasından şüphe edip bir süre takip ettik. Yine de içimiz rahatlasın uzman görüşü alalım diye 18 ayllıkken çocuk psikiyatrına götürdük.
Psikiyatr takip etmek istedi ve 2 ay sonra yeniden gördüğünde kızımızın son derece normal olduğunu artık takibe gerek kalmadığını söyledi.
Biz yine de 3 yaşında kreşe başlayıncaya kadar düzenli aralıklarla götürüp fikir almak istedik. En son randevudan 3 ay sonra doktorumuz “gerileme olmamış ama içine kapanmış kızınız’ dedi. Bu arada kızımı sadece 3 dk değerlendirebildi çünkü ancak ütü odası büyüklüğündeki bir oda oyuncak kalabalığı ile doluydu ve doktorun yardımcısı bir kaza geçirip koltuk değneği ile yürüyebildiğinden oyuncak odası dağınık bırakılmıştı. Kızım o dağınıklığın içine girdi ve normalde oynayacağı oyuncaklara bakmadı bile.
Şimdi doktorumuz iki ay sonraya tekrar randevu verdi. Sizce aynı doktora tekrar götürmeli miyim? Yoksa başka bir doktordan fikir almam daha doğru mu olur?
Bize kesinlikle tekrar gelmenize gerek yok çocuğunuz Sağlıklı bir çocuk dediği için aldığımız bireysel eğitimi de bırakmıştık. Doktorumuz kesmemizi istemişti. Bu nedenle hem üzgünüm hem de kızgınım. Aylarca bir cendere içindeydim ve bana rahat olmamı, eskisi gibi üstüne düşmemizin gerekmediğini, diğer kızlarımla eskisi gibi ilgilenebileceğim söylemişti doktorumuz. Şimdi ise bambaşka birşey. Ne yapmalıyız sizce?
Sizin yerinizde olsam 3 farklı bundan başka uzmanda danışırim

2 ay sonra çağırmasına takıldım, biraz büyüsün de değerlendirelim diye mi düşündü acaba?
5 yaşında oğlum, oyun terapisi yapan bir psikoloğa her hafta gidiyoruz, en az 12 seans gidecekmişiz, çok değil mi diye takılıyor benim de aklıma.

Oyun odası çok dolu ve gruplanmış olsa da karışık görünüyor, sizinki de normaldir belki.
2.seanstan sonra bize sordu evde olsaydı nasıl davranırdı diye.

Dikkat ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız devam edin, ilkokul başlamadan bu konuya eğilmek lazım.

Ikinci bir doktor demek tüm sürece sıfırdan başlamak demek. Ben aynı doktor tarafından takip edilmesi taraftarıyım. Doktorun muallakta kalmasi bence çok normal. Evde en çok ilgilenen kişi annesidir. Annesi sürekli çocuk normal değil diyorsa doktor annenin beyanını esas alır. Çünkü 10 dakikada bir çocuğu dış ortamda değerlendirmek çok zor.
EEG ile bunlar anlaşılır mi diye sormuşsunuz. Ona da cevabım hayır. Eeg ortada organik bir patoloji varsa tespit eder. Yani çocukta beyinde bir odakta belli bir aktivite artısı varsa anlar diyim.
Insallah çocuğunuzda bir sorun yoktur.
Haklısınız şu an paniklemiş durumdayım. EEG konusunu danışacağım doktorumuza. Açıkçası ben otistik olduğunu düşünmüyorum. Hiperaktivite dese ya da dikkat eksikliği kabul ederim ama içine kapanmış olduğunu düşünmüyorum ama değerlendirme esnasında kendisi gibi dAvranmadığıniçin doktor da şüpheleniyor haklı olarak.

Ben neden cocugunuzun normal olmadigini dusundugunuzu anlamadim. Benim kucuk oglum da 2 yasini doldurmak uzere, sizin cocugunuzun yaptiklarinin bazilarini yapmiyordur belki de, saklambac falan oynamiyor ama insanlarla kaynasir, gun icinde surekli gider gelir sarilir, sevilmek ister, konusmaya henuz baslamadi ama kendince birseyler konusur, anne, baba, dede, mama, ac, giy.. gibi kelimeler soyler. Daha ne yapmasi gerekiyor bilmiyorum. Her cocuk farkli. Onunla ayni yasta bi komsu cocugu var, catir catir konuşuyor ama ben hic bizimki niye konusmuyor diye dert edinmedim. Abisi de 2,5 yasinda falan baslamisti konusmaya.
Doğduğu an ağlamaya başladı kızım ve ilk bir yıl hiç susmadı diyebilirim. Ama böyle normal ağlama değil kolu bacağı kopuyormuş gibi göreni dehşet içerisinde bırakan bir ağlama. 1 yaşından sonrada sürekli bir huzursuzluk hali vardı ve aşırı hareketlilik. Mesela akşamları dışarı çıkarıyoruz ve gören kişiler sürekli sağa sola koşuşturan kızımı görüp bize acıyan gözlerle bakıyorlar. Engelleyince de uzun süreli ağlama krizine giriyor.

Ya inşallah öyledir, inanın çok panikliyorum. Yani bu durumu biliyor doktorumuz bulunduğumuz yerde akraba vs yok. 2 yoldur hiç ev gezmesi yapmadık, eve misafir kabul etmedik. Ayrıca kendisi tüm oyuncakları kapalı dolaplarda tutmamızı tek tek vermemizi istedi biz de bu şekilde yaptık. Ama değerlendirme odası karman çorman. Çocuk uzun süredir öyle bir karmaşa görmediğinden sapıtıyor.

Yani yani sürekli gözünüzü dikip çocuğu gözetlerseniz çocuk da hisseder bence😶 Konuya geleyim, bence oyun grubu bakın çocuk arkadaş edinin, oynasın. Zaten pandemi çocuğu diyorsunuz, böyle bütün gün evde sıkılır çocuk. Olmazsa yarım gün kreş bakın.

Back