- 19 Aralık 2019
- 303
- 1.911
Merhaba hanımlar. Sorunum aslında yeni değil ama artık tükendiğimi hissediyorum ve belki işime yarayacak bi fikir olur diye yazmaya karar verdim. İki yaşında bi kızım var. Kızım doğduğundan beri gece sağlıklı bir uykumuz yok. Mesela dün gece altı defa uyandı. Yemek yemek istemiyor. Sevdiği şeyler iki üç çeşitle sınırlı, onları da reddediyor sık sık. Sürekli yarı aç geziyor. Ne yapsam olmadı. Çeşit çeşit yemekler denedim olmadı. Bu açlığını emerek bastırmaya çalışıyor. Artık büyüdüğü için sütümün kalitesi de doyuruculuğu da azaldı. Emiyor on dk sonra tekrar açlığı hissedip saldırıyor memeye. Çocuk ne gece uykusu alıyor ne de sağlıklı besleniyor. Bu yuzden çok sağlıksız ve bünyesi zayıf. Sık hastalanıyor ve hastalıkları çok uzun suruyor. İyileşemiyoruz on onbeş gun. Sütten kesmeye çok çalıştım ama hep başarısız oldum. Konuşarak anlatarak kesmeyi denedim olmadı. Azalta azalta keseyim dedim olmadı. Göğsüme salça sürdüm, lavaboyu gösterip "yıka" dedi. Sarı sabır taşı aldım sürdüm, ağzına alıp çıkarıp alıp çıkarıp göğsü yavaşça temizleyip emmeye devam etti. Salça sürüp yara bandı yapıştırdım memeler UF olmuş açıyorlar yazık, ellemeyelim iyileşsinler diyerek uzak tutmaya çalıştım ama sureklı açıp bakmak istiyor, en sonunda salçayı silmek aklına geldi ıslak mendille silip içti sütünü. Bana mısın demiyor. Çarelerim tükendi. Başka ne yapabilirim kesmek için. Çocuk gunduz surekli dibimde, meme için ağlıyor, gece deseniz yine rahat yok. Açlıktan uyanıp ağlıyor eme eme sabaha kadar göğüslerim sızım sızım sızlıyor. Bi gece olsun rahat bi uyku uyumadım arkadaşlar. Kafayı yemek uzereyim. Aşırı stresliyim surekli bana yapışıp emmek istemesic yaptığım yemekleri ısrarla reddetmesi, gece durmadan uyanıp memeyle uyuması. Artık tahammülüm kalmadı deli olucam korkuyorum. Çok sinirliyim sürekli sesimi yükseltiyorum. Nasıl çözeriz bu emzirme durumunu?