- 26 Eylül 2017
- 469
- 37
- 48
- 32
- Konu Sahibi gulsahmadan
-
hayir baska konudada boyle devamli laf degistirdiSadece bundan yola çıkarak mı yalancı olduğunu düşünüyorsunuz?
babasinin hic basi agrimaz benim ensem agrir babasi devamli laf degistirir yalan soyler ben yapmam ama benim su an derdim agrisinin olup olmadigini nasil ogrenecegimÇocuklar ailede ne görüyorsa onu yapar diyecem acaba evde bu tarz sorunlarınız oldu babayla vs.??
Yüksek ihtimalleİlgi çekmeye çalışıyor olabilir mi?
sanmiyorum oyle olsa agri gecti demez ki ilgileneyim diye gecmedi derİlgi çekmeye çalışıyor olabilir mi?
e tabikiYaramazlık vs yaptığında çok kızıyor musunuz?
Bazen böyle durumlarda korku oluşuyor bilinçaltında o da istemdışı yalanlara sebep olabiliyor. Bu sebeple yalan söylediğinde sakin davranın, doğruyu söylemesi için teşvik edin ama üstelemeyin. Bir nevi dikkat çekme çabası gibi geldi. Çok üstüne düşmezseniz yerleşik davranış halini almaz diye düşünüyorum. Olur da kalıcı bir davranış bozukluğu haline dönerse bir pedagog durumu kolaylıkla çözer.e tabiki
aldim karsima sakin sakin sordum neden yalan soyluyorsun dedim basladi aglamaya niye agliyorsun dedim cvp yok niye yalan soyluyorsun dedim cvp yok cok endiseleniyorum ya gercekten agriyorsa ensesi?Bazen böyle durumlarda korku oluşuyor bilinçaltında o da istemdışı yalanlara sebep olabiliyor. Bu sebeple yalan söylediğinde sakin davranın, doğruyu söylemesi için teşvik edin ama üstelemeyin. Bir nevi dikkat çekme çabası gibi geldi. Çok üstüne düşmezseniz yerleşik davranış halini almaz diye düşünüyorum. Olur da kalıcı bir davranış bozukluğu haline dönerse bir pedagog durumu kolaylıkla çözer.
Genelde çocuklar korku ve baskı hissettiğinde yalan söylerler. Eğer bir yerin ağrıyorsa söyle bize yardımcı olalım tarzında yaklaşın. Yalan söylediğini dillendirmeyin daha baskı altında hissettirir.aldim karsima sakin sakin sordum neden yalan soyluyorsun dedim basladi aglamaya niye agliyorsun dedim cvp yok niye yalan soyluyorsun dedim cvp yok cok endiseleniyorum ya gercekten agriyorsa ensesi?
onuda yaptim bi yerin agridiginda bana soyle dedim ama soylemediGenelde çocuklar korku ve baskı hissettiğinde yalan söylerler. Eğer bir yerin ağrıyorsa söyle bize yardımcı olalım tarzında yaklaşın. Yalan söylediğini dillendirmeyin daha baskı altında hissettirir.
Bu şekilde davranırsanız doğru iletişim kuramazsınız ki başlığı açma şeklimiz bile çocuğunuzu suçlayıcı şekilde, çocuğunuzu karşınıza aldığınızda anneciğim tam olarak nerenin ağrıdığını söylersen yardımcı olabiliriz, biraz daha sakin kafayla düşün olur mu belki yastıktan düştün bir gözlemleyelim şeklinde onu rahatlatmanız lazım, ayrıca çocuğunuzda gördüğünüz olumsuz hareketi dillendirerek pekiştirmeyin o hareketi zamanla bırakmasını bekleyin, korktuğu için, doktora gitmek istemediği için doğruyu söylemiyor olabilir, ama bir çocuk yalan söylüyorsa lütfen önce kendinizi, hareketlerinizi sorgulayın, çünkü çocukların öğrenmesinde en etkili yöntem sosyal öğrenmedir, çocuğunuz size rahatlıkla kendinizi ifade edemiyorsa, vereceğiniz tepkiden çekiniyorsa yalan söyleme yoluna başvurur, ona yalan söylemenin kötü birşey olduğunu, onu eleştiriyor gibi değilde anlattığınız bir hikâyede çaktırmadan empoze edin, örneğin yalancı çoban hikayesi gibi gibi ama lütfen çocuğunuzu öncelikle anlamaya çalışın.aldim karsima sakin sakin sordum neden yalan soyluyorsun dedim basladi aglamaya niye agliyorsun dedim cvp yok niye yalan soyluyorsun dedim cvp yok cok endiseleniyorum ya gercekten agriyorsa ensesi?
aynen dediginizi yaptim neren agriyor goster dedim devamli baska yerleri gosterdi agrin gectimi dedim evet dedi emin misin bi daha dusun dedim evet dedi sonra bir daha sordum agriyor dediBu şekilde davranırsanız doğru iletişim kuramazsınız ki başlığı açma şeklimiz bile çocuğunuzu suçlayıcı şekilde, çocuğunuzu karşınıza aldığınızda anneciğim tam olarak nerenin ağrıdığını söylersen yardımcı olabiliriz, biraz daha sakin kafayla düşün olur mu belki yastıktan düştün bir gözlemleyelim şeklinde onu rahatlatmanız lazım, ayrıca çocuğunuzda gördüğünüz olumsuz hareketi dillendirerek pekiştirmeyin o hareketi zamanla bırakmasını bekleyin, korktuğu için, doktora gitmek istemediği için doğruyu söylemiyor olabilir, ama bir çocuk yalan söylüyorsa lütfen önce kendinizi, hareketlerinizi sorgulayın, çünkü çocukların öğrenmesinde en etkili yöntem sosyal öğrenmedir, çocuğunuz size rahatlıkla kendinizi ifade edemiyorsa, vereceğiniz tepkiden çekiniyorsa yalan söyleme yoluna başvurur, ona yalan söylemenin kötü birşey olduğunu, onu eleştiriyor gibi değilde anlattığınız bir hikâyede çaktırmadan empoze edin, örneğin yalancı çoban hikayesi gibi gibi ama lütfen çocuğunuzu öncelikle anlamaya çalışın.
Üst üste sorarsanız çocuk paniklediğinizi anlayıp o da panikle ağrıyan yerini bile karıştırabilir, önce bir siz sakin olun gözlem yaptığınızda ağrıyan bir yeri varsa anlarsınız zaten önce siz bir soğukkanlı olun lütfen.aynen dediginizi yaptim neren agriyor goster dedim devamli baska yerleri gosterdi agrin gectimi dedim evet dedi emin misin bi daha dusun dedim evet dedi sonra bir daha sordum agriyor dedi
Biraz panik yapmış gibisiniz, çocuğunuzun bir yeri ciddi şekilde ağrırsa zaten kısa sürede kendini belli eder . Küçük çocuklar fiziksel ağrılarını saklamayi beceremezler, hatta ağrıdan ve açıdan korktukları için abartarak gösterirler. O yüzden çocuğunuz kendi gelip ensem kolum çok ağrıyor, açıyor demediyse bir sorun yoktur. Yalan söyleme meselesi ise çocuklar ağrıyan yeri ve ağrıyı net bir şekilde anlatmakta zorlanabilir. Daha çok huzursuzluk , huysuzluk , ağlama gibi hareketleri olabilir. Eğer çocuğunuzu bıraktığınızda oynamaya devam ediyorsa bir sorun yoktur.aldim karsima sakin sakin sordum neden yalan soyluyorsun dedim basladi aglamaya niye agliyorsun dedim cvp yok niye yalan soyluyorsun dedim cvp yok cok endiseleniyorum ya gercekten agriyorsa ensesi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?