kizim ve esim = cok bunaldim

Allah yardimcin olsun canım.ben olsam kızımla ilgilenirdim.eşinin ailesi okumus ama insan olamamiş mallesef kusura bakmada.

Aileme gtmeme kiziolar kaldiki tatil asla izin vermezler

arkadaşım bak, okumadın diye laf ediyorlar, katlanıyorsun hadi bir derece
laf sokuyorlar, aynı evdesiniz diye susuyorsun hadi onu da görmezden gelelim

fakat, evli barklı kadınsın artık (yaşın genç olsa da), aile evine izinle gitmek, izin alamamak da ne demek?

evliliğinde fiziksel şiddet var mı???
yoksa, birgün diyeceksin ki "ben 2-3 günlüğüne ailemin yanına gideceğim", hayır derlerse "sormuyorum, haber veriyorum" diyeceksin, hazırlananıp gideceksin

anlamadığım, bunu neden yapamadığın?
açık açık yazar mısın rica etsem sebebini

Ne kadar bu saygısızlığa katlanacaksın ?
Gençliğini onlara mı adayacaksın.
Belli ki sessiz bulmuşlar seni gerekirse kendi ailende dahil çek restini.
Girersin bir işe açıktanda okulunu okursun kimseye muhtaç olmazsın.

sen çocuğa bakamıyorsun diye laf ediyorlarya yanlış anlamadıysam kv de sendeymiş o da mı bakamıyor o zaman. kendi üzerine niye alınmıyor hadi siz bakamadınız aynı evin içinde o da bakamamış demekki. ayrıca bir hafta bütün işleri bırakın ne işe yaradığınızı görsünler.

izin vermiyorlar derken??? bu aşamaya gelmenizin sorumlusu sizsiniz. ben bırak aileme gitmeyi gezmeye giderken bile izin almam sadece haber veririm.

biraz kendinizi geliştirmeniz gerekiyor sanıyorum.kitap falan okusanız size de iyi gelir. hatta yaşınız çok küçük. eğitim hayatına devam edebilirsiniz bile.

Yasim 20 kbdimi cok ezdim napim neyapcagimi sasirdim
Canım ya, hangi akıl 18 yaşında iken bir adamla evlenip hemen çocuk doğuruyorsun. Tanıdın mı bu adamı önceden? Çok mu sevdin?
O kadar okumuş ise adam, niye böyle bir evlilik istediği belli değil mi? Gözünü açmamış kıza istediğimizi yaparız, istediğimiz gibi yönetiriz.

Bir şekilde özgüvenini kazanmam lazım. Seni böyle evlendiren ailenden de hayır geleceğini sanmam.

Eğitimin var mı?

bazı aileler ciddi çok baskıcı oluyor. kadını göndermiyor dövüyor gidersen gelme diyor mesela yada bebeğini alıyor sen gidersin o gidemez diyor. bende burda okuduklarımdan sonra anladım bazı şeyleri cidden böyle aileler var nefes aldırmıyorlar biz anlamıyor niye bu kız karşı çıkmıyor diyoruz ama o kıza o fırsatı vermiyorlar baskıyla.

Cok guzel yorum yapiosunu soyle diyim herseye susuyorum cunku mecburum rezillik cikmasin istemiirum kndimi ezdiriorum esim hic bisi yapmio ailem dio el alemduysa eder adimizu dusun calisamam kizima kimse bkmaz siddet yok o kdr pismanim ki hayattan ölmek istiom bazen

ruhlar alemi, şu yazdığım mesaja cevap yazmanı özellikle rica ediyorum çünkü bazen biz yazıyoruz yazıyoruz sonra konu sahipleri öyle cevaplar veriyor ki dumur olup, yazdığımız onca şeye acıyoruz. Lütfen şu 3 soruma dürüst cevap yaz, ona göre yorum yapalım veya yapmayalım:

1) manevi şiddet var, açıkça belli ama fiziksel şiddet var mı?
2) "elimde olsa, hemen boşanırım" mı diyorsun
3) yoksa bana böyle davransa da, "eşimi seviyorum ve boşanmak istemiyorum" mu diyorsun?

lütfen yaz...

canım bunları biliyorum
fakat ben başka yere varmaya çalışıyorum, bi cevap alabilsem

rezillik cikar ne demek ya? ne olur da rezillik çıkar? korktugunuz, sakladiginiz bir sry mi var da esiniz böyle konusabiliyor?
kusura bakmayin da cahilliginizden ben bunaldim burda. hicbir cabaniz yok. yas 20, hayattan hic beklenti yok. yok kendimi ezdirdim , yok disari cikamam, yok aileme gidemem..aileniz istememis kendiniz zorla evlenmek istemissiniz? neyini istediniz bu hayatin?

Fiziksel siddet yok bosanmak istiyorum ama elimde bisi yok ne sewmesi sewgimi kaldi artik bnde bikmisim ondanda

Al işte, hep ailenin cahilliği zaten en büyük suç!!

Elalemin ne düşeneceği senin ruh sağlığından, mutluluğundan önemli mi? Lütfen bu kadar pasif kalma. Kendini ezdirme. Her şeye evet deme; tabii ki senin de eşinle çatışan isteklerin olacak. Aileni görmek istemen mesela çok normal.
Bu arada açıktan da olsa eğitimini tamamla. Çocuğun 3-4 olunca kreşe de gizer, sen kendini yetiştir, o zaman kendine bir iş bakarsın.

ne diye bu kadar erken evlendin?

boyle olcagini bilmiodum nisanliyken bole degildi anne oglum kalk derse kalkar otur dese oturur o nedesw o olur bilmiorumki napcagimi

Fiziksel siddet yok bosanmak istiyorum ama elimde bisi yok ne sewmesi sewgimi kaldi artik bnde bikmisim ondanda
ciddi olarak boşanıyorum desen ailen ne tepki verir? sahip çıkıp gel kızım otur bizle yada sana ev açalım vs der mi?

valla senı yargılamak gıbı dusunme ama ıste meslek sahıbı olmak, okumak bu yuzden cok onemlı. sonra sen ve senın gıbı olan kadınlarımız eslerı ve eslerının aılelerı hatta kendı aılelerı tarafından hor goruluyor, esın ben para kazanıyorum sende ev ıslerıyle cocukla ugrasmak zorundasın+anama bacıma hızmet etmek zorundasın modunda valla allah sabır versın. en buyuk hatayı ana kuzusu bır adamla evlenmekle , kv ıle aynı evde yasamaya bastan goz yummakla ve çalışmamakla yapmısın ama dıcek bısı yok

aılen sana kapısını acıyosa bır sure gıt onlarla oyalan bır ıkı hafta falan evden uzaklas, ya da yapabılecek gucun varsa al esını karsına ben yoruluyorum, evde kaç kışıyız bırde ustune cocuk bunaldım sende benı anla falan dıye dertles..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…