- 18 Ocak 2012
- 8.284
- 3.937
-
- Konu Sahibi ruhlar alemi
Aileme gtmeme kiziolar kaldiki tatil asla izin vermezler
Canım ya, hangi akıl 18 yaşında iken bir adamla evlenip hemen çocuk doğuruyorsun. Tanıdın mı bu adamı önceden? Çok mu sevdin?Yasim 20 kbdimi cok ezdim napim neyapcagimi sasirdim
bazı aileler ciddi çok baskıcı oluyor. kadını göndermiyor dövüyor gidersen gelme diyor mesela yada bebeğini alıyor sen gidersin o gidemez diyor. bende burda okuduklarımdan sonra anladım bazı şeyleri cidden böyle aileler var nefes aldırmıyorlar biz anlamıyor niye bu kız karşı çıkmıyor diyoruz ama o kıza o fırsatı vermiyorlar baskıyla.arkadaşım bak, okumadın diye laf ediyorlar, katlanıyorsun hadi bir derece
laf sokuyorlar, aynı evdesiniz diye susuyorsun hadi onu da görmezden gelelim
fakat, evli barklı kadınsın artık (yaşın genç olsa da), aile evine izinle gitmek, izin alamamak da ne demek?
evliliğinde fiziksel şiddet var mı???
yoksa, birgün diyeceksin ki "ben 2-3 günlüğüne ailemin yanına gideceğim", hayır derlerse "sormuyorum, haber veriyorum" diyeceksin, hazırlananıp gideceksin
anlamadığım, bunu neden yapamadığın?
açık açık yazar mısın rica etsem sebebini
neden çıkamıyosunuz?Nasil para kazansam ewde yapabilecegim seyler ne olabilir disari cikamiom cunku
Mrb ablalarim cok bunaldim artik annelik cok guzel ve bi o kadarda zormus kizim 8 aylik 3 ayliktan beri surekli hasta 1 hafta iyise diger hafta muhakkak hasta zaturede olmustu zaten simdide hasta kucagimda yatio 6.ci disimiz bizi biraz zorladi sanirim cunku dis eti mosmor olmus ve atesi 2 gundur 38 lerde en az dr bogaz enfeksiyonu kulak iltihabi var dedi ilac antibiyotik kullaniyoz iste hala kotu neyse gelelim esime esim cok vurdum duymaz elinde tel surekli oyun oynar bi kelime etmio cocuga bakmio ve bna surekli ne ise yarion bi cocuga bkamion diyip duruo kv ayri oda ayni sekilde saydirio ev temizlik yemek bn yapiom ewimde kalan gorumcemin kizi war oda ayri cok bunqldim surekli agliom ne yapcagimi sasirdim esim ve ailesi hep okumus meslek sahibi bn okumadigim icin bisi yapmak istesem neyin var diolar kndime senede bi bisi alirim oda laf olur of of sizden yorum bekliom..
Not:ailenle konusun diceksiniz diorum ama annem bisi olmaz sus diyip bni geri yolluo lutfen bni kirmadan yorum yapin
bazı aileler ciddi çok baskıcı oluyor. kadını göndermiyor dövüyor gidersen gelme diyor mesela yada bebeğini alıyor sen gidersin o gidemez diyor. bende burda okuduklarımdan sonra anladım bazı şeyleri cidden böyle aileler var nefes aldırmıyorlar biz anlamıyor niye bu kız karşı çıkmıyor diyoruz ama o kıza o fırsatı vermiyorlar baskıyla.
Cok guzel yorum yapiosunu soyle diyim herseye susuyorum cunku mecburum rezillik cikmasin istemiirum kndimi ezdiriorum esim hic bisi yapmio ailem dio el alemduysa eder adimizu dusun calisamam kizima kimse bkmaz siddet yok o kdr pismanim ki hayattan ölmek istiom bazen
ne diye bu kadar erken evlendin?Mrb ablalarim cok bunaldim artik annelik cok guzel ve bi o kadarda zormus kizim 8 aylik 3 ayliktan beri surekli hasta 1 hafta iyise diger hafta muhakkak hasta zaturede olmustu zaten simdide hasta kucagimda yatio 6.ci disimiz bizi biraz zorladi sanirim cunku dis eti mosmor olmus ve atesi 2 gundur 38 lerde en az dr bogaz enfeksiyonu kulak iltihabi var dedi ilac antibiyotik kullaniyoz iste hala kotu neyse gelelim esime esim cok vurdum duymaz elinde tel surekli oyun oynar bi kelime etmio cocuga bakmio ve bna surekli ne ise yarion bi cocuga bkamion diyip duruo kv ayri oda ayni sekilde saydirio ev temizlik yemek bn yapiom ewimde kalan gorumcemin kizi war oda ayri cok bunqldim surekli agliom ne yapcagimi sasirdim esim ve ailesi hep okumus meslek sahibi bn okumadigim icin bisi yapmak istesem neyin var diolar kndime senede bi bisi alirim oda laf olur of of sizden yorum bekliom..
Not:ailenle konusun diceksiniz diorum ama annem bisi olmaz sus diyip bni geri yolluo lutfen bni kirmadan yorum yapin
ciddi olarak boşanıyorum desen ailen ne tepki verir? sahip çıkıp gel kızım otur bizle yada sana ev açalım vs der mi?Fiziksel siddet yok bosanmak istiyorum ama elimde bisi yok ne sewmesi sewgimi kaldi artik bnde bikmisim ondanda
ruhlar alemi, şu yazdığım mesaja cevap yazmanı özellikle rica ediyorum çünkü bazen biz yazıyoruz yazıyoruz sonra konu sahipleri öyle cevaplar veriyor ki dumur olup, yazdığımız onca şeye acıyoruz. Lütfen şu 3 soruma dürüst cevap yaz, ona göre yorum yapalım veya yapmayalım:
1) manevi şiddet var, açıkça belli ama fiziksel şiddet var mı?
2) "elimde olsa, hemen boşanırım" mı diyorsun
3) yoksa bana böyle davransa da, "eşimi seviyorum ve boşanmak istemiyorum" mu diyorsun?
lütfen yaz...
rezillik cikar ne demek ya? ne olur da rezillik çıkar? korktugunuz, sakladiginiz bir sry mi var da esiniz böyle konusabiliyor?
kusura bakmayin da cahilliginizden ben bunaldim burda. hicbir cabaniz yok. yas 20, hayattan hic beklenti yok. yok kendimi ezdirdim , yok disari cikamam, yok aileme gidemem..aileniz istememis kendiniz zorla evlenmek istemissiniz? neyini istediniz bu hayatin?
Al işte, hep ailenin cahilliği zaten en büyük suç!!
Elalemin ne düşeneceği senin ruh sağlığından, mutluluğundan önemli mi? Lütfen bu kadar pasif kalma. Kendini ezdirme. Her şeye evet deme; tabii ki senin de eşinle çatışan isteklerin olacak. Aileni görmek istemen mesela çok normal.
Bu arada açıktan da olsa eğitimini tamamla. Çocuğun 3-4 olunca kreşe de gizer, sen kendini yetiştir, o zaman kendine bir iş bakarsın.
Mrb ablalarim cok bunaldim artik annelik cok guzel ve bi o kadarda zormus kizim 8 aylik 3 ayliktan beri surekli hasta 1 hafta iyise diger hafta muhakkak hasta zaturede olmustu zaten simdide hasta kucagimda yatio 6.ci disimiz bizi biraz zorladi sanirim cunku dis eti mosmor olmus ve atesi 2 gundur 38 lerde en az dr bogaz enfeksiyonu kulak iltihabi var dedi ilac antibiyotik kullaniyoz iste hala kotu neyse gelelim esime esim cok vurdum duymaz elinde tel surekli oyun oynar bi kelime etmio cocuga bakmio ve bna surekli ne ise yarion bi cocuga bkamion diyip duruo kv ayri oda ayni sekilde saydirio ev temizlik yemek bn yapiom ewimde kalan gorumcemin kizi war oda ayri cok bunqldim surekli agliom ne yapcagimi sasirdim esim ve ailesi hep okumus meslek sahibi bn okumadigim icin bisi yapmak istesem neyin var diolar kndime senede bi bisi alirim oda laf olur of of sizden yorum bekliom..