Kızım ve babaannesi

Bak ne güzel ,babaanne anneanne eger cocuga olumlu elektrik veriyorsa ve de ayni zamanda oyun arkadasligi yapiyorsa ayrilmak istemiyorlar

Bir sorun olarak görmedim ama kendinide elestirmeni öneririm,mesela sinirli bir annemisin,cocuguna yeterli zaman ayiramiyormusun, esinle araniz nasil ,ya da oyun oynayamiyormusun yanlis anlama suclamiyorum seni ama bazen yogunluktan zamani yeterli ayiramayabiliyoruz bu da etken olabilir

Babaanne de hayır diye bir kelime yok. Sonsuz özgürlük var. Sanırım biraz da bununla ilgili
Senin hoşlanmadığın konularda da mı hayır demiyor ? Sonra sen nasıl baş edebilirsin ki ?ben ablamın gönlü olmayan şeyi yapmam yapamam çocukları için ,bunu Ablam bana çok güzel öğretti tavırları ile, ama sanırım sizin için artık geç oldu , babaanne sınırlarını bilmeli

Çok güzel anlatmışsın , katılıyorum fazlası ile

tkma kafana bu yaşta çocukların tercihi anlık bile değişebiliyor sevgiyi öyle güzel ölçüp biçiyorlarki en fazla kim ilgi gösteriyorsa onu severler sonra tercih değişiebiliyor anne zaten kendisinin bunun bilincindeler hayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah

Bi ara benim oglum da anneannesine düşkündü annemlere gidince evimize gelirken cok aglardi eve gelirdik anneanneye gitcem diye aglardi ama şu aralar duzeldi yani arada oluyor bence bu düşkünlük

Benim üzüldüğüm babaannesi olmadan ne bizimle dışarı çıkıyor ne de kendi evimize gitmek istiyor. Bağımlı gibi oldu artık

2 yaş sendromları bunlar. normaldir. babaanne bu davranışı kanırtacak davranışlarda bulunmuyorsa kafaya takılacak bir mevzu yok. suyuna gidin.
eve dönmeden önce de durumu güzelce anlatın ağlayacağını bilseniz de babaanne sizi yolcu etsin o da anlatsın. ağlaması ömürlük değil sonuçta bitecek. biraz sabır sadece..

Görümcemin oğlu da öyleydi küçükken geçen gün babannesinde kalmış annesine demiş ki anne karnım ağıryor numarası yaptım uyutmadım onları 4yaşında şuan maşallah çok zeki geçecek m.etme büyüyünce

Hayır öyle bir durum olmadığına eminim. Bende buna şaşırıyorum aslında çocuk gezmeye gelmiyor
sıkıntı yapma.
benim büyük kızım (4 yaşında) anneme düşkün çünkü her şeye evet diyor. ben de bunu farkettiğim mümkün olduğunca hayır demiyorum, alternatifler üretiyorum, o yüzden anneannesinde kalmayı istemez kolay kolay.
ama telefonla anneannesini aramayı biliyor ve beni şikayet ediyor :)

Ben de 3 yaşındayken babaannemin ördüğü yelek için koca yolcu otobüsünü otogarın çıkışından döndürmüşüm babannem hala anlatır. Ne güzel anılar ya.
yaramazlıklarımın tüm sırdaşı anneannemdi.
annem sene geçince duyardı :)

çok doğru tespitler.
benim kızım da öyleydi.
farkettim ki ben sürekli hayır diyen, kızan, engelleyen bir anneyim.
şimdi daha rahat bıraktım kızımı.
arada anneannesine annem izin vermiyor diye şikayet etse de eninde sonunda beni dinliyor.

Haklısınız ama ben anneme düşkün değil diye üzülmüyorum ki. Çok bağımlı ona üzülüyorum. Bizimle gezmeye gelmiyor. Ya da tatile gelmişiz sadece 2 gün anneme götüreyim diyorum olmuyor. Onlar da özlüyor torun sonuçta. Yine babaannesine düşkün olsun hiç sorun değil. Ama bu hayatımızı bu kadar etkilemesin istiyorum

benim kızım da annemi görünce benim yüzüme bakmıyor, annanem yıkasın, oynasın, yedirsin, hatta bana sen git yanımızdan diyor :) ben gayet memnunum bur durumdan anneme gidince kafamı dinleyip yatıyorum
yeğenlerim de bana aşırı düşkünler, şubat tatlinde gelip 15gün kalıp feryat figan ağlayarak dönüyorlar, yazın ben anneme gittiğimde gelip ikisi de koynumda uyuyorlar, üstelik kocamanlar artık, tabi ki her şey karşılıklı ben de ölüp bitiyorum onlar için, ama annelerinin yeri ayrı benim yerim ayrıdır her zaman.

İnanır mısınız eşimle 5 gün şehir dışına çıkmak zorunda kaldık bir kere bile sormadı bizi. Olsun sorun değil gerçekten. Ama biz bir yere götürmeye kalkınca babaanne diye ağıtlar yakıyor bizimki :)

Çok teşekkür ederim. Dün dışarı çıkarken illa babanne de gelsin dedi. Hayır onun işi var dedim başladı problem çıkarmaya. Tamam sen gelme dedim arkamızdan el salladı

Tabii kv ye göre daha sabırsızım kolay kızabiliyorum. Ama mesela annemde sabırlı ama o illa babanneyi istiyor Teşekkür ederim

Çok sağ olun

Küçük daha ama anlatmayı deseniz ne bilim belki faydalı olur illa ki büyüyecek üzülmeyin geçer emin olun :)

Ay yesinler onun şikayetlerini

ha soylede bir sorun var buyuklerde hic hayir diye bir sey soylemiyor :) bu da yanlis tabi ki torun cok seviyorlar ama herseye evet diyince anne disiplini saglayamiyor annemi cok uyardim hayir dedigime evet deme diye dayanamiyorum diyor ama artik ortak noktayi bulmak uzereyiZ :)

biz sanirim calistigimiz, ekstra yoruldugumuz icin tahammulsuz oluyoruz bende bazen kendimi elestiriyorum ama sonra bakmisim ki ayni seyleri yasiyoruz yine zamanla duzelmeyi umuyorum

Bunu da dedim ama yok hala en doğrusunu o biliyor. Hatta bu konuda doktorlar bile onun gerisinde kalıyor
Şöyle bir önerim var. Kızınıza şu mesajı verin. Orası babannesinin evi orada istediği zaman çikolata yiyor olabilir. Ama bizim evimizde o kural geçmez. Örneğin 3 günde bir yiyebilirsin gibi.
Benim babanın ve senin biraz daha büyüdüğünde koyacağın kurallar geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…