Kızım ve babaannesi

Benim kızımın durumu da aynı.ne güzel işte .demekki babannesi ona gerekenin üstünde ilgi ve sevgi gösteriyor.bizimki öyle cünkü.hatta bu durumu kullanabilirsin bile.esinle yalnz basına bir yemege bir kahve icmeye gönül rahatligiyla gidebilirsin.kızım bize kendisi söylüyor."siz gidin ben biraz babannemle bas basa vakit gecirmek istiyorum" diyor :)) evet önce ben de biraz kıskanır gibi oldum.baktım babannesi ne derse o kural olmaya başlıyor.ama cocuk bu eve dönünce hemen benim kaldigimiz yerden devam ediyoruz.

Acıkcası benim babsm 3 senedir görmüyor torununu.üstelik bir neden de yok.4 yasındaki kızım dedesini tanımaz.hic degilse o sevgiyi dibine kadar tatsın onlarla.babannesi ve esimin babasıyla aralarındaki ilişkiye hic karışmıyorum o yüzden.benim babannem de anneannem de beni böyle sevip bu kadar ilgilenmediler.acıkcası kizimin bu sevgi ve ilgi yumagında büyümesi cok hosuma gidiyor.

Tamamen cocuklarımızin tepkileri bile aynı sizinle.cok sanslisiniz cok sanslıyız ne güzel.

ha soylede bir sorun var buyuklerde hic hayir diye bir sey soylemiyor :) bu da yanlis tabi ki torun cok seviyorlar ama herseye evet diyince anne disiplini saglayamiyor annemi cok uyardim hayir dedigime evet deme diye dayanamiyorum diyor ama artik ortak noktayi bulmak uzereyiZ :)

biz sanirim calistigimiz, ekstra yoruldugumuz icin tahammulsuz oluyoruz bende bazen kendimi elestiriyorum ama sonra bakmisim ki ayni seyleri yasiyoruz yine zamanla duzelmeyi umuyorum
benim annem konu sahibinin kv si gibi sınırları kabul etmiyor. sen kendi evinde kural koy, benim evime karışma diyor :)

Çok teşekkür ederim. Dün dışarı çıkarken illa babanne de gelsin dedi. Hayır onun işi var dedim başladı problem çıkarmaya. Tamam sen gelme dedim arkamızdan el salladı
Emin ol aynı şeyleri yaşadım ve evet senin kadar da üzüldüm . Dedim ya bı toparlanma ve objektif bir bakış açısı herşeyi halletti . İkinci çocuk olduğunda sen göndereceksin kızın gitmeyecek .bu anların tadını çıkar .yalnız uzadığını hissettiğinde duruma müdahale et . Babaannesine de anlat durumu ve olaylara birlikte yön verin .çocuk bir süre sonra herseyin farkına varacaktir. Üzülme onu senin yerine koymuyor . Yalnızca babaannesiyle vakit geçirmeyi seviyor . Ben şehir dışına çıktığım vakit kızımı babaannesine bırakıyorum (okulu sebebiyle) . Dönene kadar annem de annem her lafı annem :) halbuki bir ara babaannesine sen benim babaanne annemsin diyordu :p geçer bu günler ..

benim kızım da annemi görünce benim yüzüme bakmıyor, annanem yıkasın, oynasın, yedirsin, hatta bana sen git yanımızdan diyor :) ben gayet memnunum bur durumdan anneme gidince kafamı dinleyip yatıyorum :KK53:
yeğenlerim de bana aşırı düşkünler, şubat tatlinde gelip 15gün kalıp feryat figan ağlayarak dönüyorlar, yazın ben anneme gittiğimde gelip ikisi de koynumda uyuyorlar, üstelik kocamanlar artık, tabi ki her şey karşılıklı ben de ölüp bitiyorum onlar için, ama annelerinin yeri ayrı benim yerim ayrıdır her zaman.

İnanın bende ne güzel diyordum ama çocuk onsuz hiç bir yere gelmiyor sorun ettiğim buydu
benim kızım da annemi görünce benim yüzüme bakmıyor, annanem yıkasın, oynasın, yedirsin, hatta bana sen git yanımızdan diyor :) ben gayet memnunum bur durumdan anneme gidince kafamı dinleyip yatıyorum :KK53:
yeğenlerim de bana aşırı düşkünler, şubat tatlinde gelip 15gün kalıp feryat figan ağlayarak dönüyorlar, yazın ben anneme gittiğimde gelip ikisi de koynumda uyuyorlar, üstelik kocamanlar artık, tabi ki her şey karşılıklı ben de ölüp bitiyorum onlar için, ama annelerinin yeri ayrı benim yerim ayrıdır her zaman.

Ben de çok memnundum aslında ama hiç bir yere gelmek istemeyince sorun olmaya başladı

Merhabalar arkadaşlar. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. 2 buçuk yaşında bir kızım var. Kv ile hiç bir sorunum yok. Her zaman destekçimdir. Kv ile kendi ailem aynı şehirde yaşıyor. Biz eşimle farklı bir şehirdeyiz. Ara ara memleketimize gelince kızımın kv ye olan düşkünlüğü dikkatimi çekiyordu ama hiç bu kadar abartmamıştı. En azından evimize geri döndüğümüzde sorun olmuyordu.

Şu an yine buradayız mecburi durumlardan ötürü. Elini bile yıkayamıyorum her şeyi babaannesi yapacakmış. Aynı odada uyuyorlar mümkün değil yanıma alamıyorum. O yıkayacak o yedirecek her şeyi babaannesi yapacak. En son evimize döndüğümüzde babaanneye gidelim diye 1 hafta sürekli ağladı inanması güç ama. Şu an dışarı çıkarken bile bizimle gelmiyor. Kendi anneme götüremiyorum.

Başta çok takmadım çocuktur düzelir dedim. Hani babaanneye düşkün olması da benim için problem değildi. Ama artık geldiğimiz nokta beni germeye başladı. Oturdum ağladım bugün. Tekrar evimize gittiğimizde nasıl başedeceğimi bilemiyorum. Anneanneye götüremiyorum. Sinirlerim çok bozuldu artık.

Ne yapabilirim arkadaşlar ne olur bir fikir verin bana. Beynim durdu artık. Çok üzülüyorum
Ewet babaanne dye ewde aglayinca o biraz abarti her seyin yeri war evinizde senin icin aglamali babaanneyide ozleyeblir ama anneye bagliligindan daha fazlaysa okdara gerek yok sonucta babaanne yedrmek gydrmek vs yapmak zorunda degil ama cocukta ayrilmiyorsa dibinden mecbur yapiyor kadincagz..

Merhabalar arkadaşlar. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. 2 buçuk yaşında bir kızım var. Kv ile hiç bir sorunum yok. Her zaman destekçimdir. Kv ile kendi ailem aynı şehirde yaşıyor. Biz eşimle farklı bir şehirdeyiz. Ara ara memleketimize gelince kızımın kv ye olan düşkünlüğü dikkatimi çekiyordu ama hiç bu kadar abartmamıştı. En azından evimize geri döndüğümüzde sorun olmuyordu.

Şu an yine buradayız mecburi durumlardan ötürü. Elini bile yıkayamıyorum her şeyi babaannesi yapacakmış. Aynı odada uyuyorlar mümkün değil yanıma alamıyorum. O yıkayacak o yedirecek her şeyi babaannesi yapacak. En son evimize döndüğümüzde babaanneye gidelim diye 1 hafta sürekli ağladı inanması güç ama. Şu an dışarı çıkarken bile bizimle gelmiyor. Kendi anneme götüremiyorum.

Başta çok takmadım çocuktur düzelir dedim. Hani babaanneye düşkün olması da benim için problem değildi. Ama artık geldiğimiz nokta beni germeye başladı. Oturdum ağladım bugün. Tekrar evimize gittiğimizde nasıl başedeceğimi bilemiyorum. Anneanneye götüremiyorum. Sinirlerim çok bozuldu artık.

Ne yapabilirim arkadaşlar ne olur bir fikir verin bana. Beynim durdu artık. Çok üzülüyorum

Kv ler bazen torununa kendini aşırı kaptırabiliyor. Etrafta hep öyle gördüm yani ve benimki de öyle... istiyor ki herşeyiyle kendisi ilgilensin. Daha bebeğim 1 aylık ama kv sanki kendi çocuğuymuş gibi davranıyor kızıma. Ben buna fırsat vermemeye çalışıyorum herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. Tabi ki sevmek ilgilenmek onun da hakkı ama abartmadan. Banyosu tuvaleti kıyafet giydirip/çıkarılması onun özel işleri kesinlikle bendedir.

Bence siz de yavaş yavaş elinize almalısınız birden ilişkilerin azalması mümkün olmaz ama alttan alttan işlemelisiniz. Özellikle birisiyle uyuması çok sakıncalı kişilik gelişimi için. Burdan başlayabilirsiniz mesela

benim oğlum da babannesi gelince bana sen git diyor.
boşverin sevilmeleri ve sevmeleri güzel, ben üzülmüyorum. ne güzel mutlu oluyor ben yokken de diyorum.

e bu kotu birsey degil ki babaannesi ilgileniyor demekki o da seviyor

Kucukken ben de oyleydim :) Babaanneler dsha fazla tolerans gosterebiliyor annede kural gorup babannesini kuralsiz gorunce onunla vakit gecirmek.istiyordur belki

Çocuklar onlari kimi canı gönülden sevdigini cok iyi anliyorlar. Bende babanemle dedeme asiri duskundum 16 yasimda onlari kaybettim o yasa kadar haftanin 4 gunu onlarda kaliyordum ve karsi sokagimizda oturuyorlardi. Bence hic ustune varmayın cocugunuzun. Bu sefer sizden soğur daha cok diğer tarafa baglanir

demek ki babaanne onu çok farklı seviyor. çocuklar fark eder. benim oğlumda anneannesine karşı öyle. benim için sorun değil ama.

X