• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım toplu iğne yuttu

Asdfgas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2022
11
1
36
28
13 aylık kızım var nerden buldu bilmiyorum ama toplu iğne yuttu. Doktora götürdük röntgen çektiler ve midesine inmiş. 48 saat bekleyelim kakasını takip et eğer 48 saat içinde çıkmazsa yine gel bakalım dedi. Şimdi bu iğne vücutta gezer mı çok merak ediyorum. Cikmazsa eğer onlar bunu hangi yöntemle çıkarırlar ne yaparlar acaba

İğne için normalde hemen uyutup endoskopi ile alıyorlar diye biliyordum bağırsağı mideyi delme ihtimali olduğundan.

13 aylık kızım var nerden buldu bilmiyorum ama toplu iğne yuttu. Doktora götürdük röntgen çektiler ve midesine inmiş. 48 saat bekleyelim kakasını takip et eğer 48 saat içinde çıkmazsa yine gel bakalım dedi. Şimdi bu iğne vücutta gezer mı çok merak ediyorum. Cikmazsa eğer onlar bunu hangi yöntemle çıkarırlar ne yaparlar acaba

Aynısını eşim yapmış.
Bebekken toplu iğne yutmuş ve maalesef ki ucu açık bir şekilde içerde ilerlemiş.
Sonuç, doktor bol bol patates püresi yedirin dışkısı ile çıkacaktır demiş, umarım bir yere batıp kalmaz diye de dua edin demiş.
Birşey olmamış ve dışkı yolu ile çıkmış vücudundan.

Patates püresi verebilirsiniz, posalı yiyecek muz, vs. gibi vererek dışkı yolu ile atmasını sağlayabilirsiniz.
Çok geçmiş olsun.

Aynısını eşim yapmış.
Bebekken toplu iğne yutmuş ve maalesef ki ucu açık bir şekilde içerde ilerlemiş.
Sonuç, doktor bol bol patates püresi yedirin dışkısı ile çıkacaktır demiş, umarım bir yere batıp kalmaz diye de dua edin demiş.
Birşey olmamış ve dışkı yolu ile çıkmış vücudundan.

Patates püresi verebilirsiniz, posalı yiyecek muz, vs. gibi vererek dışkı yolu ile atmasını sağlayabilirsiniz.
Çok geçmiş olpatste

Evet patates çok verdim ama 48 saati bekliyoruz işte.kakasindan çıkmadı hala. Bunu sormak istemiyorum ama eğer çıkmazsa ne olur peki bilginiz varmı

ooff of çok kotu:( benim kedim de yuttu endoskopiyle cikarttik. o dönem konuştuğum kapali arkadaslarimdan "ben de zamaninda başımı baglamak icin ağzımda tuttugum toplu iğneyi yutmustum" diyenler olmustu, hicbiri endoskopi olmamis hepsi dıski yoluyla atmis . insallah sizde de öyle olur.
film var mi elinizde? ignenin top kismi asagi bakıyorsa daha iyi bir durummuş igneli kısmı asagida olmasidansa

Evet patates çok verdim ama 48 saati bekliyoruz işte.kakasindan çıkmadı hala. Bunu sormak istemiyorum ama eğer çıkmazsa ne olur peki bilginiz varmı
Kuzenim yutmus bebekken topugundan cikmis hep anlatirlar.. Ama bu dedigim 30 yil önce. Su an endoscopy ile aliniyor neden bekletiyorlar sizi acaba 🤔

İğnenin damar yollarına gitme ihtimali yok bağırsagi delme ihtimali var öyle kalbe batar gibi şeyler yalan ya da damara gider gibi şeyler yok sindirim sistemine zarar verirse verir ama sanmıyorum dışkı ile çıkar

İnşallah birşey olmaz 🤲🏻 derhal birşeyler yapsınlar bize durumdan haberdar et

Eklentiler

• 1000008908.webp
    1000008908.webp
    12 KB · Görüntüleme: 50
ooff of çok kotu:( benim kedim de yuttu endoskopiyle cikarttik. o dönem konuştuğum kapali arkadaslarimdan "ben de zamaninda başımı baglamak icin ağzımda tuttugum toplu iğneyi yutmustum" diyenler olmustu, hicbiri endoskopi olmamis hepsi dıski yoluyla atmis . insallah sizde de öyle olur.
film var mi elinizde? ignenin top kismi asagi bakıyorsa daha iyi bir durummuş igneli kısmı asagida olmasidansa

Eklentiler

• 1000008908.webp
    1000008908.webp
    12 KB · Görüntüleme: 47
Bağırsağa saplansa nolcak?

Bağırsağa saplansa nolacak
bilmem ki endiskopiyke alirlar heralde. benim kedimde oyle yaptik. doktor "alabilirsem alirim, alamazsam ameliyata geceriz" demisti, şükür endoskopiye girdi bes on dakika geçmeden aradilar aldik diye

A Asdfgas toplu kismi asagi bakiyor. digerinden daha az tehlikeliymis bu hali. insallah dişkiyla atar :((

Ay çok geçmiş olsun inşallah kendiliğinden sorunsuz bir şekilde çıkar dışkıyla. İğne yuttuğunu nasıl fark ettiniz?

Bir arkadaşın bebeği çengelli iğne yutmuştu. 2-3 gün sonra dışkı ile çıktı. Galiba onlar birkaç defa röntgen çektirip, takip etmişlerdi. Umarım sizin de öyle olur.

Çocukken bende yutmuştum aynı sze denilen gibi denmişti. Dışkıyla birlikte çıkama ihtimali var çıkmazsa müdahale edilir diye, çıkmıştı.

Back
X