• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım solak mı?

zulalkumsal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
55
0
86
İstanbul
bebişim 3 aylık oldu.ellerini tanımaya başladı.birkaç gündür yatarken elimizi havaya kaldırıp "bu nedir?" diye dikkatli dikkatli inceliyoruz.ama sadece sol el.bir aydır parmak emiyoruz ama sol elin baş parmağı.sal elini de emmeye uğraşıyor ama başaramıyor.halamız,dayımız,babaannemiz solak.acaba kızım da solak mı?

Son düzenleme:
canim bende solak´im ama bebeginin illada solak olacak diye birsey yok....biraz büyüyünce kasik tutmasini oyuncak tutmasini ögrenince anlarsin solak olup olmadigini....ve olsada bile zarari yok canim.....sadece yemek yerken sag elle yenilmesine dikkat edilmesi gerekir.....

bence solak çünkü benim oğlumdada ben farketmiştim birşey uzattığım zaman sol eliyle uzanıyordu şimdi 3 yaşında ve solak

canım benim kızımda solak babamda mesela amaasle ırsi bişey değil bildiğim kadarıyla eğersolaksa çocuğun asla müdahale de etme bence şu an zaten çok küçük.yaşı ülerleyince de soluyla iş yapıp sen engel olmaya kalktığında çocukta psikolojik sorun yaratabiliniyormuş.beynin sola yada sağa daha fazla hükmü ile ilgiliymiş bu sanırım.hem solakların daha akıllı olduğu söylenir hep..ama sakın aşırı üstüne gitme ilerdede solak olursa..tavsiye etmem..
herşey gönlünce olsun iyi geceler

doktorumuz; bebekler her iki elini de eşit kullanır,eğer her ikisini de eşit kullanmıyorsa mesela bir şeye uzanırken iki eliyle birden uzanmıyorsa doktor kontrolü şart demişti.istersen bi dr götür için rahat eder bence.

neden solaklık bi sorunmuş gibi ifade edilmiş anlamadım
solaklar dahazeki olurmuş diye duydum ve sakınclı olduğunuda hiç sanmıyorum.

sağlak yada solak olmasının ne sakıncası var anlamadım solaklar ender bulunur keşke benim çocuğumda solak olsa takılmayın bööle şeylere

ailenizde solak insanlar bulunduğu için bebeğinizinde solak olma ihtimali var..biraz daha beklmelisiz..kavrama yetenekleri gelişince o zaman anlaşılır..

bebişim 3 aylık oldu.ellerini tanımaya başladı.birkaç gündür yatarken elimizi havaya kaldırıp "bu nedir?" diye dikkatli dikkatli inceliyoruz.ama sadece sol el.bir aydır parmak emiyoruz ama sol elin baş parmağı.sal elini de emmeye uğraşıyor ama başaramıyor.halamız,dayımız,babaannemiz solak.acaba kızım da solak mı?

canım benım buyuk kızım 3 aylıktı ve elıne ne versem sol elıyle alır sol elını kullanırdı
sag elını cok kullanmaz hatta kullanmayı beceremezdı
su an 5 yasında ve solak.
sorus tarzınız bana uzuntulu endıselı gıbı geldı
bu cok dogal bırsey.solaklar beyınlerının sag tarafını kullanıyorlar ve ınan becerı basarı olarak daha ıyıler
kızım yemek yerken sag elını kullanmaya calıssada sol kadar basarılı olmuyor
ama yazı yazarken resım yaparken arada sag elını rahat kullandıgını gozlemlıyorum.
kendını rahat hıssettıgı sekılde davransın
bence sorun etmeyın.
ben hıc rahatsız olmadım.hatta hosuma bıle gıdıyor.kendım kullanamadıgım ıcın sol elımı rahatlıkla sanırıma.s

kızım benim ilk bebişim...ondaki bütün gelişmeleri büyük bir heyecan ve merakla gözlemliyorum.dedim ya ellerini yeni tanımaya başladı diye,sol elini kullanıyor olması dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim bunu...endişemi değil merakımı dile getirmek istemiştim.bebişimin sağlığı ve keyfi yerinde olsun da ister sağ elini ister sol elini kullansın,hiç fark etmez.cevaplarınız için çok sağolun arkadaşlar.hepimizin bebişleri bir ömür sağlıklı ve huzurlu olsun dileğiyle...

Back