Kızım regl olmuş:((

kızınızın adet olup olmadıgından emın degılsınız anladıgım kadarıyla
bı cocuk pat duye adet olmaz once gogusler buyur farkedersın kıllanma baslar ondan ıkı yıl sonra adet olunur
sız zaten kızınızda bu degısımlerı gorup onu bılgılendırmıssınızdır yada sız hazırlıklısınızdır, yasayacagınız seylerı bılıyorsunuzdur neden bu kadar damdam duser gıbı saskınsınız onu anlamadım

Ben olmadan once olursam herkes benie alay edecek gibi gelirdi cunku o zamanlarda nedense cinsiyetimizden dahi utanilacak duruma getirirdi bizi cevremizdekilerin cehaleti kac yasina kadar erkek gibi buyudum
Ve ben regl oldugumu iki yıl kadar sakladim ne annem ne ablalarim kimsenin haberi yoktu
Oda size soylememisse kendince bir nedeni vardir belkide
Bence bi konusmayi deneyin

11 yasında adet normal mı yahu ?
ben 15 yasımda olmustum tamda adet konusu konusuluyordu annem teyzem ben
kesın bu sene olcaksın dıyordu , sınıf arkadaslarımdan da daha olan yoktu
altımda beyaz sort vardı ayaga kalktım annem aaaa olmussun tebrıkler dedı :KK70:
o sene eylul ayında tum sınıfımdakı kızlar adet olmus basladık :KK70:
11 erken gıbı geldı bana hanımlar?

Ben 16 yasinda oldum :KK70: kuzenim 14 halam 16 babanemde 16da olmus :KK70: bizde geç olmasi irsiymis galiba
bende lıse 1 deydım oldugumda
ve sınıfımda sadece 1 kız adet oluyordu onunkıde gecen sene baslamıstı
ben annanemlerın zamanında annemlerın zamanında kızların ortaokuldayken adet oldugunu
sonra o döngunun uzadıgını yenı nesılın degıstıgını duydum akrabalarım arkadaslarım tanıdıgım herkes 14-16 arası adet oldular

sımdı adet kanı modası eskıye mı döndu ne 11 yasında ben gunumuzde hıc duymadım da :KK70:

bu kadar erken olmasi pek normal degil.. belki enfeksiyonel bi durum vardir.. cocugu urkutmeden durumu sorup (camasiri gordugunuzu soyleyebilirsiniz, yalan degil) saglik acisindan doktorla gorusmeniz gerektigini soyleyebilirsiniz..
normal adet dongusu baslamis ise de, bundan sonra yapmasi gerekenleri tatlilikla anlatmalisiniz.. ve kimseye de bahsetmeyin bu durumdan, ozel bi konu neticede (utanilacak bsy mi diyerek feminen duygularini tatmin edecek, prim yapmaya calisacak olanlar bana bulasmasin hic, ayip demedim 'ozel' dedim), kizlar genelde utanip saklarlar; size guveni kirilmasin..
bence de çok erken ya bir arkadaş 9-12 demiş ama
orta iki orta sonda başlar benim bildiğim lise sona dek
hesaplayayım 12-17 benim bildiğim genelde..

bence de çok erken ya bir arkadaş 9-12 demiş ama
orta iki orta sonda başlar benim bildiğim lise sona dek
hesaplayayım 12-17 benim bildiğim genelde..
doktorlar genetıgıyle oynanmıs gıdalar tuketmekten cocuklarımız erken ergenlıge gırıyor demıstı
ondan heralde
bence doktorla konusulmalı
vucut gelısımı hersey normalse herkesın ıcın rahatlar
11 yasında cocuk ustunu tertıplemeyı sızıntı varmı dıye kontrol etmeyı nasıl basarıcak
ben o yasta sokakta oyun oynuyordum

doktorlar genetıgıyle oynanmıs gıdalar tuketmekten cocuklarımız erken ergenlıge gırıyor demıstı
ondan heralde
bence doktorla konusulmalı
vucut gelısımı hersey normalse herkesın ıcın rahatlar
11 yasında cocuk ustunu tertıplemeyı sızıntı varmı dıye kontrol etmeyı nasıl basarıcak
ben o yasta sokakta oyun oynuyordum
aynen ya parkta oynardım, lise 2 ye kadar oynamıştım gerçi :KK70:

Benim annem 5.sinifa gidiyormus adet olmus bende 13 yasindaydim tam o gun komsumz dedi bunun burnu buyums adet olacak ana eve gittim adet oldum burnum ne alakaysa artik :)

Peki boy durumunuz nedir? geç oldugunuza göre boyunuz uzun mu?

11 yaş erken gibi geldi bana. Doktora gidin.

Yok uzun değilim benim annem ,babamda oyle cok boylu poslu degil babam max. 175 fln olsun annem 155 filan ben 158
bende lıse 1 deydım oldugumda
ve sınıfımda sadece 1 kız adet oluyordu onunkıde gecen sene baslamıstı
ben annanemlerın zamanında annemlerın zamanında kızların ortaokuldayken adet oldugunu
sonra o döngunun uzadıgını yenı nesılın degıstıgını duydum akrabalarım arkadaslarım tanıdıgım herkes 14-16 arası adet oldular

sımdı adet kanı modası eskıye mı döndu ne 11 yasında ben gunumuzde hıc duymadım da :KK70:

Bilmiyorum ben olasiya kadar bircok arkadasim olmustu 16ya kadar adet olmayan bi kendimi bi bizimkileri duymuştum :KK70: herkes orta okulda olmus bitmis 13-14 :KK70:
Ama 9-10-11 yaslar filan cidden kucuk ya

Nerdeyse herkes kizinizin yasini adet icin normal bulmusta 11 yas bana gore cok cok kucuk. 13tur normali 11 degil. Ha 9 yasinda da adet olan var ama normaldir demeyin bari. Benim kizkardesimde 12 yasinda adet olmustu ben ondan 1 yil sonra olmustum. Annem kizkardesimi doktora götürmüştü cunku kizkardesim hastaliktan saniyordu. Oyle degildi tabi yumurtaliklari calismaya baslamisti.

Gunumuzde erken adetler sık gozukmeye basladi ve bu saglikli degil. Erken adet cocugun psikolojisini acayip bozabiliyor. Bence bir doktora goturun. Muhtemelen adeti normaldir ama iciniz rahat etmis olur.

Birkere olması kafamı karıştırıyo yeni kardeşi oldu dikkat çekmek için yalan söylediğini düşünüyorum konduramıyorumda yaşı küçük
Konduramadığın ne çok mu kötü birşeyde konduramıyorsun olabilir insanlık hali bu yaşta olmuş çocuk biraz fazlaca panik bir insan gibi geldiniz bana böyle bir durumda sizin kızacağınızı düşünüp size söylememeside çok garip benimde var 11 yaşında kızım hemen bana söyler böyle birşey olsa ben kızımla arkadaş gibiyim 17 yaşında anne oldum zaten beraber büyüdük lütfen tepkilerinizi daha sakin verinki bu çocukta sizden bişeyleri gizlemek zorunda kalmasın

Yine çok bilen biri 9 yaşın altı erken sayılır . 11 yaş gayet normal. Yine de doktora gidilir her şey normal mi diye hormonlara ve kemiklere bakılır. Bilgileri yok fikirleri var bu ne be
:KK57:
evet !!
ınsanların gercekden bılgısı yok !
sız erken olmus olabılırsınız 11 yas normal degıl
erken ergenlık ...
ha sunu dersenız ;erken ergenlık gunumuzde normal.
bunu anlarım

Birkere olması kafamı karıştırıyo yeni kardeşi oldu dikkat çekmek için yalan söylediğini düşünüyorum konduramıyorumda yaşı küçük
Adet başlamadan 2 yıl önce göğüslerde tomurcuklanma, koltuk altında ve pubik bölgede kıllanma başlar.
Kızınızda bu belirtilerin hiçbiri yoksa regl olmamıştır.Dediğiniz gibi dikkat çekmeye çalışıyor veya kendi öyle zannetmiş olabilir.
Eğer bu belirtiler varsa zaten regl olmuştur.
Paniğinizi anlıyorum, biz annelere erken gelsede, doktorlar 10 yaş üstünü çok normal kabul ediyor artık.
Bu arada kızınız kahverengi lekelenmeden sonra 4-5 belki 7-8 ay adet görmeyebilir, paniklemeyin.
Kafanız hala karışıksa bir endokrin uzmanına götürün.

Malesef simdiki kizlar erken gelişiyor benim kizda 9 yaşında oldu simdi 12 gircek gorunüşü 16 gibi yeme aliskanliklardanda oluyor mesela yagli seyler sık yeniliyorsa benim kizda oyleydi ve okudumda biryerde hormanlar hizli gelisiyor malesef .kimseye soyledigini duymasın kiziniz buna cok kiziyorlar utanıyorlar Çünkü cok agrasifte oluyorlar o dönem

Kızınızın 11 yasında regl olması sizde paniğe yol açıyor ama altına kakasını kaçırmasını norml olarak görüyorsunuz:KK57:

Bende 11 yaşıma 2 ay kala olmuştum
ilk annemden gizlemiştim utandım sanırım
birde benden 1 yaş büyük kuzenim olmamıştı daha
sonra da o olana kadar her ay kıskanmıştı beni
ondan dolayı halam yengem falan aman ona anlatma demişlerdi...

X