Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kızım kreşe gitmek istemiyor :((

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.139
417
688
40
Kızlar Merhaba 3.5 yaşında kızım var 2 hafta önce kreşe başladı 1 hafta yarım gün verdik sonra tam güne çevirdik 2-3 gündür okula gitmicem diye sabahları ağlıyor.
Bundan önce babanne bakıyordu babanneme gidicem diyip duruyor.Okulu aradım hiç bir sorun yok diyor.Bu sorunu yaşayan varmı çok üzülüyorum.

Kızlar Merhaba 3.5 yaşında kızım var 2 hafta önce kreşe başladı 1 hafta yarım gün verdik sonra tam güne çevirdik 2-3 gündür okula gitmicem diye sabahları ağlıyor.
Bundan önce babanne bakıyordu babanneme gidicem diyip duruyor.Okulu aradım hiç bir sorun yok diyor.Bu sorunu yaşayan varmı çok üzülüyorum.[/QUOT

bizde yaşadık aynı sorunu. çok erken şu anda alışması için gerekli süreç dolmamış. şimdi de okula gideceğim diye bayılıyor. hatta ben yaramazlık yaparsan seni okula götürmem diye tehdit ediyorum artık :) alışr, üzülmeyin.

Okula gönderin. Okulda sorun yoksa gitsin.
Şimdi taviz verirseniz bir daha hep vermek zorunda kalırsınız.

aynı sorunu bende yaşadım ilk bir hafta ama ne kadar kararlı olduğumu görünce güle oynaya gidiyor.. ve şu anda çok mutlu iyikide vermişim diyorum.. bende oğlumu 1,5 yaşında vermek zorunda kaldım 1 yıl sonra bir kaç gün gitmeyeceğim diye mızmızlandı onunla konuştum oğlum seni çok iyi anlıyorum ama ben işe gitmek zorundayım sende kreşe dedim ondan yanaymış gibi davrandım ama zorunluluğumuzuda belirttim çok şükür şimdi oda bende mutlu :) bir geçsin şu dönem sende çok rahatlayacaksın emin ol.. ilk bir hafta oğlum öğürerek kusarak ağlıyordu :) seni çok iyi anlıyorum şu an hiç alışmayacağını yada kötü olacağını düşünüyorsun ama emin olki geçecek sadece kararlılığını belirt ve anlasın çocuk.. aay çok ağlıyor acaba babanneye mi bıraksam dediğin anda ve çocuğun bunu hissettiği anda alışması imkansızlaşır kolay gelsin..

aynı sorunu bende yaşadım ilk bir hafta ama ne kadar kararlı olduğumu görünce güle oynaya gidiyor.. ve şu anda çok mutlu iyikide vermişim diyorum.. bende oğlumu 1,5 yaşında vermek zorunda kaldım 1 yıl sonra bir kaç gün gitmeyeceğim diye mızmızlandı onunla konuştum oğlum seni çok iyi anlıyorum ama ben işe gitmek zorundayım sende kreşe dedim ondan yanaymış gibi davrandım ama zorunluluğumuzuda belirttim çok şükür şimdi oda bende mutlu :) bir geçsin şu dönem sende çok rahatlayacaksın emin ol.. ilk bir hafta oğlum öğürerek kusarak ağlıyordu :) seni çok iyi anlıyorum şu an hiç alışmayacağını yada kötü olacağını düşünüyorsun ama emin olki geçecek sadece kararlılığını belirt ve anlasın çocuk.. aay çok ağlıyor acaba babanneye mi bıraksam dediğin anda ve çocuğun bunu hissettiği anda alışması imkansızlaşır kolay gelsin..

çok teşekkür ederim ya ne güzel yazmışsın biz annelerin işi ne zor ya :((

benim kreş öğretmeni çok arkdaşım var.üstelik biri Türkiyenin en iyi kreşlerinden biri diye biliniyor.ama kendi çocuk sahibi olunca "çocuğumu kreşe veremem" diye işten çıktı.çünkü kreşlerde çocuklara çok kötü davranılıyormuş.bir öğün yemek yemese akşama kadar aç bırakıyorlarmış falan off daha neler neler.sektörün dışında olanlar "a ne güzel arkdaşlarıyla oynar,eğitim alır" falan diyorlar ama işin iç yüzü pek öyle değil.o yüzden dikkatli olun derim çocuğunuza kötü davranılıyor olabilir.

benim kreş öğretmeni çok arkdaşım var.üstelik biri Türkiyenin en iyi kreşlerinden biri diye biliniyor.ama kendi çocuk sahibi olunca "çocuğumu kreşe veremem" diye işten çıktı.çünkü kreşlerde çocuklara çok kötü davranılıyormuş.bir öğün yemek yemese akşama kadar aç bırakıyorlarmış falan off daha neler neler.sektörün dışında olanlar "a ne güzel arkdaşlarıyla oynar,eğitim alır" falan diyorlar ama işin iç yüzü pek öyle değil.o yüzden dikkatli olun derim çocuğunuza kötü davranılıyor olabilir.

Arkadasiniz kendisi kres ögretmeni ise neden kendi kresinde cocugunu alip bakmamis.

Bende bir cok kres ögretmeni biliyorum ve bu tarz yorumlarla insanlarin kafasini karistirip genelleme yapmak cok yanlis .Calisan bir cok anne var ve cocuklarini krese veriyorlar.simdi onlar ne düsünsün

Arkadasiniz kendisi kres ögretmeni ise neden kendi kresinde cocugunu alip bakmamis.

Bende bir cok kres ögretmeni biliyorum ve bu tarz yorumlarla insanlarin kafasini karistirip genelleme yapmak cok yanlis .Calisan bir cok anne var ve cocuklarini krese veriyorlar.simdi onlar ne düsünsün

canım iki çocuğu var ikisini de çalıştığı kreşe verse maaşının iki katı olur çünkü çok pahalı bir kreşti.e evine yakın maaşına uygun bir kreşe verse en pahalısı böyleyse o nasıl olur diye düşünüyor.tabi iyi olanlar işini iyi yapanlar da vardır.

Bundan önce babanne bakıyordu babanneme gidicem diyip duruyor.Okulu aradım hiç bir sorun yok diyor.Bu sorunu yaşayan varmı çok üzülüyorum.

merhaba seni çok iyi anlıyorum oğlum 30 aylık bu hafta kreşte 4. haftası ilk 3 hafta her sabah ağlayarak gitti son iki gündür güle oynaya gidiyo :nazar: hatta yetmedi o sakin uslu çocuğumdan eser kalmadı ilk 2 hafta akşamlarıda ağladı kreşle grşüyorum sıkıntımız yok herşeyi çok iyi uyumu yemesi uyuması vs vs kreşe uyum süreci 6 hafta sürüyo dediler sizin kararlılığınız çok önemli dediler geçtiğimiz cumartesi veli toplantımız vardı sağ olsunlar beni çok rahatlattılar hatta bize inanmakta güçlük çekiyosanız videosunu çekelim dediler sabret cnm geçecek benim oğlumada babannesi bakıyodu her sabah ona bırakırkende ağlıyodu hatta daha çok ağlıyodu üzme kendini inan alışıyolar

seni o kadar iyi anlıyorum kii... geçen yıl tamda aynı sorunları yaşadık.kızımı kreşe ben bırakmıodum..babannesi bırakıpdu ama kadın tam 1 hafta o kadar cocuğun içinde küçücük sandalyede kızımı bkledi ve en sonunda kapıdan teslim etmeye başladı her akşam ağlıodu her sabah ben işe gtmeden kalkıp okula gtmicem dye kendini parçalıyordu...ama çokk çokk kısa sürdü..inan kendini üzdügünle kalırsın canım hiç üzülme ve bu süreçte sabırlı ol..kararlı ol ve çocuğun bu kararlılığının farkına varsın emin ol problem olmıcak..şimdii okulumm öğretmenimmmm dye çııldırıyoo bu hafta okulda son haftası artık kreşten alıcaam babannesiyle yazlığa gidecekler ve haberi yok nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum:Sallah yardımcın olsun ama kuzucun bu duruma çabuk adapte olacak canım hiççç üzülme kendine iyi bak.:16:

seni o kadar iyi anlıyorum kii... geçen yıl tamda aynı sorunları yaşadık.kızımı kreşe ben bırakmıodum..babannesi bırakıpdu ama kadın tam 1 hafta o kadar cocuğun içinde küçücük sandalyede kızımı bkledi ve en sonunda kapıdan teslim etmeye başladı her akşam ağlıodu her sabah ben işe gtmeden kalkıp okula gtmicem dye kendini parçalıyordu...ama çokk çokk kısa sürdü..inan kendini üzdügünle kalırsın canım hiç üzülme ve bu süreçte sabırlı ol..kararlı ol ve çocuğun bu kararlılığının farkına varsın emin ol problem olmıcak..şimdii okulumm öğretmenimmmm dye çııldırıyoo bu hafta okulda son haftası artık kreşten alıcaam babannesiyle yazlığa gidecekler ve haberi yok nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum:Sallah yardımcın olsun ama kuzucun bu duruma çabuk adapte olacak canım hiççç üzülme kendine iyi bak.:16:

merhaba seni çok iyi anlıyorum oğlum 30 aylık bu hafta kreşte 4. haftası ilk 3 hafta her sabah ağlayarak gitti son iki gündür güle oynaya gidiyo :nazar: hatta yetmedi o sakin uslu çocuğumdan eser kalmadı ilk 2 hafta akşamlarıda ağladı kreşle grşüyorum sıkıntımız yok herşeyi çok iyi uyumu yemesi uyuması vs vs kreşe uyum süreci 6 hafta sürüyo dediler sizin kararlılığınız çok önemli dediler geçtiğimiz cumartesi veli toplantımız vardı sağ olsunlar beni çok rahatlattılar hatta bize inanmakta güçlük çekiyosanız videosunu çekelim dediler sabret cnm geçecek benim oğlumada babannesi bakıyodu her sabah ona bırakırkende ağlıyodu hatta daha çok ağlıyodu üzme kendini inan alışıyolar

teşekkür ederim kızlar biraz rahatladım buraya yazmak gerçekten işe yarıyor kararlı olucam kesinlikle umarım işe yarar:18:

Arkadaşlarının mesleklerine olan saygılarını araştırmanı öneririm elektracım :15:

Son düzenleme:
Belki kreşe ayak uyduramamıştır. Çocuğuna sorular sor naptınız neler yaptırdılar bilmem ne diye. Arkadaşların nasıl, oyun oynadınız mı diye. Belki ortamı sevmemiştir. Ama sosyalleşmesi açısından kreşler iyi diye biliyorum.
Sonuçta bir arkadaşın dediği gibi her kreş aynı değil. Biri sorun yaptı diye hepsi mi yapacak. Çalışan annelerin kurtarıcısı bana göre kreş. Bizler bile kaç yaşındayız yeni bir ortama girince ilk haftalar zorlanıp sıkılmıyormuyuz. Çocuklarda öyledir. İlk başlarda yadırgarlar sonradan alıştıklarında eve gelmek istemezler.

Arkadaşlarının mesleklerine olan saygılarını araştırmanı öneririm elektracım :15:

olur canım bütün arkadaşlarımı iş yerinde ziyaret edip incelemeler başlatacağım bundan gaaaaliii:37:.
bu arkadaşım yardımcı öğretmendi , asıl öğretmenin yaptıklarına karışamıyordu sonuçta.içinizi rahatlatmak istiyorsunuz ama malesef bakıcı ve kreşler ortada.

Son düzenleme:
benim kızım 2 senedir aynı kreşe gidiyo il yarım gün gitti 4 yaşa bu sene tam gün çalışmıyorum geçen sene oyun amaçlı verdim çünkü hiç evde durmak istemiyordu parka gidelim kömşulara gidelim yetemiyodum ona artık ben çok memnunum yemediği yemekleri yemeye başladı ben kızımı okulda beklerken öğretmenleri annelerin içiremediği bitki çaylarını içirmek için ne oyunlar yaptıklarına da şahit oldum

canım aynı sorunu ben yaşadım 6-7 ay kreşe güle oynaya gitti daha sonra 1 ay gitmek istemedi.kreşi arayıp sorduğumda bişey yok burda çok uyumlu falan diyip geçiştirdiler.bende izin alıp 15 20 gün evde kendim baktım.daha sonra anladıkki kreşte diğer çocuklar hırpalamış.ve öğretmenler 2 yaşla 3 yaşa birleştirmişler.ve kalabalık bir sınıf olmuş tabi bunları ben çok geç öğrendim.kreşe yarım gün tamam ama tam güne göndermem.yok alışır bilmem ne sonra çocuğun psikolojisini düzelmek 1 yılımı aldı hala kreş diyince bile ağlıyo kuzum.kuzucuğunla mutlu günler..

merhaba. tüm yorumları okudum ve genelde alışır fikrinde herkes. ama ben öyle düşünmüyorm. henüz çocuğumu kreşe göndermedim çok küçük ama ben öğretmenim kendi mesleğimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. bir çocuğu ağlata ağlata istemediği bir yere bırakıp işe gitmek gerçekten çok zor ve yanlış. asla sizi eleştirmek için söylemiyorum. çocuğunuz henüz anne devamlılığını yeni yeni kazanma aşamasında, yani siz gözden kaybolduğunuzda geri gelmeyeceğinizi düşünüyor olabilir. helede bu anneden ayrılma anında istemediği bir yere bırakılıyorsa bu çocuk için kötü bir yaşantı olabilir.bu konuda onu karşınıza alıp konuşmak gerçekten işe yarayan bir yöntem değil çünkü onlar bu yetişkin konuşmalarını anlamlandıracak yaşta değiller henüz.
ve şahsi fikrimi söylüyorum bence imkanınız varsa aşamalı olarak alıştırmayı deneyin. uzunca bir süre günlük sadece 2 saat mesela. sonra yavaş yavaş uzatarak süreyi.

kızlar merhaba 3.5 yaşında kızım var 2 hafta önce kreşe başladı 1 hafta yarım gün verdik sonra tam güne çevirdik 2-3 gündür okula gitmicem diye sabahları ağlıyor.
Bundan önce babanne bakıyordu babanneme gidicem diyip duruyor.okulu aradım hiç bir sorun yok diyor.bu sorunu yaşayan varmı çok üzülüyorum.

benim oğlum da 4 yaşında , 3 gün oldu başlayalı ilk gün o kadar istekli gitti ki içim çok rahattı çok rahat bi çocuktur çok kolay arkadaşlık kurar ama ilk günün akşamından bu güne gitmek istemiyorum diye ağlıyor anlatmaya çalıştım okulla ilgili güzel şeylerden bahsettim ama hiç bi faydası olmadı resman yalvarıyo bana nolur annecim beni gönderme okula diye çok üzülüyorum öğretmenleriyle konuştuğumda alışır normaldir taviz verme diyolar ama içimde beni rahatsız eden bi his var kendimi suçlu hissediyorum onu kreşin kapısında bıraktığımdaki bana bakışları gözümün önünden gitmiyo :(

Kreşe alışması için 2 hatfa daha çok erken.Ben 2.5 yaşında verdim neredeyse 6 ayda alıştı ama ara sıra ağlamaları falan derken 1 seneyi sıkıntılı geçirdik.Hemen hemen 2.5 senedir gidiyor ve lu anda gayet mutlu şekilde gidiyor ama sabahları bazen şimdi okul varmı anne diyoe bende birazdan gideceğiz gitmemize daha çok var ben sana haber veririm diyorum yoksa evet var hadi gidiyoruz desem mırın kırın ediyor hala daha.Babaannesine gitmek isterse babaanneylede görüş fazla taviz vermesin (Büyüklere bu durumu genelde anlatamıyoruz ama).Okula bırakınca onunla içeri girme ağlasada öğretmenine ver ve kararlı bir şekilde okuldan ayrıl.Nazlarsan onunla çıkarsan hep aynı şeyleri ister.Biraz sabır.

Back