• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cngz44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mama işini bir doktora danışsanız iyi olur.

Bana çok fazla ve çok sık geldi çünkü. Mama çok zor hazmediliyor en az 2 saat ara vermek gerek. Belki açlıktan değil gazdan ağlıyordur.

Kilo başına günde 150-200 cc şeklinde hesaplanıyor yani toplamda 600-800 cc yapar. 2 saatte bir 60 cc vermeniz yeterli.

Hem sütümü veriyorum hem mama veriyorum günde bir kaç kez emziriyorum yani doğduğundan beri mama içiyor zaten 24 gün yoğun bakımda yattı ve ben emziremediğim içim sütüm çok azaldı herşeyi denedim bitisel doğal şeyler ilaçlar ama gelmiyor az geliyor bende yine de sürekli emziyorum mamada hep kullandığım mama ve hep aynı şekilde veriyordum 🥺
Sağım yapmayı denediniz mi? Düzenli olarak?

Yani şuan düzeltilmiş yaşı 15 günlük ama doğalı 2 ay oldu katılma nöbetini günde bir kere en kötü yaşıyoruz 20 gün önce başladı bazen de hiç olmuyor
Benm bebeğimde erken doğdu 35 haftalık doktor birsey dedimi 2 hafta sonra kontrolumuz var sorucam doktora sanki huy edindi bu olayı

O onun refleksi ama
Mamayı yerinizde olsam en erken 2 saatte bir verir, öncelikle emzirmeyi denerim. Günde en az 4 litre su için, yemeklerinizi süt arttıran gıdalardan yapmaya özen gösterin. Sık sık emdiği zaman artar sütünüz, birde en önemlisi sütünüze güvenin. Doğum yaptığımda sütüm benim de az dedim. Bebeğim çok iyi çekemedi vs derken sonradan arttırdım.

Mamayı yerinizde olsam en erken 2 saatte bir verir, öncelikle emzirmeyi denerim. Günde en az 4 litre su için, yemeklerinizi süt arttıran gıdalardan yapmaya özen gösterin. Sık sık emdiği zaman artar sütünüz, birde en önemlisi sütünüze güvenin. Doğum yaptığımda sütüm benim de az dedim. Bebeğim çok iyi çekemedi vs derken sonradan arttırdım.
Ben doğum yaptığımda sezeryandan çıktım odaya geçtim gecesinde göğsümden sütler akıyordu ama gel gelelim ki oğlum da doğduğu da solunum yoktu nabız yoktu başka hasta eye götürdüler ben göremedim bile hiç ertesi gün görmeye gittim sezeryanlı halimle hastaneden izin aldım çıktım ve oğlumun doktoru yüzüme bu çocuk yaşamaz ölür dedi 1 hafta içinde stresten oluk oluk akan taş gibi olan göğüslerim sündü 24 gün yoğun bakımda yattı emziremedim sütümü sağdım dolaba attım hep çıktığında gep onları verdim hep te emzirdim sürekli hala emziriyorum yediklerime özeniyorum suyu 4 lt içiyorum süt artırıcı ilaçlar aldım otlar kullandım doğal ne bilyeim malta içeçekleri aldım ama çoğalmadı şuan her öğünden önce emziriyorum zaten üzerine mama veriyorum

Benm bebeğimde erken doğdu 35 haftalık doktor birsey dedimi 2 hafta sonra kontrolumuz var sorucam doktora sanki huy edindi bu olayı
Doktor katılma nöbeti için olur dedi korkma panik yapmayın genelde bebeklerde olağan bir durum biraz bekleyin düzelmiyorsa yüzüne hafif üfleyin ama sarsamayın çocuğu evirip çevirmeyin dedi başkada birşey demedi valla

Ben doğum yaptığımda sezeryandan çıktım odaya geçtim gecesinde göğsümden sütler akıyordu ama gel gelelim ki oğlum da doğduğu da solunum yoktu nabız yoktu başka hasta eye götürdüler ben göremedim bile hiç ertesi gün görmeye gittim sezeryanlı halimle hastaneden izin aldım çıktım ve oğlumun doktoru yüzüme bu çocuk yaşamaz ölür dedi 1 hafta içinde stresten oluk oluk akan taş gibi olan göğüslerim sündü 24 gün yoğun bakımda yattı emziremedim sütümü sağdım dolaba attım hep çıktığında gep onları verdim hep te emzirdim sürekli hala emziriyorum yediklerime özeniyorum suyu 4 lt içiyorum süt artırıcı ilaçlar aldım otlar kullandım doğal ne bilyeim malta içeçekleri aldım ama çoğalmadı şuan her öğünden önce emziriyorum zaten üzerine mama veriyorum
Canı sagolsun da bosver sütü. Zaten kafana takmazsan artacak göreceksin

Anne sütü 2 saatte bir veriliyor, ya da daha uzun aralıklarla. Ama mamalar daha doyurucu ve koyu kıvamlı olduğu için 3-4 saat arayla verilmesi gerekmiyor mu?
Bebeklerde katılma nöbetini demir eksikliğine bağlayan fikirler de var. Demir preparatı veriyor musunuz?

Back